Kandidat studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Økonomi

Velkommen til
Aarhus BSS

Økonomi


OBS: Siderne opdateres først i juni!

Velkommen til dit kandidatstudie på Økonomi!

Her på siden finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt


Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Studiestart og Introduktionsmøde

Introduktionsmøde 2. september

OBS: hold dig opdateret her på siden, da der kan forekomme ændringer i programmet

Friday den 2. september
MØDESTED:
Hovedindganden på Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V. (brug evt. appen AU Find)

9:00 – 10.00

  • Meet and introduce ourselves
  • Tour of campus Fuglesangs Allé

10.00-10.30

  • Introduction games

10.30-11.30

  • First part of presentation on academic requirements (ECTS requirements, types of courses, examination methods)
  • Please bring your own computer

11.30-12.15

  • Lunch – you can bring your own or buy it in the canteen
  • Choose your pizza for dinner

If you do not like pizza or want to pay for take-out, feel free to bring your own delicious home cooked meal

12.15-13.15

  • Second part of presentation
  • Aarhus BSS’ E-Learning system (course registration/deregistration, course subscription, student ID)
  • Individual schedule

13.15 – 15.00

Bike tour

(remember to bring a bike!)

  • Indicative places: University Park, Botanical Garden and Studenterhuset Aarhus, Det Kongelige Bibliotek, City Center; Mejlgade, Latinerkvarteret, havnebadet, Dokk1, åen, Mølleparken

15.00-15.30

Mølleparken

  • Cake break in Mølleparken after bike tour

15.30-18.00

  • Rest at home

18.00-??

Mølleparken or Botanical Garden

  • Pizza and beverages
  • BYOB
  • For those how are up for it, we can go to a bar in the city center

Find vej

Find vej til campus på Fuglesangs Allé 4.

Du kan med fordel downloade appen AU Find for at finde vej til de rigtige bygninger på hele Aarhus Universitet.

Studiestart

Det er vigtigt, at du vælger dine fag for efteråressemesteret før introduktionsdagen.

Hvis du har spørgsmål hertil er du mere end velkommen til at tage fat på din studievejleder på counsellor@econ.au.dk før introduktionsdagen.

Vigtige systemer, vejledning, support og boghandel

Sådan får du information, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder information via venstremenuen, blandt andet om studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner og meget mere. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information – bl.a. om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.


Boghandel, bibliotek og it-support

Boghandel

Du kan købe dine bøger online på www.bssbooks.dk. BSS Books er en del af Stakbogladen, som er de studerendes boghandel på Aarhus Universitet. Her finder du en bogliste med de bøger, som er obligatoriske til dit studie. Du kan naturligvis også købe dine bøger direkte i vores pop-up butik på Fuglesangs Allé 4, som er åben to gange om året ved semesterstart. Du får altid 10% studierabat.

Mere information om boghandlen følger i introduktionsforløbet.


Bibliotekerne - AU Library

På bibliotekerne (AU Library) kan du bl.a.:

  • søge information og litteratur – online og fysisk
  • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
  • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:


IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, som du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.

IT-supporten findes både på Fuglesangs Allé (bygn. 2628) og på Bartholins Allé (bygn. 1322).

Skema, fagbeskrivelser og eksamen

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Eksamen (når den tid kommer)
Digital eksamen foregår via et system, der hedder WISEflow. Det er en god idé at sætte dig ind i, hvordan dette fungerer, før du skal til eksamen. Du kan læse mere om eksamen, inkl. digital eksamen, her på studieportalen under menupunktet Eksamen.

Forstå organisationen

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct og ytringsfrihed

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Kontakt