Line landede i projektorienteret forløb efter Arts CompanyDating

For kandidatstuderende i Oplevelsesøkonomi Line Forsberg blev Arts CompanyDating vejen til et projektorienteret forløb. Line er et godt eksempel på, hvad mødet mellem studerende og arbejdsmarked kan ende ud i. Mødet i øjenhøjde og den personlige kontakt med virksomhederne øgede hendes chancer. Så når man spørger Line, hvad man som studerende kan få ud af Arts CompanyDating, er svaret klart:

”Helt konkret kan man lande en praktikstilling ved at møde op til CompanyDating.”

I forbindelse med Arts CompanyDating 2022 henvendte Line sig til virksomheden Publico Kommunikation. Her faldt hun i snak med en af virksomhedens ansatte og fik derigennem kontakt til virksomheden via. LinkedIn. De aftalte, at hun skulle sende en ansøgning. Efter nogle uger var Line til samtale ved virksomheden og blev bedt om at løse en case, som gav hende indblik i arbejdsopgaverne i virksomheden. Casen var med til at give Line blod på tanden og klargøre for hende, at virksomheden ville være det rigtige sted at være i projektorienteret forløb. Efter samtalen blev Line kontaktet og tilbudt stillingen. Og det hele begyndte med Arts CompanyDating:

”Det er den dag i Nobel-kantinen hvert år, hvor du har mulighed for at møde virksomheder, som du er nysgerrig på samtidig med, at du har mulighed for at sætte ansigt på dig selv over for virksomhederne.”

For Line var det samtalen med en af Publicos ansatte, der var udslagsgivende. Gennem samtalen blev virksomheden opmærksom på Line, og kunne huske hende, da de fik hendes ansøgning:

”Den personlige kontakt havde jeg ikke formået at skabe ved blot at sende en ansøgning.”

Den personlige kontakt med virksomheden gjorde det muligt for Line at målrette sin ansøgning og sit CV for bedst muligt at ramme de kvaliteter og kompetencer, som virksomheden søgte.

Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil i projektorienteret forløb?

Line understreger, at det vigtigste er at være opsøgende, nysgerrig og engageret. Det er vigtigt at vise, man er interesseret i virksomheden, og de eventuelle stillinger, de har ledige. Dog skal man ikke holde sig tilbage, hvis virksomheden ikke har en opslået stilling. ”Skriv til virksomheden – også selvom de ikke har et stillingsopslag ude”. Det er vigtigt at søge flere stillinger for at forbedre sine chancer.

Inden Arts CompanyDating kan det være en stor fordel at have styr på sit CV og sine ansøgninger. Line mener, at:

”man gør sig selv en stor tjeneste ved at have sit CV og et par ansøgninger klar allerede inden CompanyDating, så man kan rykke relativt hurtigt på de praktikstillinger, som har vakt ens interesse.”

Dette gør det også nemmere at lave en mundtlig aftale med virksomhederne om, hvornår de gerne vil have en ansøgning fra dig. Det viser både loyalitet og engagement overfor virksomheden, og du har gjort dem opmærksom på dig som ansøger i deres virksomhed.

Gode råd til Arts CompanyDating

Hvis man spørger Line, er der tre ting, som er vigtige at have for øje, når man deltager i Arts CompanyDating. For det første er Arts CompanyDating en fantastisk mulighed for at sætte ansigt på sig selv overfor virksomhederne. En god måde at komme i kontakt med virksomhederne er ved at stille spørgsmål:

”Læs eventuelt stillingsopslagene hjemme fra eller tjek virksomhederne ud og overvej, hvad du kan spørge ind til, og hvilke kvalifikationer du kan bidrage med.”

For det andet er det en god ide at opsøge mindst én anden virksomhed, som du ikke havde tænkt på hjemmefra. Det er ikke altid lige nemt at få et indblik i en virksomhed gennem et stillingsopslag, en kort video eller deres hjemmeside. Derfor kan det være smart at opsøge virksomheder til Arts CompanyDating, som man ikke havde tænkt på at opsøge hjemmefra. Så tal med dem – det kan være vejen til dit næste job eller projektorienterede forløb.

For det tredje kan man til Arts CompanyDating få taget et professionelt CV-foto helt gratis. Når man trænger til en pause i stemmebåndet, kan man udnytte tiden til at få taget et billede til sit CV. Efter Arts CompanyDating vil du få tilsendt billedet, som du så kan sætte i dit CV, så det virker professionelt, og så virksomhederne kan se, hvem du er.

Husk at du kan finde informationer om Arts CompanyDating på Arts Karrieres hjemmeside.

Artiklen er skrevet i februar 2023

Line Forsberg Kristensen

  • Uddannelse: Oplevelsesøkonomi

  • Semester: 4.semester på kandidaten

  • Titel: Specialestuderende

  • Virksomhed: Var i praktik hos Publico Kommunikation