Kandidat studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Økonomi

Velkommen til
Aarhus BSS

Økonomi


Velkommen til dit kandidatstudie på Økonomi!

Her på siden finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt


Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Velkommen til Aarhus BSS, Aarhus Universitet

Velkomsthilsen fra dekanen

Velkommen til Aarhus BSS – School of Business and Social Sciences

Aarhus BSS er ét af Aarhus Universitets fem fakulteter. Fakultetet samler de kernefaglige forskningsområder inden for erhverv og samfundsvidenskab og huser discipliner som f.eks. økonomi, erhvervsøkonomi, business technology, jura, statskundskab og psykologi.

Vores uddannelser er placeret blandt de absolut bedste ifølge de mest anerkendte internationale ranglister. Denne position kræver, at vi har høje standarder i vores forskning og undervisning, og at vi uddanner dygtige kandidater med stærke kompetencer til at varetage en bred vifte af funktioner på de nationale og globale arbejdsmarkeder.

Som studerende på Aarhus BSS kan I drage nytte af de mange muligheder, der følger med det at være en del af et stort, internationalt orienteret fakultet med mange forskningsområder. Vi lægger stor vægt på, at rammerne for vores uddannelser er et levende og inspirerende studiemiljø, og det gælder både i forhold til det sociale liv og det faglige udbytte af uddannelserne. I bliver en del af et internationalt miljø og undervist af forskere, der hører til blandt de førende i verden inden for deres specifikke forskningsfelt.

Derudover ser vi det som en af vores fornemste opgaver at pleje vores relationer til omverdenen, ikke mindst til virksomheder og organisationer i lokalområdet, så vi kan skabe gode muligheder for jer som studerende. Det er til gavn for jer, hvad enten I ønsker et projektorienteret forløb i en virksomhed eller organisation, eller på anden vis at komme i tættere kontakt med en kommende arbejdsgiver.

Jeg ønsker jer held og lykke i fremtiden, og jeg er overbevist om, at valget om at studere på Aarhus BSS vil ruste jer godt til fremtiden.

Med venlig hilsen
Thomas Pallesen, Dekan, Aarhus BSS

Studiestart og Introduktionsmøde

Introduktionsmøde 2. september

OBS: hold dig opdateret her på siden, da der kan forekomme ændringer i programmet

Friday den 2. september
MØDESTED:
Hovedindganden på Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V. (brug evt. appen AU Find)

9:00 – 10.00

 • Meet and introduce ourselves
 • Tour of campus Fuglesangs Allé

10.00-10.30

 • Introduction games

10.30-11.30

 • First part of presentation on academic requirements (ECTS requirements, types of courses, examination methods)
 • Please bring your own computer

11.30-12.15

 • Lunch – you can bring your own or buy it in the canteen
 • Choose your pizza for dinner

If you do not like pizza or want to pay for take-out, feel free to bring your own delicious home cooked meal

12.15-13.15

 • Second part of presentation
 • Aarhus BSS’ E-Learning system (course registration/deregistration, course subscription, student ID)
 • Individual schedule

13.15 – 15.00

Bike tour

(remember to bring a bike!)

 • Indicative places: University Park, Botanical Garden and Studenterhuset Aarhus, Det Kongelige Bibliotek, City Center; Mejlgade, Latinerkvarteret, havnebadet, Dokk1, åen, Mølleparken

15.00-15.30

Mølleparken

 • Cake break in Mølleparken after bike tour

15.30-18.00

 • Rest at home

18.00-??

Mølleparken or Botanical Garden

 • Pizza and beverages
 • BYOB
 • For those how are up for it, we can go to a bar in the city center

Find vej

Find vej til campus på Fuglesangs Allé 4.

Du kan med fordel downloade appen AU Find for at finde vej til de rigtige bygninger på hele Aarhus Universitet.

Studiestart

Det er vigtigt, at du vælger dine fag for efteråressemesteret før introduktionsdagen.

Hvis du har spørgsmål hertil er du mere end velkommen til at tage fat på din studievejleder på counsellor@econ.au.dk før introduktionsdagen.

Vigtige platforme, vejledning, support og boghandel

Sådan holder du dig orienteret, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder information via venstremenuen, blandt andet om studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner og meget mere. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information – bl.a. om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.


IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, som du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.

IT-supporten findes både på Fuglesangs Allé (bygn. 2628) og på Bartholins Allé (bygn. 1322).


