Økonomi
Vi glæder os til at byde dig velkommen!
Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.
Det første du skal gøre som ny bachelorstuderende, efter du har modtaget dit optagelsesbrev, er at bekræfte din studieplads.
Du kan forberede dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb, Study@AU, som bl.a. introducerer dig til digitale platforme, vejledning, support, dit studie og studielivet.
Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer. Du finder det i Brightspace fra midt august – under “Mine kurser”.
Velkommen til økonomistudiet ved Institut for Økonomi. Her får du en enestående mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt.
På økonomistudiet vil vi udfordre dig og give dig viden og kompetencer, som efterspørges i stor stil i såvel den private som den offentlige sektor i ind- og udland.
Når du starter på universitetet, kan det føles som en stor omvæltning, fordi det kræver et helt andet niveau af selvstændighed og ansvar for egen læring end på en ungdomsuddannelse. På universitetet er underviserne forskere, der formidler den nyeste viden til dig. Denne viden skal du lære at anvende gennem opgaver og projekter.
Du bliver også del af et stort socialt fællesskab på studiet. Der er mange muligheder for at engagere sig i de forskellige studieforeninger, som arrangerer fester, faglige arrangementer, udlandsrejser og meget mere.
For at give dig den bedst mulige start på universitetslivet har vi arrangeret et rusprogram, hvor du bliver introduceret til både de faglige og de sociale aspekter af studielivet, og du kommer til at lære dine nye medstuderende rigtig godt at kende. Vi håber, dette kan være med til at skabe et stærkt fundament for et godt studieliv på Institut for Økonomi.
Med venlig hilsen
Michael Svarer
Studieleder for økonomi
Kære nye økonomistuderende
Hjerteligt velkommen til dig, vores nye medstuderende på økonomi. Studielivet står for døren, og vi glæder os til at præsentere dig for det unikke studieliv her på Institut for Økonomi, som du bestemt kan glæde dig til at blive en del af.
I de kommende år kan du se frem både faglig såvel som personlig udvikling. For at guide dig ind i studiet og studielivet har vi udvalgt 12 tutorer, som er erfarne studerende inden for din egen studieretning.
Rusugen finder sted i uge 35 og vil omfatte en blanding af faglige og sociale arrangementer. Disse dage vil give dig mulighed for at blive introduceret til det universitetsmiljø, som du bliver en del af. Rusugen er åben for alle, og det vigtigste er, at alle nye studerende får en positiv og mindeværdig oplevelse. Rusugen er med til at skabe grundlaget for det sociale fællesskab på studiet.
Udover rusdagene har vi planlagt en hyttetur i efteråret. Hytteturen finder sted 27.-29. september; hold derfor gerne denne weekend fri. Vi håber, at du får en skøn rusuge og en god start på studiet.
Mange hilsner
De ansvarlige for rusugen
Mathilde Larsen og Mollie Kongsbak Fossaberg
Studiestarten indledes af en rusuge, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende. Din rusuge starter mandag den 26. august 2024 kl. 8.45.
Kom gerne 10-15 minutter før, da du skal tjekkes ind
På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.
Mandag
medbring idrætstøj og evt. tøj til aften
08.45 | Velkomst og derefter fotografering i Fuglesangssalen |
Formiddag |
|
Eftermiddag | Park Olympics i Botanisk Have |
19.00-01.00 | Velkomstfest m. spisning i Fuglesangssalen, i samarbejde med ØF |
Tirsdag
09.00 | Morgenmad og samling på holdene |
Formiddag |
|
Eftermiddag | Foreningscrawl |
Aften | Spilaften |
Onsdag
08.30 | Morgenmad og samling på holdene |
Formiddag og eftermiddag |
|
Aften | Privatfest på Hornsleth i Klostergade |
Fredag
09.30 | Samling på holdene (medbring computer) |
Formiddag | Sportsturnering på fodboldbanerne |
Eftermiddag | Konverterbar i R-bygningen |
Den første dag mødes vi ved Fuglesangssalen, bygning 2625 (F) på Fuglesangs Allé 4.
Alle dine tutorer står klar til at guide og tage imod dig!
Prisen for rusugen er 750 kr.
Prisen inkluderer frokost mandag til onsdag, morgenmad tirsdag og onsdag samt aftensmad mandag og onsdag. Derudover er alle arrangementer, der vil foregå i rusugen og hytteturen, inkluderet.
Betaling foregår via dette link: (kommer)
Betalingsfrist: 19. august
Så får du løbende praktiske informationer før og under rusugen.
Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din fælles indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, som giver dig et personligt overblik over din undervisning, dit skema, meddelelser og arrangementer. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.
___
Brightspace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen gør det muligt at kommunikere med medstuderende og undervisere. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.
___
Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Her finder du al officiel information om dit studie, så som studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dit skema mv.
___
Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du skriver til studievejledningen og lignende. Du skal tjekke din AU-mail ofte, da Aarhus Universitet sender dig vigtig information her – f.eks. om vigtige deadlines.
Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål f.eks. om eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.
Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.
It bliver en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte it-supporten, som kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk og meget mere.
It-supporten findes både på Bartholins Allé (bygn. 1322) og på Fuglesangs Allé (bygn. 2628).
Stakbogladen er Aarhus Universitets boghandel, som ligger på Ringgaden. Her kan du finde alle de bøger, du skal bruge. Du kan også købe dine bøger online på www.stakbogladen.dk. Her finder du en bogliste med de bøger, som er obligatoriske til dit studie. Du kan også købe dine bøger direkte i vores pop-up butik på Fuglesangs Allé 18, som er åben ved semesterstart. Du kan få 10% studierabat.
Der vil være mere information om bogkøb i rusugen.
Biblioteket – AU Library
På bibliotekerne kan du bl.a.:
søge information og litteratur – online og fysisk
finde læsepladser og gruppearbejdspladser
få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.
De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS, finder du på:
Bartholins Allé 11
Se mere om biblioteket
Fuglesangs Allé 4
Se mere om biblioteket
Skema
Du kan altid finde dit skema på MitStudie og her på studieportalen under menupunktet Undervisning>Skema. Tjek dit skema løbende, da der kan forekomme ændringer.
Fagbeskrivelser
Uddybende beskrivelser af de forskellige fag i dit skema finder du under menupunktet Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.
Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de erhvervsrettede og samfundsvidenskabelige discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.
Aarhus BSS har seks institutter: Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut samt Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.
Der er nogle grundlæggende adfærdsmæssige værdier og regler, som alle studerende forventes at følge, når de færdes på – eller handler på vegne af universitetet.
Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.
Gennem de første to år på universitetet vil du have omkring 20 timers undervisning om ugen. Derudover vil der være en række opgaver, der skal løses hver uge. I studiegrupper kan man bruge hinanden til at diskutere det svære teoretiske stof og hjælpe hinanden.
__________
Bacheloruddannelsen består af to undervisningsformer: forelæsninger og holdundervisning.
Der er et rigt foreningsliv blandt studerende, som er med til at berige studielivet med forskellige sjove og spændende arrangementer i løbet af studieåret. Du kan også være en del af foreningslivet og selv bidrage til at udvikle spændende arrangementer – faglige som sociale.
Du kan se frem til at blive præsenteret for foreningerne i din rusuge på 'foreningsløbet'.
Du kan forberede dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb, Study@AU, som bl.a. introducerer dig til digitale platforme, vejledning, support, dit studie og studielivet.
Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer. Du finder det i Brightspace fra midt august – under “Mine kurser”.