Frister | Speciale i forårssemesteret | Speciale i efterårssemesteret** |
Frist for at indsende dit ønske om/valg af vejleder | 1. december | 1. juni |
Frist for upload af din foreløbige titel og opgaveformulering i WISEflow | 20. januar | 20. august |
Specialeafleveringsfrist | 1. juni | 2. januar |
Frist for upload af din reviderede opgaveformulering i WISEflow | 10. juni | 10. januar |
Specialeafleveringsfrist, 2. forsøg* | 15. september | 15. april |
Frist for upload af din reviderede opgaveformulering i WISEflow | 24. september | 24. april |
Specialeafleveringsfrist, 3. forsøg* | 2. januar | 1. august |
*Disse afleveringsfrister gælder kun hvis ikke du afleverer specialet inden for afleveringsfristen ved hhv. 1. og 2. eksamensforsøg. Der er andre regler/afleveringsfrister, hvis du ikke har bestået ved hhv. 1. eller 2. eksamensforsøg (se afsnittet "Hvis du ikke består dit speciale").
**Gælder for studerende på uddannelser med vinterstart, og studerende der har fået dispensation til at skrive speciale i efterårssemesteret.
Hvis den angivne afleveringsfrist for specialet falder på en lørdag, søndag eller helligdag, er afleveringsfristen for specialet den førstkommende hverdag efter afleveringsfristen.
Automatisk tilmeldt speciale
Hvis du er kandidatstuderende og følger et normeret studieprogram, er du automatisk tilmeldt specialet i Studieselvbetjeningen (STADS) ved starten af 4. semester af kandidatuddannelsen.
Du er selv ansvarlig for at kontrollere, at din tilmelding er korrekt.
Tilmeldingen sker på dette tidspunkt, da det skal være muligt for dig at afvikle 3 eksamensforsøg inden for rammerne af din maksimale studietid.
Hvis din maksimale studietid forlænges eller forkortes, vil den automatiske tilmelding afhænge af din nye maksimale studietid.
Inden du går i gang med specialet
Inden du går i gang med specialet, skal du beslutte dig for et emne samt udarbejde et udkast til en foreløbig opgaveformulering. Formålet med at du som studerende så tidligt som muligt skal tage stilling til netop ”Opgaveformulering inkl. teori og data” er, at dette har betydning for dit valg af vejleder og for at potentielle vejledere kan vurdere, om de er den rette vejleder på dit/jeres projekt. Derefter bør du kontakte en underviser eller forsker inden for det fagområde, du har valgt med henblik på at denne kan vejlede dig i forbindelse med opgaveskrivningen.
Derudover bruger koordinatoren, sammen med dit forslag til titel, også opgaveformulering til at se, om emnet ligger inden for ITKO-uddannelsens fokus.
Du kan vælge at skrive speciale alene eller sammen med en medstuderende.
Registrer din faglige vejleder
Selvom du automatisk bliver tilmeldt specialet, skal du være opmærksom på, at du selv skal registrere din (ønskede) faglige vejleder, den (foreløbige) titel på specialet samt din opgaveformulering online via registreringsblanket her på studieportalen.
Før du udfylder registreringsblanketten, bør du orientere dig i i vejlederoversigten, som du finder i boksen "Vejlederoversigt". I registreingsblnaketten er der nemlig flere vejledere, end du som ITKO-studerende kan vælge imellem.
Registreringsblanketten gøres tilgængelig via linket 1. maj/1. oktober: Registreringsblanket
Skriv i efteråret
Hvis du er tilmeldt specialet i efterårssemesteret, fordi du ikke følger det normerede studieforløb, skal du følge samme procedure som ovenfor.
Hvis du er kandidatstuderende og følger et normeret studieprogram, er du automatisk tilmeldt specialet i Studieselvbetjeningen (STADS) ved starten af 4. semester af kandidatuddannelsen med afleveringsfrist 1. juni. Du er dog selv ansvarlig for at tjekke, at din tilmelding er korrekt.
Du tjekker din tilmelding i selvbetjeningen ved at logge ind igennem mitstudie.au.dk
Tilmeldingen sker på dette tidspunkt, da det skal være muligt for dig at afvikle 3 eksamensforsøg inden for rammerne af din maksimale studietid.
Hvis din maksimale studietid forlænges eller forkortes, vil den automatiske tilmelding afhænge af din nye maksimale studietid.
