Bibliotekar og formidler ved Risskov Bibliotek

En typisk arbejdsdag

En typisk arbejdsdag består af en hel masse forskellige arbejdsopgaver, som alle sammen har med kulturformidling at gøre. Vi har netop afsluttet planlægningen af efterårets arrangementer på Risskov Bibliotek, så der har været en masse datojonglering, brainstorming og samling af tråde, så ideerne blev til rigtige arrangementer. Når jeg ikke har siddet med den slags, har jeg dagligt biblioteksvagter i bibliotekets udlån med alt, hvad det indebærer lige fra materialeopsporing, anbefalinger af bøger og film til hjælp med computere og printere, der driller.

Mine arbejdsopgaver

  • Digital og levende formidling, fx i forhold til arrangementer.
  • Udlånsvagter
  • Koordinering af udstillinger i biblioteksrummet

Min fedeste arbejdsopgave

At få lov at dele min begejstring for kultur i bred forstand. Hvad enten det er at anbefale en god bog til en låners ferie eller at udvikle (og afvikle) gode, inspirerende og sjove arrangementer på biblioteket.

Min vej fra studie til job

Jeg har altid været rigtig glad for biblioteket, og fandt også ret tidligt i min studietid ud af, at arbejdet på et bibliotek sagtens kunne være det helt rigtige for mig.

Mit første møde med biblioteket i den forstand var ved Kulturnatten i efteråret 2010, hvor jeg kom med i en frivillig eventgruppe, hvor vi udviklede og afviklede et stort gys og gru arrangement på Hovedbiblioteket for børn og deres familier.

Efterfølgende fik jeg mulighed for at komme i praktik på Hovedbiblioteket, hvor jeg arbejdede med kulturformidling i bred forstand. I min praktik blev jeg ordstyrer i en åben læsekreds, som jeg kørte videre efter min praktik, hvor jeg altså fortsat var tilknyttet Hovedbiblioteket som frivillig. Herudover har jeg arbejdet på Statsbiblioteket som studentermedhjælper fra 2011-2014.

Mit første job var som Litteraturformidler på Fredericia Bibliotek i 2015, og nu er jeg altså på Risskov Bibliotek som bibliotekar/formidler. 

Det overraskede mig i overgangen fra studie til job

Det, der overraskede mig mest, var hvor lidt, der faktisk er det samme. Forskellen på at være studerende og på at være en del af arbejdsmarkedet er enorm stor, men det gode er jo, at man selv følger med. Det er også overraskende for mig, hvor utrolig dejligt det er faktisk at føre det, som jeg har studeret, ud i livet og se mine ideer få ben at gå på.  

Min faglighed i spil

Når man er studerende, bliver man rigtig god til at tilegne sig viden relativt hurtigt. Fx når vi læste artikler eller essays og skulle sætte dem ind i en større sammenhæng. Det kan jeg sagtens bruge i mit arbejde nu. Derudover bruger jeg den brede kulturelle og især litterære viden, som jeg har opbygget dagligt i mit arbejde med litteratur- og kulturformidling.

Et godt arbejdsliv

Det er vigtigt for mig, at jeg kan mærke, der er plads til ideer og til mig. At man som kollegaer bakker hinanden op.

Det drømmer jeg om i fremtiden

Jeg drømmer om at være med til at udvikle bibliotekerne i den virkelig gode retning, som jeg allerede synes, de er i gang med! 

Et godt råd

Gå med din lyst. Har du en fornemmelse af, hvad du har lyst til at arbejde med, så gå med den i den retning, hvor det giver mening. 

Artiklen er skrevet i juni 2016

Karina Høyer

  • Cand.mag. i Litteraturhistorie

  • BA i Æstetik og Kultur

  • Dimitteret i 2014

  • Bibliotekar og formidler ved Risskov Bibliotek

  • Find Karina på LinkedIn