Pensumlister

Du finder en pensumliste for hvert semester på både bachelor- og kandidatuddannelsen i psykologi via menuen her på siden, eks. Pensumlister forår 2024.

Pensum er altid vejledende

Bemærk at pensum, der opgives i et fag til en eksamen eller en opgave, altid er vejledende.

Det er bindende for underviserne i den forstand, at der ikke må stilles eksamensspørgsmål uden for pensum. Samtidig anbefales det selvfølgelig, at netop dette pensum læses. At det er vejledende betyder, at det ikke nødvendigvis skal være inddraget i eksamensbesvarelsen. 

Du skal som studerende kunne redegøre for, anvende og formidle/formgive viden om fagets domæne og de genstandsområder, som pensum omfatter. Du kan godt i den konkrete opgavebesvarelse i stedet for den vejledende pensumlitteratur benytte anden selvvalgt litteratur, der på samme niveau som pensumlitteraturen dækker de samme genstandsområder (herunder selvsagt dem, der spørges til i eksamenssituationen). Du kan også inddrage yderligere selvvalgt litteratur, som ikke uden videre er pendanter til pensumlitteraturen i ovennævnte forstand, men som ikke desto mindre styrker eksamensbesvarelsen gennem inddragelse af sådanne yderligere perspektiver og overvejelser fra denne selvvalgte litteratur (som selvsagt skal være på niveau med den vejledende pensumlitteratur i øvrigt).