Selvom du automatisk er tilmeldt specialet, skal du være opmærksom på, at du selv skal registrere din faglige vejleder, den (foreløbige) titel på specialet samt din problemformulering senest den 1. december.
Hvis du er tilmeldt specialet i efterårssemesteret, fordi du ikke følger det normerede studieforløb, skal du inden 1. juni finde en vejleder og registrere dit speciale med navnet på vejleder, din (foreløbige) titel samt din problemformulering. Afleveringsfristen for specialet er 1. januar.
Fristen for bedømmelse/forsvar af specialet er senest 6 uger efter aflevering af specialet.
Bemærk: Efter registrering kan der ikke ske framelding.
Din specialeproces indledes med, at du skal beslutte dig for et emne samt udarbejde et udkast til en foreløbig problemformulering. Derefter bør du kontakte en underviser eller forsker inden for det fagområde du har valgt med henblik på at denne kan vejlede dig i forbindelse med opgaveskrivningen.
Den faglige vejleder skal godkende titel og problemformulering. Den faglige vejleder vil fungere som din sparingspartner i løbet af dit specialeforløb. Det er også din faglige vejleder, der er ansvarlig for at afholde det mundtlige specialeforsvar.
Selvom du automatisk er tilmeldt specialet, skal du være opmærksom på, at du selv skal registrere din faglige vejleder, den (foreløbige) titel på specialet samt din problemformulering senest den 1. december.
Vejlederoversigt: Institut for Virksomhedsledelse (MGMT)
Din vejleder skal formelt godkende din foreløbige titel og opgaveformulering. Du bliver derfor umiddelbart inden din specialeskrivning går i gang bedt om at uploade dette i WISEflow, hvorefter den skal godkendes af vejleder. Se fristen i skemaet 'Oversigt over specialeforløb'.
Den foreløbige titel og opgaveformuleringen kan sagtens være den, som du indsendte på webformularen i forbindelse med ønske om/valg af vejleder og kan således også ændres løbende i specialeskrivningsprocessen i samarbejde med din vejleder.
De formelle krav (antal anslag mv.) finder du i kursusbeskrivelsen for dit speciale.
I Studieordningen for Kandidatuddannelsen i Informationsteknologi – IT, Kommunikation og Organisation finder du blandt information, hvilke regler der gælder for større skriftlige opgaver på ITKO”
Forsiden kan desuden indeholde andre oplysninger – f.eks. Aarhus Universitet, årstal, osv.
For at styrke dine jobmuligheder har vi brug for at indsamle informationer om de virksomheder/organisationer, som du som studerende måtte have et samarbejde med.
Når du er tilmeldt specialet, vil du modtage en blanket på din AU-mail. Blanketten indeholder nogle få spørgsmål vedrørende dit (eventuelle) samarbejde med en virksomhed/organisation.
Du skal udfylde blanketten, uanset om du samarbejder med en virksomhed/organisation eller ej.
Specialet skal uploades digitalt i WISEflow. Der må ikke afleveres et fysisk eksemplar af specialet, bl.a. da det er specialet uploaded i WISEflow, der er juridisk gældende. Når specialet er afleveret i WiseFlow, bliver det automatisk sendt videre til vejleder og censor.
WISEflow
Du vil få en direkte mail fra WISEflow, når flowet åbner.
Når flowet er åbent, vil du kunne uploade dit speciale. Sidste frist for upload er den 1. juni kl. 12.00.
Du bør påbegynde upload af opgaven i god tid og senest 10 minutter før fristen, da flowet lukker præcis klokken 12.00.
Når du har uploadet, kan du ikke trække din aflevering tilbage. Vær derfor meget omhyggelig med at få uploadet og afleveret dit speciale korrekt.
Flowet er lavet som et gruppe-flow.
Hvis du skriver som enkeltperson, så skal du uploade ved at oprette dig som en ”enkeltmandsgruppe”. Hvis du ikke tidligere har prøvet at uploade en opgave i et gruppeflow, så følg denne vejledning til både grupper af flere studerende og enkeltmandsgrupper som du finder via FAQ'en.
Speciale samt bilag skal samles i én PDF fil og uploades under ”Besvarelse”. Se vejledningen til, hvordan du laver din besvarelse til PDF.
