A3 Uorganisk analytisk kemi

A3 Uorganisk analytisk kemi


Indhold
Kursets formål er at give de studerende kendskab til spektroskopiske, elektrokemiske og kromatografiske metoder til identifikation og kvan-titativ bestemmelse af grundstoffer og uorganiske forbindelser i opløs-ninger og faste materialer. Der redegøres for det samspil mellem kemiske processer og instrumentel teknik, som udnyttes til opnåelse af selektivitet og følsomhed i analysen. Desuden gennemgås analytisk vigtige elementer af komplekskemien (herunder metalekstrak tioner og udnyt-telse af farve-reagenser i spektroskopien) samt elementær statistik til vurdering af analyseresultater (middelværdi, varians, konfidensinterval, signifikans, simpel regression). Endelig gives eksempler på analysemetodernes udnyttelse til undersøgelser af spormetallers og uorganiske forbindelsers udbredelse/omsætning i naturen, herunder prøvetagnings- og prøvekonserveringsproblematik/metodik.

Lærebøger
Meddeles ved kursets start.

Forudsætninger
Kemi 11, Kemi 12, Kemi 21.

Undervisningsform
2 timers forelæsninger og 2 timers teoretiske øvelser pr. uge. 5 timers laboratorieøvelser pr. uge i 8 uger (semesterets sidste del).

Eksamensform
En 4-timers skriftlig prøve, der bedømmes efter 13-skalaen. Godkendt laboratorieøvelseskursus er en forudsætning for at kunne gå til eksamen.

Bemanding
Boy Høyer, Lars Kryger og Niels Pind.

Belastning
2 point. Efterårssemesteret.