Circle U.

AU er medlem af den europæiske universitetsalliance Circle U. Alliancen udspringer af EU's European Universities Initiative, og den arbejder for at gøre internationalisering nemmere og skabe nye forbindelser mellem forskning, uddannelse og innovation indenfor bl.a. klima, global sundhed og demokrati. Alliancens mål er at etablere et forskningsintensivt og tværdisciplinært fælles campus, hvor studerende og ansatte arbejder sammen om at videreudvikle vores uddannelser og løse de komplekse udfordringer, som vi som samfund står over for. Ud over AU er disse otte universiteter med i alliancen:

  • Universitet i Oslo, Norge
  • Humboldt-Universität zu Berlin, Tyskland
  • King's College London, Storbritannien
  • Université Paris Cité, Frankrig
  • University of Belgrade, Serbien
  • Université Catholique de Louvain, Belgien
  • Università di Pisa, Italien
  • Universität Wien, Østrig

Udvekslingsmuligheder i Circle U.

Som studerende på et Circle U. universitet kan du tage på semesterudveksling på et af alliancens universiteter. AU har en lang række udvekslingsaftaler med Circle U. partnerne, og der arbejdes kontinuerligt på indgåelse af flere. Du kan få et overblik over dine udvekslingsmuligheder på AU’s MoveON portal, hvor du også kan læse Travel Reports fra hjemvendte udvekslingsstuderende. Du kan også læse mere om udvekslingsmulighederne på alliancens universiteter her.

Sådan søger du om udveksling
Ansøgning om udveksling til et Circle U. universitet foregår på samme måde som ansøgning til AU's andre partneruniversiteter, hvor du indsender din ansøgning via ansøgningsportalen i MoveON. Du kan læse mere om selve processen og frister for ansøgning under menupunktet "Hvordan søger du?".

Økonomi og stipendiemuligheder
Alle studerende, der rejser til et Circle U. partneruniversitet, bliver automatisk taget i betragtning til et stipendie fra Erasmus+. Stipendiet kan ikke garanteres, men erfaringen viser, at der vil være stipendier til alle. Du kan læse mere om Erasmus stipendiet og generelt om økonomi og budget i forbindelse med et Circle U. udvekslingsophold under menupunktet "Økonomi".

Andre muligheder for studerende i Circle U.

Få medindflydelse i Circle U.
Du har mulighed for at engagere dig i Circle U. student Union (CUSU), som er de studerendes talerør i alliancen, og som deltager i forskellige beslutningsorganer for at sikre, at de studerende har medindflydelse på Circle U's strategiske udvikling. Læs mere om CUSU.

Female Founder Network for iværksættere
Circle U. vil etablere et netværk for kvindelige iværksættere (både forskere og studerende) i håbet om at få flere kvinder til at engagere sig inden for innovation og entrepreneurship. Female Founder Network vil blive drevet i regi af arbejdspakken for Student-led Sustainable Innovation. For yderligere information om netværket på AU kontakt Adriana Maria Hansen.

Circle U. Summer Schools
Circle U. arrangerer summer schools, som hostes af alliancens universiteter. Alliancens første summer schools blev udbudt i sommeren 2022 i Paris, Berlin og Oslo. Det faglige fokus var indenfor Circle U.'s fokusområder; klima, global sundhed og demokrati, og kurserne var målrettet forskellige grupper af studerende (bachelor, kandidat og PhD studerende). Læs mere om Circle U. Summer Schools og ansøgningsprocessen her.

Udover ovenstående findes der mange andre muligheder i form af bl.a. Circle U. challenge, gratis sprogkurser og online webinarer, som du kan læse mere om her.

Hvad siger andre studerende?

Kirstine læste litteratur og lingvistik på Université Paris Cité i efteråret 2022

Jeg valgte Université Paris Cité fordi det ligger i Paris, og fordi jeg havde hørt godt om franske universiteter. Undervisningen bød på mange nye perspektiver og mit faglige udbytte har været enormt. Universiteterne har ikke deres gode ry for ingenting, og man skal også arbejde for den viden man får med hjem. Jeg har altid drømt at bo i Paris, og mit ophold her var den perfekte mulighed. Jeg læste lingvistiske fag på engelsk, så mit meget begrænsede fransk var ikke et benspænd. Tværtimod gav det en god ro til at lære mere om fransk sprog og kultur i mit eget tempo lige midt i Byernes By.

Studieprogram på AU: Nordisk Sprog og Litteratur med tilvalg i Historie 
Har du spørgsmål til Kirstine? Send hende en mail: boas@cc.au.dk 


Anne læste jura på Humboldt-Universität zu Berlin i foråret 2022

Jeg er glad for livet i Aarhus, og ville ikke på udveksling for enhver pris. Universitet, byen, kulturen og sproget skulle gå op i en enhed før det gav mening. Pludselig faldt tankerne på Berlin. Et par af mine dygtige kollegaer fra Holst Advokater havde kendskab til udveksling (og studiekulturen) i Tyskland, jeg havde hørt godt om universitet fra en anden jurastuderende og jeg havde besøgt byen flere gange.

At få en ekstra "hjemby" i Europa. At kunne få undervisning på engelsk. At kunne forbedre sit tysk.  At kunne få besøg i løbet af udvekslingsopholdet. At bo i Berlin! What's not to like? Mit udvekslingsophold på Humboldt-Universität har levet op til alle mine forventninger, og meget mere til. Måske vender jeg en dag tilbage til Humboldt-Universität for en kortere periode, nu hvor Universitet er en del af Circle U., som skaber ekstra og bedre muligheder for at komme på seminarer, udveksling og summer schools i løbet af ens studie- eller forskertid.  

Studieprogram på AU: Jura
Har du spørgsmål til Anne? Send hende en mail: 201804454@post.au.dk


Sirid skal et semester på King’s College London i foråret 2023

Jeg valgte King’s College London først og fremmest fordi de tilbyder virkelig interessante fag, der spænder virkelig bredt, alt fra etik i buddhisme til anatomi of fysiologi. Personligt ville jeg gerne have mere naturvidenskabelige fag end hvad jeg kunne tage på AU, og det kunne jeg få på King’s. Desuden er forskningsmiljøet indenfor mit interesseområde virkelig godt i London, og det frister at deres akademiske niveau virker rigtig højt :) Jeg vil desuden virkelig gerne prøve at bo i London, så et udvekslingsophold dertil virkede bare helt perfekt :) 

Studieprogram på AU: Cognitive Science
Har du spørgsmål til Sirid? Send hende en mail: 202007980@post.au.dk


Rebecca læste medicin på Universitetet i Oslo i efteråret 2022

Jeg valgte UiO, fordi jeg gerne ville prøve at bo i en europæisk storby, hvor jeg både kunne opleve storbyliv og kultur samt storslået natur på nært hold. Til dette formål var Oslo bare helt perfekt. Samtidig ville jeg gerne til et land, hvor det var realistisk at lære at begå sig på det lokale sprog. Derudover var underviserne generelt dygtige og undervisningen var på et højt fagligt niveau, og der viste sig også at være et meget aktivt studentermiljø i byen. Dette var alt sammen med til at gøre opholdet til en virkelig god oplevelse.

Studieprogram på AU: Medicin

Vil du vide mere?

Læs mere om Circle U. her

Hvis du har nogle spørgsmål til Circle U. kan du kontakte studyabroad@au.dk