Find projektorienteret forløb

Det projektorienterede forløb er et personligt projekt...

Du skal selv finde et projektorienteret forløb, der er interessant og relevant for dig samt overveje, hvilken form for projektorienteret forløb du ønsker. I den forbindelse er der en række spørgsmål du kan stille dig selv:

  • Inden for hvilket område vil du tage et projektorienteret forløb?
  • Vil du til udlandet eller blive i Danmark?
  • Hvad vægter du mest - det faglige indhold eller landet/virksomheden/institutionen?
  • Hvor længe vil du være i det projektorienterede forløb?
  • Hvornår i dit studieforløb vil du tage forløbet?
  • Vil du kombinere studier og det projektorienterede forløb?
  • Vil du tage forløbet i din sommerferie?

Der er mange muligheder, og det handler således om, at bruge sin fantasi og finde inspiration.

Hvis du vælger at indlægge et projektorienteret forløb, som en del af din uddannelse, skal du være opmærksom på forsikringsforholdene. I større virksomheder og organisationer vil du typisk være dækket af arbejdsgivers arbejdsskadeforsikring. I enmandsvirksomheder gælder disse regler.  

Hvordan finder du et projektorienteret forløb?

Jagten på en projektorienteret forløb er i høj grad sammenlignelig med en almindelig jobsøgningsproces, hvor du typisk sender en ansøgning, kommer til jobsamtale og forhåbentlig i sidste ende får tilbudt en stilling. Det er altså dit eget ansvar at søge og få et projektorienteret forløb, og det kan derfor for nogle være en god idé at søge bredt. Der er dog en række ting, du kan gøre, for at forbedre dine chancer for at få tilbudt en plads.

Hold dig orienteret i forhold til opslag fra ind- og udland
Du kan bl.a. finde stillingsoplag på AU's jobbank eller tage en snak med Aarhus BSS Career, som tilbyder sparring og kan hjælpe dig med overblik, afklaring og generel vejledning i forhold til dine overvejelser om bl.a. job og karriere. 

Andre gode hjemmesider hvor du kan holde dig orienteret:


Søg uopfordret
Mange arbejdspladser har ikke tidligere haft studerende i projektorienterede forløb eller har ikke haft studerende fra statskundskab. Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke kan få det.

Ring eller skriv rundt til de arbejdspladser du finder spændende og spørg, om du kan få et forløb hos dem. Giv ikke op efter første forsøg!

Hvornår skal jeg søge?

Dette kan der være stor forskel på fra arbejdsplads til arbejdsplads. Det afhænger ofte af arbejdspladsens karakter og popularitet.

Som ofte vil arbejdspladserne søge efter studerende semestret før selve opholdet finder sted. Opslagene kommer ind løbende, så det er en god ide at holde øje med de forskellige opslagssteder, da ansøgningsfristen typisk vil variere meget.

Vil du være i god tid, og er du klar over, hvornår du vil tage et projektorienteret forløb, så hold øje med opslagene semestret før du vil søge. Dette kan give dig et indtryk af, hvornår opslagene kommer. Der er en tendens til, at mange arbejdspladser lægger ansøgningsfristerne tidligere år for år, så det kan være en god idé at starte med at kigge på opslag allerede 6-8 måneder før.

Gode råd

  • Husk at følge op på din ansøgning til arbejdspladsen. Ring eller skriv igen, hvis du ikke har fået svar i løbet af et par uger, så du er sikker på, at den er modtaget og havnet det rigtige sted. Det viser også en interesse for arbejdspladsen.
  • Du skal være forberedt på, at det kan være en tålmodighedskrævende proces at skaffe sig et godt sted til sit projektorienterede forløb.
  • Du skal ikke være bange for at presse lidt på. Det er bedre at ringe eller skrive en gang for meget end en gang for lidt.

I højre side kan du finde gode råd til udformning af ansøgninger. Til dette kan også være en god ide at besøge Djøf's hjemmeside eller lignende.

Projektorienteret forløb i udlandet

Projektorienterede forløb i udlandet adskiller sig ikke fra forløb i Danmark, hvad angår de forskellige krav til forløbet. Der findes mange forskellige muligheder for at tage projektorienterede forløb i udlandet. Disse dækker blandet andet over:

  • Ambassader
  • FN
  • EU
  • Interesseorganisationer

Der kan dog være nogle praktiske forhold som du i højere grad skal være opmærksom på, end hvis du tager et forløb i Danmark. Dette kan være alt fra bolig, visum, vaccinationer og udgifter til billetten.

Tager du et projektorienteret forløb i udlandet, har du mulighed for at søge forskellige legater og fonde. Der findes mange websites på nettet, der giver gode råd om legater og lignende.

Desuden giver et projektorienteret forløb i Europa mulighed for at søge om et Erasmus-stipendium.