STADS kører igen planmæssigt, og du kan nu tilmelde dig forårets undervisning og eksamen. Fristen for tilmelding er torsdag den 7. november kl. 23.59.
Ingen fortjener at gennemleve to års ledighed, men man kan være heldig at det fører til drømmejobbet. Det gjorde det for Cecilia Dybris Marini.
Efter nærved to års ledighed med meget få og korte projektansættelser, en masse praktik og kriminelt meget ulønnet arbejde fik jeg jobbet - mit første RIGTIGE job på Fredericia Bibliotek, fordi hende, som de i første omgang ansatte, afslog. Og må jeg tilføje: dette er mit drømmejob. Så på en måde var det de to års ørkenvandring af frustrationer værd. Men så alligevel ikke, for ingen fortjener at gennemleve to års ledighed.
Jeg laver allermest formidling, udvikling og forholder mig til arrangementer og udstillinger i det fysiske rum. Dertil kommer forefaldende tekstproduktion, PR, SoMe og eksterne samarbejder. Jeg har to udlånsvagter om ugen og weekendvagt hver 5. weekend. Det er superfedt både at lave "tænkearbejde" på kontoret og reelt bibliotekararbejde i kontakt med husets brugere.
Eksempelvis samarbejder jeg med syv andre biblioteker hvert år om at udforme et litteratur-program til Trekantområdets Festuge. Det er en af de meget store, omfangsrige opgaver, der står på hele året. En anden opgave er, at jeg er bibliotekets ambassadør for Litteratursiden.dk, så jeg skriver jævnligt boganmeldelser og artikler dertil.
Helt åbenlyst beskæftiger jeg mig med litteratur hver dag. Alle på biblioteket har deres specifikke faglighed inden for både skøn- og faglitteratur, og jeg er helt klart den, man går til, hvis det handler om dansk eller nordisk litteratur.
Vær ikke bange for at bede om hjælp. Ligegyldigt om det er en underviser, studenterpræsten, studiegruppen eller mor. Jeg var selv elendig til det og gjorde det først, da jeg skrev mit speciale. Det var heldigt for specialet.
Artiklen er skrevet i april 2020