Campus 2.0 for studerende

Aarhus BSS’ aktiviteter på Fuglesangs Allé flytter efter planen til den nye Universitetsby i sommeren 2025. Dermed samles fakultetets aktiviteter i Aarhus på tværs af Nørrebrogade.

Udbudsproces

Den 12. april 2021 blev der annonceret en vinder blandt de totalentreprenører, der har budt ind på opgaven med at bygge den nye Universitetsby. Vinderen blev A. Enggaard A/S, AART Architects, LYTT Landscape og NIRAS, der sammen bød ind med et forslag til, hvordan Aarhus BSS’ nye lokation skal se ud.

Bedømmelsesudvalget bestod af tre repræsentanter fra Aarhus Universitetet og fra FEAS samt to fagdommere. Alle forslag tog udgangspunkt i de overordnede principper for Campus 2.0 – herunder særligt principperne om at sikre nærhed mellem forskere og studerende og at åbne fakultetet op ud mod omverdenen. Andre centrale principper var at sikre et godt studiemiljø, at understøtte fremtidens undervisningsformer og at styrke det tværfaglige samarbejde.

Næste fase

Efter indgåelsen af en aftale med en totalentreprenør kan arbejdet med at skabe fremtidens campus for alvor gå i gang. Gennem hele processen frem til flytningen vil relevante fora og institutterne blive holdt løbende orienteret. Der vil desuden blive kommunikeret om processen her på fakultetets Campus 2.0-hjemmeside.

Første skridt i næste fase er et informationsmøde den 31. august 2021, hvor alle studerende og medarbejdere er velkomne. Her vil der blive gjort status på konkurrencefasen samt informeret om næste fase af projektet, herunder den planlagte brugerinddragelsesproces.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål om Campus 2.0, kontakt:

Henrik Friis Bach
Mail: hfbach@au.dk
Telefon: +4593508418