Studiestart - ITKO

Velkommen til Aarhus BSS
ITKO

Velkommen til
Aarhus BSS

Virksomhedskommunikation og IT


Velkommen til kandidatstudiet i Virksomhedskommunikation og IT

Her på siden finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan forekomme ændringer i mødetider og program mv.

Corona
Der er ikke krav om at fremvise coronapas på Aarhus Universitet. Men vi opfordrer alle til at have gyldigt coronapas op til studiestart og til løbende at blive testet under studiestartsaktiviteterne. Dette er for bedst muligt at passe på hinanden og skabe en god og tryg studiestart.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt

Få en virtuel intro

Allerede før studiestarten, kan du påbegynde AU's online introduktion til studiestarten, og få svar på nogle ting som er rare at vide inden du starter.

Forløbet hedder Study@AU og består af 4 moduler, som giver dig indblik i din uddannelse, universitetet, relevante IT-platforme og de fællesskaber, du kan blive en del af på Aarhus Universitet. Du kan tilgå introduktionsforløbet via Brightspace fra midten af august.

Velkommen til Aarhus BSS, Aarhus Universitet

Velkomsthilsen fra Dekanen

Velkommen til Aarhus BSS  Aarhus Universitets fakultet med fokus på business and social science.

Dekan på Aarhus BSS, Thomas Pallesen, byder dig velkommen som studerende ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

Læs mere

Vi glæder os til at byde jer velkommen til Aarhus BSS (School of Business and Social Sciences).

Aarhus BSS er ét af Aarhus Universitets fem fakulteter. Fakultetet samler de kernefaglige forskningsområder inden for erhverv og samfundsvidenskab og huser discipliner som f.eks. økonomi, erhvervsøkonomi, business technology, jura, statskundskab og psykologi.

Vores uddannelser er placeret blandt de absolut bedste ifølge de mest anerkendte internationale ranglister. Denne position kræver, at vi har høje standarder i vores forskning og undervisning, og at vi uddanner dygtige kandidater med stærke kompetencer til at varetage en bred vifte af funktioner på de nationale og globale arbejdsmarkeder. Vi lægger stor vægt på, at rammerne for vores uddannelser er et levende og inspirerende studiemiljø, og det gælder både i forhold til det sociale liv og det faglige udbytte af uddannelserne.

Vi glæder os over at kunne byde velkommen til vores studerende på campus, og vi vil gøre vores bedste for at give jer en god start på studielivet, samtidigt med, at det foregår under de rammer vi nu engang har. Et godt studieliv handler ikke kun om uddannelsens faglige indhold, men også om de menneskelige relationer og sociale oplevelser, der følger med. Vi kender endnu ikke rammerne for efterårssemesteret, men der er blandt andet grundet vaccinationsprogrammet grund til optimisme.

Som studerende på Aarhus BSS kan I drage nytte af de mange muligheder, der følger med det at være en del af et stort, internationalt orienteret fakultet med mange forskningsområder.

I bliver en del af et internationalt miljø og undervist af forskere, der hører til blandt de førende i verden inden for deres specifikke forskningsfelt. Derudover ser vi det som en af vores fornemste opgaver at pleje vores relationer til omverdenen, ikke mindst til virksomheder og organisationer i lokalområdet, så vi kan skabe gode muligheder for jer som studerende. Det er til gavn for jer, hvad enten I ønsker et praktikforløb eller på anden vis at komme i tættere kontakt med en kommende arbejdsgiver.

Jeg ønsker jer held og lykke i fremtiden, jeg er meget glad for, I har valgt at studere på Aarhus BSS, og jeg er overbevist om, at det vil ruste jer godt til fremtiden.

Med venlig hilsen
Thomas Pallesen, Dekan, Aarhus BSS

Velkomst fra de rusansvarlige

Velkommen til Aarhus BSS! Vi hedder Noemi og Anne-Sofie og er de ansvarlige for dette års kandidatintrodage.