Boghandel

Du kan købe dine bøger online på www.bssbooks.dk. BSS Books er en del af Stakbogladen, som er de studerendes boghandel på Aarhus Universitet. Her finder du en bogliste med de bøger, som er obligatoriske til dit studie. Du kan naturligvis også købe dine bøger direkte i vores pop-up butik på Fuglesangs Allé 4, som er åben to gange om året ved semesterstart. Du får altid 10% studierabat.

Mere information om boghandlen følger i introduktionsforløbet.


Bibliotekerne - AU Library

På bibliotekerne (AU Library) kan du bl.a.:

 • søge information og litteratur – online og fysisk
 • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
 • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:

Skema og beskrivelser af fag

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå Aarhus BSS, Aarhus Universitet

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Livet på campus

Studenterforeninger

Et af de helt særlige kendetegn på Institut for Økonomi er det unikke og fællesskabende foreningsliv blandt studerende, som er med til at berige studielivet for mange studerende. Ved at være en del af foreningslivet kan du bidrage til at udvikle spændende arrangementer – faglige som sociale – og du får desuden et bredt netværk på tværs af årgange og studieretninger.

Du kan se frem til at blive præsenteret for foreningerne i din rusuge på 'foreningsløbet'.

Find rundt på campus

Find rundt på campus Fuglesangs Allé

 • M-bygningen (2628)
  Her finder du de fleste auditorier på Fuglesangs Allé.
 • U-bygningen (2636)
  Her findes ét stort auditorium i kælderen, men ellers er U-bygningen hovedsageligt kendt for alle de mange undervisningslokaler.
 • D-bygningen (2623)
  Her finder du biblioteket, hvor du kan finde relevant litteratur eller benytte dets læsepladser.
 • S-bygningen (2610)
  Denne bygning er hjertet af campus Fuglesangs Allé. Her er der mange grupperum og læsepladser for de studerende. Derudover findes campus-kantinen Caf’Inn også i denne bygning.
 • R-bygningen (2640)
  Her holder langt de fleste økonomistuderende til i løbet af en læsedag på universitetet. Stemningen er derfor altid i top. Samtidig er R-bygningen også stedet for langt de fleste foreningskontorer, hvor man  altid er velkommen til at svinge forbi til en kop kaffe eller en snak.

Som ny på et ukendt sted kan det dog være svært selv at finde rundt. Derfor har AU oprettet app’en “AU Find”, som kan hjælpe dig med at finde rundt. Ellers kan man altid tage fat i en ældre studerende. De er altid klar på at hjælpe dig godt på vej.

Sociale og faglige arrangementer

De forskellige studenterforeninger arrangerer rigtig mange spændende faglige og sociale arrangementer hvert semester. Her får du blot en smagsprøve på nogle af de helt store begivenheder for økonomistuderende.

__________

Aarhus Symposium
Den første fredag i november inviteres et stærkt line-up af vigtige beslutningstagere til at dele deres erfaringer og deltage i diskussioner med ambitiøse studerende. Aarhus Symposium er en begivenhed i ekstraordinær klasse med det formål at forbinde studerende, morgendagens ledere med nutidens ledere.


Børsbar
Hvert år slår Studenterlauget, Økonomisk Forening og FinanceLab sig sammen og afholder den traditionsrige fest: BØRSBAR! Denne fest kan prale af at være Aarhus BSS’ allerstørste fest. Konceptet bag ”Børsbar” er meget simpelt: Barpriserne falder og stiger i takt med efterspørgslen. Børsbar er blandt mange andre events såsom Kapsejladsens udtrækningsfest og Danmarks Største Fredagsbar nogle af årets helt store højdepunkter.


Fredagsbar og fester
Ugens helt store højdepunkt er fredagsbaren Konverterbar, der hver fredag er åben fra kl. 15.00–20.00 og er samlingspunktet for hele studiet. Udover fredagsbaren afholdes der et par gange hvert semester fester for hele økonomistudiet. Disse fester arrangeres ofte sammen med andre studier på Aarhus Universitet og skaber god mulighed for at danne relationer både på tværs af årgange og studier.


Kapsejlads i Universitetsparken

Kapsejladsen – Kampen om Det Gyldne Bækken er også et højdepunkt på Aarhus Universitet. Her kæmper tolv udvalgte festforeninger om at blive dette års konger af Universitetsparken. Det er en dag fuld af hygge og fest med 30.000 andre studerende. Det er officielt den største universitetsbegivenhed i hele Nordeuropa.

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Kontakt