Bachelor studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
HA(jur.)

Velkommen til
Aarhus BSS

HA(JUR.)


Velkommen til dit nye HA(JUR.)-studie


Det første du skal gøre, efter du har modtaget dit optagelsesbrev, er at bekræfte din studieplads!
Her nedenfor finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart og rusuge. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Alt om din rusuge og studiestart

Velkomst fra de rusansvarlige

Først; et stort tillykke med din optagelse på Aarhus Universitet!
Vi er dette års ansvarlige for rusugen, og vi og vores 64 instruktorer glæder os til at tage imod dig på dit nye studie. Vi har planlagt et fedt program for at sikre, at du får en fantastisk start som ny studerende på Aarhus BSS.

Rusugen foregår fra mandag den 26. august til og med onsdag den 28. august. 
Rusugen vil være en blanding af faglige og sociale arrangementer, rundt omkring på campus. Du vil i disse dage stifte bekendtskab med det universitetsmiljø, som du i de næste mange år skal færdes i. Rusugen er for alle, og det vigtigste er, at alle nye studerende får en god og mindeværdig rusuge, hvilket er med til at danne grundlaget for det sociale fællesskab på studiet.

Rustur i efteråret
Udover rusugen har vi planlagt en rustur i weekenden i uge 39, fra 27.-29. september. Rusturen er en weekend fyldt med en masse sjove aktiviteter, og der vil være rig mulighed for at lære dine studiekammerater endnu bedre at kende.

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål til rusperioden. Du kan skrive til os på mailen rusugen@studenterlauget.dk.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

De bedste hilsner,
Frederikke Aagaard & Ida Overgaard,
Ansvarlige for Rusugen 2024
 

Program for rusugen

Studiestarten indledes af en rusuge, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende. Din rusuge starter mandag den 26. august 2024 kl. 8.00 – sørg for at komme i god tid, så du er sikker på at være der fra start. Vi opfordrer alle til at deltage i rusugen, da det er en fantastisk måde at møde alle dine nye medstuderende på.

Se programmet

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Hold dig opdateret her på siden.

Mandag den 26. august

8.00-8.30 Velkommen til Aarhus BSS
8.30-9.00 Introduktion til dine nye holdkammerater
9.00-17.00
 • Introduktion til Aarhus BSS
 • Frokost i klassen
 • Teambuilding
 • Præsentationer fra institutterne
 • Rundtur på campus
17.00-23.00 Sociale aktiviteter i Klubben


Tirsdag den 27. august

8.00-8.30 Godmorgen
8.30-9.00 Introduktion til Unihelper
9.00-9.45 Teambuilding
9.45-16.00
 • Forskellige præsentationer
 • Frokost i klassen
 • Casearbejde
16.00-17.30 Casepræsentationer
17.30-23.00 Sociale aktiviteter i Klubben


Onsdag den 28. august

9.00-9.30 Godmorgen
9.30-15.00
 • Introduktion til digitale platforme
 • Studieteknik
 • Evaluering af ugen
 • Frokost
 • Teambuilding
 • Oprydning i klassen
15.00-18.00 Aktiviteter i Botanisk Have
18.00-02.00 Fest i Klubben

På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.

Find vej første dag

Den første dag i rusugen skal du møde op ved S-bygningen (2610) på Fuglesangs Allé 4, kl. 8.

Vi anbefaler, at du er der i god tid, da vi starter klokken 8.00.

Der står instruktorer over hele campus til at hjælpe dig.

På dette link kan du finde en video, hvor vi viser dig vej
https://studenterlauget.dk/introduction-week-bachelor/


Vigtigt at vide som ny studerende

Sådan får du vigtig information, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Her finder du al officiel information om dit studie, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner mv.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information, bl.a. om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

IT bliver en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten, som kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk og meget mere.

IT-supporten findes både på Fuglesangs Allé (bygn. 2628) og på Bartholins Allé (bygn. 1322)


Boghandel

Stakbogladen
Stakbogladen er Aarhus Universitets boghandel. Du kan også købe dine bøger online på www.stakbogladen.dk. Her finder du en bogliste med de bøger, som er obligatoriske til dit studie. Du kan naturligvis også købe dine bøger direkte i vores pop-up butik på Fuglesangs Allé 18, som er åben to gange om året ved semesterstart. Du kan få 10% studierabat.

Du er velkommen til at bestille bøgerne før studiestart, men har du spørgsmål til det, vil der også være lejlighed til at stille spørgsmål i løbet af introduktionsforløbet.


Bibliotekerne - AU Library

På AU Library tilbyder vi dig:

 • Online og fysisk adgang til en stor mængde akademisk information og litteratur
 • Læsepladser til individuelle studier og gruppearbejdspladser
 • Undervisning og hjælp til at styrke din akademiske informationskompetence
 • Hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur

_______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:

Skema og fagbeskrivelser

Skema
Du finder altid dit skema her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Skema. Tjek dit skema løbende, da der kan forekomme ændringer.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå organisationen

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS har seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Kontakt