Vi glæder os til at tage imod alle nye studerende på kandidatuddannelserne på Aarhus BSS i starten af september. Vi har planlagt et fedt program for introdagene, og vi glæder os til at give jer alle den bedste start på kandidaten!

På siden her finder du relevant information for din studiestart, så vi anbefaler, at du læser den grundigt igennem for at være bedst muligt forberedt til introdagene. Derudover vil alle nye studerende også få tilsendt yderligere information via e-mail, når vi nærmer os september. Skulle der være spørgsmål, der relaterer sig til studiestarten, kan vi kontaktes på masterintro@studenterlauget.dk.

Mange hilsner

Noemi Møller Wulfsberg og Anne-Sofie Frederiksen
Projektledere for Master Intro 2021

Alt om din rusuge og studiestart

Program for introdagene

Studiestarten på kandidaten indledes af to introdage den 2.-3. september 2021, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende, samtidig med at du vil blive fagligt udfordret i Master Case Challenge.

Er du helt ny på Aarhus BSS, har du også mulighed for at få en kort introduktion til IT-systemerne og Aarhus BSS generelt onsdag den 1. september 2021.

Se hele programmet

Onsdag den 1. september

Nye og internationale studerende

08.00 Velkommen til de internationale studerende
11.45-12.15 Nye danske studerende kan komme
12.30 Introduktion til IT og diverse platforme
13.30-14.30 Rundtur på campus

Torsdag den 2. september

08.00 Velkommen til alle kandidatstuderende
10.00 Linjekoordinatorer
11.00 Præsentationaf case
12.00 Frokost
13.00 Arbejde med case
15.00 Pause og teambuilding
15.30 Arbejde med case
17.30- 23.00 Middag og hygge

Fredag den 3. september

09.30 Velkommen til alle kandidatstuderende
10.45 Secret speaker
11.45 Livet som kandidatstuderende
13.00 Frokost
13.45 Teambuilding
15.30 Præsentation af Case-finalisterne og annoncering af vinderne
16.15 Præsentation af Karriere & Alumne
17.30- 02.00 Dinner og hygge med StudenterLauget

På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.

Find vej første dag

Den første dag mødes vi ved S-bygningen (bygning 2610) på Fuglesangs Allé 4. Herefter vil du sammen med dine medstuderende blive vist hen til det lokale, du skal være i.

Vi står klar til at tage imod dig!

Se kort

Praktisk information til introdagene

Til kandidatintrodagene skal du medbringe din egen computer.

Det vil være muligt at købe mad i løbet af dagen, men du er mere end velkommen til i stedet at medbringe din egen.

Kom godt igang på Aarhus BSS

Sådan holder du dig orienteret

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet, og du skal kun logge på én gang for at få adgang til det hele.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte. (Brightspace er den nye læringsplatform på Aarhus Universitet og erstatter det tidligere Blackboard).

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder alle officielle informationer og procedurer via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø samt nyheder og arrangementer for dig som studerende. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.


Vejledning om studiejobs og karriereveje
Som studerende er du altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med din job- og karrierevejleder om alt fra studiejobs til dit fremtidige arbejdsliv. Når du melder dig ind i vores alumnenetværk, modtager du også invitationer i løbet af din studietid til relevante arrangementer.


Vejledning om udvekslingsophold
I løbet af din studietid er det muligt at tage på et studieophold i udlandet. Et semester i udlandet vil uden tvivl kunne give dig en masse både på det personlige og akademiske plan. Aarhus BSS International står klar til at hjælpe og vejlede dig igennem hele processen. Du vil i løbet af dit studie blive præsenteret mere konkret for dine muligheder for udveksling.

 • Læs mere om udveksling

Andre former for vejledning og rådgivning

 • Studenterpræsten tilbyder gratis, fortrolige samtaler til alle studerende om alt fra præstations- og eksamensangst, sorg, ensomhed, modløshed eller andet der gør, at du kan have brug for én at tale med.
 • Specialpædagogisk støtte (SPS) er et tilbud til studerende med en funktionsnedsættelse eller et særligt behov for støtte fx inden for læse-/skrivevanskeligheder, fysiske, psykiske eller neurologiske lidelser.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, hvilket du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.

