Kapitel 3. Eksamen

§ 7 Prøveformer

Der afholdes eksamen i forbindelse med afslutningen af undervisningsperioderne.

Kurser skal bestås hver for sig, medmindre det i studieordningen er fastsat, at de indgår i en eksamensmæssig enhed med andre kurser. Der gives een karakter for hver eksamensmæssig enhed. Alle kurser skal afsluttes med en af følgende eksamensformer.

  • Skriftlig eksamen.
  • Mundtlig eksamen.
  • Hjemmeopgave.
    Inden for en fastsat frist udarbejdes en rapport inden for et udleveret emne.
  • Godkendelse af obligatoriske opgaver og/eller rapporter evt. efterfulgt af en samtale.
  • Aktiv deltagelse i kurset evt. efterfulgt af en samtale. F.eks. fremmøde til min. 80% af obligatoriske timer, seminarindlæg, aflevering (og godkendelse) af obligatoriske opgaver etc.
  • Kombinationer af 1 - 5.
  • For alle prøveformer - undtagen prøver udelukkende bestående af formerne 4 og 5 - gælder, at prøver med medvirken af ekstern censor normalt skal bedømmes efter 13-skalaen.

    Prøveformen for det enkelte kursus og bestemmelse om bedømmelsesform fastsættes i studieordningens kursusbeskrivelser. Ved fastsættelse af eksamensformer skal det sikres, at den enkelte studerende i sit studieforløb eksamineres efter et bredt udsnit af de her anførte prøveformer.

    For prøveformer med afsluttende samtale (prøveformerne 4 og 5), hvor den afsluttende samtale ikke er forløbet tilfredsstillende, vil 2. eksamensforsøg bestå af en intern mundtlig prøve.

    Med mindre andet er anført, er det til de skriftlige eksaminer tilladt at medbringe alle sædvanlige hjælpemidler (lærebøger, noter, tabeller, ordbøger og lommeregnere).

    Ved mundtlig eksamen foregår eksaminationen uden forberedelse og uden brug af hjælpemidler med mindre andet er anført.

    Studienævnet kan bestemme, at den studerende må anvende egen computer ved eksamen.

    Såfremt særlige forhold (sprogvanskeligheder, ordblindhed mv.) taler herfor, kan studienævnet i enkelte tilfælde forlænge eksamenstiden ved skriftlige eksaminer. Anmodning om forlænget eksamenstid sendes til studienævnet senest 4 uger før starten på eksamen.

    § 7.1 Bedømmelse af projekter og speciale

    Ved bedømmelse af projekter og specialer, der er affattet på dansk, skal der ud over det faglige indhold også lægges vægt på den studerendes stave- og formuleringsevne. Det faglige indhold skal vægtes med mindst 90% og stave- og formuleringsevne med højst 10%.

    På en kandidatuddannelse skal projekter og specialer forsynes med et resume på et af sprogene engelsk, tysk eller fransk. Resumeet indgår i det samlede bedømmelsesgrundlag.

    § 7.2 Notatpligt

    Censor og eksaminator har pligt til at gøre notater under voteringen om præstationen og karakterfastsættelsen til personligt brug ved udarbejdelse af en udtalelse i en eventuel klagesag. Notaterne skal opbevares i et år.  

    § 8 1. årsprøven

    Den studerende skal bestå en 1. årsprøve senest ved udgangen af 2. studieår for at kunne fortsætte studiet.  Ved udgangen af 1. studieår skal den studerende have deltaget i alle prøverne som indgår i 1. års prøven.

    For hver bacheloruddannelse fastlægges en samling prøver som udgør 1. årsprøven.