Videregående elektromagnetiske metoder

VIDEREGÅENDE ELEKTROMAGNETISKE METODER

2 point

Målsætning

At give den studrende indblik i den teoretiske baggrund for anvendelsen af elektriske og elektromagnetiske metoder inden for goefysikken.

Indhold

Hovedvægten lægges på en tilbundsgående fysisk forståelse af elektromagnetiske fænomener, og de konsekvenser denne har for tolkning af elektromagnetiske data, samt tilegnelsen af fundamentale matematiske og numeriske teknikker til løsning af elektromagnetiske problemer. Det generelle endimensionale tilfælde af kilder over et lagdelt halvrum vil blive gennemgået i deltaljer. Blandt de elektriske/elektromagnetiske metoder omtales den geoelektriske metode og den transiente metode mest udførligt. Måleproblemet i forbindelse med opsamling af data fra elektriske og elektromagnetiske metoder, og strategier til forbedring af signal/støj-forhold vil blive gennemgået med speciel vægt lagt på de metoder, som anvendes på afdelingen. Tolkningmetoder og anvendelsen af computerbaseret tolkningprogrammel -bl.a. SELMA - vil blive gennemgået, og regneøvelserne vil i et vist omfang blive knytte til anvendelsen af disse programmer. Der vil blive lagt vægt på den integrede tolkning af data fra flere forskellige elektromagnetiske metoder og på problemstillinger knyttet hertil. Der vil desuden blive mulighed for at gæstelærere bidrager til kurset med forlæsninger.

Undervisningsform og omfang

2 f/uge + 2 ø/uge

Forudsætninger

2. del, herunder kurset Miljøgeofysisk Metodik eller tilsvarende. Kurset henvender sig til Ph.D-studenter og speciale-studerende, der arbejder med teoretiske problemstillinger.

Eksamensform

Afløsningsopgave. Bedømmelse efter 13-skalaen under medvirken af censor.