IT-supporten findes både på Fuglesangs Allé (bygn. 2628) og på Bartholins Allé (bygn. 1322)


Boghandel

Du kan købe bøger ved BSS Books, som er boghandlen på Fuglesangs Allé. BSS Books tilbyder 10% studenterrabat på næsten alle bøger. På bssbooks.dk finder du bogliste for, hvilke bøger du skal bruge til dit 1. semester. Mere information om boghandlen følger i RUSugen.


Bibliotekerne - AU Library

På AU Library tilbyder vi dig:

 • Online og fysisk adgang til en stor mængde akademisk information og litteratur
 • Læsepladser til individuelle studier og gruppearbejdspladser
 • Undervisning og hjælp til at styrke din akademiske informationskompetence
 • Hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:

Skema og beskrivelser af fag

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå Aarhus BSS, Aarhus Universitet

________

 

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser 6 institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

Livet på campus

Studenterforeninger

På Aarhus BSS er der rig mulighed for at kombinere det sociale med det faglige. De mange studenterforeninger tilbyder forskellige former for arrangementer – faglige som sociale. Der laves bl.a. forskellige former for casearbejde for virksomheder med konkrete problemstillinger, sociale netværksarrangementer for de forskellige studieretninger og meget mere. Der er rig mulighed for at engagere sig på studiet via de mange studenterforeninger.

 • Gå på opdagelse i de mange studenter organisationer

Find rundt på campus

Til daglig danner campus på Fuglsangs Allé rammerne for din uddannelse med sine fem auditorier og de mange klasselokaler, som kombinerer forelæsninger, klasseundervisning og gruppearbejde. De mange studerende bruger derudover campus til at mødes og dyrke de sociale relationer både i form af studierelateret arbejde, men også til at være sammen med sine studiekammerater.

 • M-bygningen (2628)
  Her finder du de fleste auditorier på Fuglesangs Allé.
 • U-bygningen (2636)
  Her findes ét stort auditorium i kælderen, men ellers er er der primært mindre undervisningslokaler.
 • D-bygningen (2623)
  Her finder du biblioteket.
 • S-bygningen (2610)
  Denne bygning er hjertet af campus Fuglesangs Allé. Her er der mange grupperum og læsepladser for studerende. Derudover findes campus-kantinen Caf’Inn også i denne bygning.

Du kan downloade app’en “AU Find”, som kan hjælpe dig med at finde rundt på hele Aarhus Universitet.

Fredagsbar og Klubben

Klubben på Fuglesangs Allé er for mange studerende en stor favorit gennem hele studietiden. Det er her, mange møder studiekammerater på tværs af studieretninger og semestre. Klubben har åbent alle hverdage fra kl. 11-17, hvor der serveres kaffe, sodavand, kolde øl, mv. I dette tidsrum er Klubben fyldt med HYGGE og det er et rigtig godt opholdssted, hvis man ønsker et sted at læse, spille brætspil eller blot sidde og snakke med sine studiekammerater.

Udover at være fyldt med HYGGE, så er Klubben også kendt for at arrangere nogle af de bedste fester på hele Aarhus Universitet. Festerne består blandt andet af Semesterstartsfester, Club Klub, Slatfest, Børsbar, Udtrækningsfest til Kapsejladsen mv.

Klubben danner også rammen for de hyggelige fredagsbarer, som finder sted i tidsrummet kl. 15-18, hvor der er rigtig gode priser i baren.

Få en virtuel intro

Allerede før studiestarten, kan du påbegynde AU's online introduktion til studiestarten, og få svar på nogle ting som er rare at vide inden du starter.

Forløbet hedder Study@AU og består af 4 moduler, som giver dig indblik i din uddannelse, universitetet, relevante IT-platforme og de fællesskaber, du kan blive en del af på Aarhus Universitet. Du kan tilgå introduktionsforløbet via Brightspace fra midten af august.

Kontakt