På vej videre - Aarhus

Kursus for ARTS dimittender: På vej videre - Bliv klædt på til at søge job efter endt uddannelse.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

tirsdag 20. juni 2023, kl. 09:00 - onsdag 21. juni 2023, kl. 14:30

Sted

1441-010

Er du studerende på Arts, og forventer du at blive færdig med din kandidat til sommer? Er du nysgerrig på, hvordan du bedst griber jobsøgningen an? Så deltag i Arts Karrieres minikursus for dimittender den 20. og 21.  juni 2023, hvor vi igennem forskellige workshops gør dig klar til overgangen fra universitet til arbejdsmarkedet. Kurset vil tage dig igennem en vigtig proces i forhold til jobsøgning, hvor vi tager udgangspunkt i elementerne hvad ved jeg, hvad kan jeg, hvad vil jeg og hvordan gør jeg. Nedenfor kan du læse hvad de forskellige workshops indeholder: 

Kursusdag 1 – Tirsdag den 20. juni kl. 9:00-14:30: 

Workshop 1:4 – Kompetencer: Hvad ved jeg, og hvad kan jeg 

  • Hvorfor er kompetencer vigtige, og hvad er dine kompetencer egentlig? I denne workshop arbejder du med at sætte ord på dine kompetencer. Vi dykker både ned i faglige og personlige kompetencer. Når du tilmelder dig, får du en lille hjemmeopgave, som du skal afsætte 15 min. til at gennemføre inden workshoppen.  

Workshop 2:4 – Præferencer og jobopslag: Hvad vil jeg 

  • Hvad motiverer dig og interesserer dig, og hvad vil du rigtig gerne arbejde med? For at finde relevante jobopslag er det vigtigt at finde ud af, hvad dine præferencer er. Med udgangspunkt i dine præferencer vil du lære, hvordan du søger efter relevante jobopslag, og hvordan du læser dem.

Kursusdag 2 – Onsdag den 21. juni kl. 9:00-14:30: 

Workshop 3:4 - CV og ansøgning: Hvordan gør jeg 

  • Hvordan laver man et godt CV, og hvad skal der egentlig stå i en ansøgning? CV’et og ansøgningen er en helt central del af det at søge et job. I denne workshop vil vi præsentere forskellige typer af CV, hvad CV’et skal indeholde, og du vil få tips til, hvordan du skriver en fængende ansøgning. Forud for workshoppen skal du bruge 30 min. på at finde en aktuel stilling, som du kunne tænke dig at søge, og som vi vil arbejde med på workshoppen.

Workshop 4:4 - Jobsamtalen: Hvad og hvordan?

  • Hvad skal du forberede inden jobsamtalen, og hvordan præsenterer du dig selv kort og præcist? Få gode råd og praktiske værktøjer til jobsamtalen.    

Kurset vil veksle mellem kortere oplæg og en hel masse øvelser, så du skal være klar på at deltage aktivt i gruppearbejde for at få et godt udbytte af kurset. Efter kursets afslutning vil vi tilbyde individuel vejledning og sparring for at hjælpe dig godt videre. 

// PRAKTISK INFO

På grund af kursets format er der en begrænsning på 40 deltagere, og pladserne tildeles efter først-til-mølle.

Det er en forudsætning for tilmelding, at du kan deltage på begge kursusdage.

På kurset vil der blive serveret morgenkaffe og croissant, men sørg selv for at medbringe frokost eller tilkøbe den i kantinen.