Under ”Ekstra materiale” uploades materiale såsom video, lyd, programmer (Excel, SAS mv.). Ekstramaterialet behøver ikke at være en pdf-fil og der kan afleveres flere filer op til en samlet størrelse af 5 GB.
Fortrolige specialer
Når du uploader dit speciale i WISEflow, skal du i forbindelse med afleveringen (under ’Omslag’) angive om specialet indeholder fortroligt materiale.
Mundtligt forsvar
Instituttet vil via mail eller Brightspace informere dig om, hvornår du skal til mundtlig eksamen. Forsvaret af specialet skal ske senest 6 uger efter afleveringsdatoen.
Hvis du gerne vil aflevere dit speciale tidligere end din afleveringsfrist, skal du være opmærksom på følgende:
Særligt for tidlig aflevering i sommerperioden under 2. eksamensforsøg
Hvis du ønsker at aflevere i juni eller juli skal du give besked til kandidat.bss@au.dk.
Juli er bedømmelsesfri, og der skal derfor beregnes individuelle bedømmelsesfrister for tidlige afleveringer – som udgangspunkt vil bedømmelsesfristen være 4 uger + juli måned.
Du skal være opmærksom på, at dette kun er en mulighed for studerende, som ikke har afleveret den 1. juni. Hvis du ikke består specialet skal du orientere dig i afsnittet nedenfor ”Hvis du ikke består dit speciale”.
Hvis du ikke afleverer specialet inden for afleveringsfristen, har du brugt et eksamensforsøg.
Du skal herefter udarbejde en revideret opgaveformulering inden for samme emneområde og med samme vejleder.
Du skal inden de første 5 dage efter 1. afleveringsfrist tage kontakt til din specialevejleder. I skal herefter sammen udarbejde og aftale en revideret opgaveformulering. Du vil modtage en notifikation fra WISEflow, når det er muligt at uploade din reviderede opgaveformulering til godkendelse af din vejleder. (Vær opmærksom på, at juli måned er bedømmelsesfri).
Det er dit ansvar at kontakte din specialevejleder for at igangsætte denne proces.
Du har en frist på 3 måneder + 14 dage regnet fra den oprindelige afleveringsfrist til at aflevere specialet. Fristen går automatisk i gang dagen efter din oprindelige afleveringsfrist. Hvis du ikke afleverer specialet til den nye frist, er der brugt endnu et eksamensforsøg.
Samme procedure gør sig gældende, såfremt du ikke afleverer dit speciale ved 2. eksamensforsøg.
Tilmelding til 2. og 3. eksamensforsøg sker automatisk.
Specialet skal bestås med karakteren 02 eller herover. Hvis du opnår en ikke-bestået karakter for et afleveret speciale, er der brugt et eksamensforsøg. Du skal herefter udarbejde en revideret opgaveformulering inden for samme emneområde og med samme vejleder.
Du skal inden de første 5 dage efter modtagelse af din bedømmelse tage kontakt til din specialevejleder. I skal herefter sammen udarbejde og aftale en revideret opgaveformulering.
Du vil modtage en notifikation fra WISEflow, når det er muligt at uploade din reviderede opgaveformulering til godkendelse af din vejleder. (Vær opmærksom på, at juli måned er bedømmelsesfri).
Der er en frist på 3 måneder + 14 dage, regnet fra bedømmelsesfristen for dit første eksamensforsøg, til at aflevere specialet. Fristen går automatisk i gang dagen efter bedømmelsesfristen. Hvis du ikke afleverer specialet til den nye frist, er der brugt endnu et eksamensforsøg.
Samme procedure gør sig gældende, såfremt du opnår en ikke-bestået karakter ved 2. eksamensforsøg.
Særligt for studerende som skriver speciale i forårssemesteret
For studerende som skriver speciale i forårssemestret er bedømmelsesfristen 30. juni.
Da juli måned er bedømmelsesfri regnes afleveringsfristen på 3 måneder + 14 dage fra 1. august og dit 2. eksamensforsøg kan derfor tidligst gå i gang den 15. august. Dette uagtet at du modtager en ikke-bestået bedømmelse tidligere end den 30. juni.
Når din sidste karakter er registreret, lukker din adgang til OneDrive. Du skal derfor sørge for at overføre dine filer fra OneDrive inden adgangen lukker.
Det er ikke muligt at genåbne adgangen til OneDrive, når først du har afsluttet din uddannelse på AU.