Praktik styrker faglig selvtillid

Medievidenskabsstuderende Mille Lades praktikforløb har skabt en stærk profil med erfaring indenfor strategisk planning, copywriting og marketing. Personligt sætter hun størst pris på den faglige selvtillid, praktikforløbende har givet hende.


Med en bachelor i medievidenskab vidste Mille Lade ikke, hvordan hun skulle omsætte sin store viden til praksis. Derfor stod praktik øverst på ønskelisten, da hun startede sin kandidatuddannelse.

”Jeg greb muligheden for at komme ud på arbejdsmarkedet og væk fra skolebænken,” fortæller medievidenskaberen og forklarer: ”Det er så svært at finde ud af, hvad man egentlig kan, når man sidder med fag, der ikke er praktisk orienterede.”

Det blev til to praktikforløb – det første som strategisk planner ved et reklamebureau og det næste ved shoppingportalen Katoni.dk som copywriter. Mille Lade er glad for, hun har prøvet forskellige brancher af under sin uddannelse:

”Når man sidder som studerende kan det være svært at vide, hvilke stillinger man kan besidde. Jeg har fundet ud af, at jeg nok skal have lidt mere erfaring, inden jeg hopper ud i reklamebranchen, men til gengæld har jeg haft en succesfuld oplevelse som tekstforfatter.”

Praktik fungerer med feedback  

Som praktikant har du en særlig rolle, hvor det ikke forventes, at du kan det hele. Du må til gengæld lave fejl, spørge og blive klogere. Mille Lade lægger stor vægt på vigtigheden af et godt praktiksamarbejde:

”Jeg sagde allerede til jobsamtalen, at jeg som praktikant havde behov for at få feedback. Feedback er sindssygt vigtigt, så man ikke kommer til at gemme sig, men får anerkendelse for det, man laver.”

Et praktikforløb strækker sig som oftest fra fire til seks måneder. Derfor er det vigtigt at udnytte den korte periode og få mest muligt ud af samarbejdet. For Mille Lade har det givet et stort boost til selvtilliden at være en del af en arbejdsplads på lige fod med alle andre.

”Den store usikkerhed, jeg havde før, har ændret sig til en selvsikkerhed. Nu ved jeg, at jeg kan bruges ude i den ’virkelige verden’ og jeg er også dygtig nok til, at virksomheden vil stå ved mit arbejde og udgive det,” siger hun og fastslår: ”Det gør en verden til forskel for mig at få den anerkendelse.”

Fra praktik til job

Mille Lades bedste råd til studerende, der overvejer praktik, lyder:

”Bare gør det! Vær åben og fortæl virksomheden, hvad du har brug for, så du kan udvikle dig. Husk på, at du også tilfører værdi til virksomheden og det ikke kun er dem, der hjælper dig.”

Men det er ikke kun en øget faglig selvtillid, Mille Lade tager med sig fra sin seneste praktik. Hun er fortsat ved Katoni.dk som studentermedhjælper, mens hun skriver sit speciale om blogging og markedsføring. Og så fortæller hun med et smil: ”Som det ser ud nu, så har jeg forhåbentlig også et fast job til august. Og det er jo bare luksus! Det er der mange af mine medstuderende, der er misundelige på, for det giver mig helt ro til specialet.”