Inspiration til din jobsøgning

På disse sider kan du finde inspiration og gode råd til din jobsøgning lige fra at blive afklaret på, hvad du kan og vil, til hvordan du henvender dig til virksomhederne. 

Kompetenceafklaring

Er du i tvivl om, hvad du kan, og hvad du vil med din akademiske uddannelse? Så kan det være, at en kompetenceafklaring er noget for dig. Gennem en kompetenceafklaring kan du konkret arbejde dig frem til:

  • Hvad du kan
  • Hvordan du kan det
  • Hvor du kan sætte det i spil
  • Hvad du har lyst til

En kompetenceafklaring kan hjælpe dig med at systematisere og få et overblik over dine faglige og personlige styrker, og konkret bruge dem, når du skal opbygge dit CV og din ansøgning, i forberedelsen til en jobsamtale eller hvis du skal præsentere dig selv på et virksomhedsbesøg.

Se mere under 'kompetenceafklaring' ude i venstremenuen. (På smartphone er venstremenuen i toppen af skærmen.)

Ansøgning

At skrive en god ansøgning kan være en kunst i sig selv. Det allervigtigste er at fremhæve og huske, at CV’et peger bagud og viser dine kompetencer og erfaring, mens ansøgningen peger fremad og sætter kompetencerne i spil, der hvor det er relevant. Ansøgningen må ikke være et referat af dit CV, og skal gerne holdes nede på én side.

Se mere under 'ansøgningen' ude i venstremenuen. (På smartphone er venstremenuen i toppen af skærmen.)

CV

At have sit CV på plads er essentielt, når du søger job. Det er med stor sandsynlighed det, som din potentielle arbejdsgiver læser igennem først. Når en arbejdsgiver får mellem 80 og 200 ansøgninger (eller flere), får den enkelte ansøgning ikke meget opmærksomhed i første omgang. Ofte bruger arbejdsgiver kun mellem 30 og 45 sekunder på at skimme CV’et igennem. Derfor er det vigtigt, at du tænker i overblik, relevans, væsentlighed, struktur og prioritering. Husk et vellignende foto, og hold gerne dit CV på to-tre sider (medmindre det er væsentligt at gøre det længere)!

Se mere under 'CV'et' ude i venstremenuen. (På smartphone er venstremenuen i toppen af skærmen.)  

Den uopfordrede ansøgning

Selvom mange jobs slås op, så er der ualmindelig god grund til at se på det uopfordrede jobmarked.

Se mere under 'Den uopfordrede jobsøgning' ude i venstremenuen. (På smartphone er venstremenuen i toppen af skærmen.)  

LinkedIn og brug af netværk

LinkedIn, der er et erhvervsorienteret socialt netværkssite, har gjort et massivt indtog på rekrutterings- og jobsøgningsfeltet. Danmark er et af de lande, der med næsten to millioner oprettede profiler er bedst med i forhold til antallet af indbyggere. Der er dog en tendens til, at mange opretter en profil, fordi de har hørt, at det er godt at gøre, men uden at vide, hvad de skal bruge den til. I forbindelse med jobsøgning er LinkedIn et fantastisk værktøj, hvis du vil rekrutteres, bruge dit netværk og dine relationer i jobsøgningen eller blot vil brande dig selv og være synlig.

Se mere under 'LinkedIn og brug af netværk' ude i venstremenuen. (På smartphone er venstremenuen i toppen af skærmen.)