Litteraturformidler hos Frederecia Bibliotek

Beskriv kort din ”rejse” fra studiet til dit nuværende job

Efter nærved to års ledighed med meget få og korte projektansættelser, en masse praktik og kriminelt meget ulønnet arbejde fik jeg jobbet - mit første RIGTIGE job på Fredericia Bibliotek, fordi hende, som de i første omgang ansatte, afslog. Og må jeg tilføje: dette er mit drømmejob. Så på en måde var det de to års ørkenvandring af frustrationer værd. Men så alligevel ikke, for ingen fortjener at gennemleve to års ledighed.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Jeg laver allermest formidling, udvikling og forholder mig til arrangementer og udstillinger i det fysiske rum. Dertil kommer forefaldende tekstproduktion, PR, SoMe og eksterne samarbejder. Jeg har to udlånsvagter om ugen og weekendvagt hver 5. weekend. Det er superfedt både at lave "tænkearbejde" på kontoret og reelt bibliotekararbejde i kontakt med husets brugere.

Hvordan ser et par typiske arbejdsopgaver ud for dig?

Eksempelvis samarbejder jeg med syv andre biblioteker hvert år om at udforme et litteratur-program til Trekantområdets Festuge. Det er en af de meget store, omfangsrige opgaver, der står på hele året. En anden opgave er, at jeg er bibliotekets ambassadør for Litteratursiden.dk, så jeg skriver jævnligt boganmeldelser og artikler dertil.

Hvordan bruger du din nordiskfaglighed i dit nuværende arbejde?

Helt åbenlyst beskæftiger jeg mig med litteratur hver dag. Alle på biblioteket har deres specifikke faglighed inden for både skøn- og faglitteratur, og jeg er helt klart den, man går til, hvis det handler om dansk eller nordisk litteratur.

Et godt råd

Vær ikke bange for at bede om hjælp. Ligegyldigt om det er en underviser, studenterpræsten, studiegruppen eller mor. Jeg var selv elendig til det og gjorde det først, da jeg skrev mit speciale. Det var heldigt for specialet.

Portrættet er fra april 2020

Cecilia Dybris Marini

  • Bachelor i Nordisk Sprog og Litteratur

  • Kandidat i Æstetik og Kultur

  • Dimitteret i 2015

  • Litteraturformidler hos Fredericia Bibliotek