Kapitel 6. Kandidatuddannelsen

 

§14 Uddannelsens opbygning

Kandidatuddannelsen er et individuelt tilrettelagt program med et omfang på 120 points.

Kandidatuddannelsen tilrettelægges under vejledning, idet der ved optagelsen aftales et studieprogram for kandidatuddannelsen. Programmet afsluttes med et speciale af omfang på 30-60 points på 2. år. Programmet godkendes af studienævnet.

Specialet er et selvstændigt eksperimentelt eller teoretisk studium af en eller flere faglige problemstillinger. Målet med specialet er, at den studerende bliver i stand til at tilrettelægge, gennemføre og skriftligt afrapportere en undersøgelse på videnskabeligt niveau. Den studerende skal kunne vurdere egne metoder og resultater i relation til andres arbejder.

Ved sammensætningen af kandidatuddannelsen sikres, at den studerende får kendskab til centrale emner inden for faget på et videregående niveau og et dybere kendskab til udvalgte emner og metoder samt at uddannelsen som helhed omfatter et sammenhængende og afrundet program inden for hovedfaget. Der skal normalt indgå 1 fagpakke som supplerer uddannelsens centrale fag med mindre de samlede fagpakkekrav er opfyldt i den forudgående bacheloruddannelse (se  §1). Studienævnet offentliggør en fortegnelse over hvilke fagpakker som på forhånd er godkendte i den enkelte uddannelse.

Ved afslutningen af kandidatuddannelsens 1. år er der mulighed for optagelse på forskeruddannelsen.

Ved afslutningen af kandidatuddannelsen i biologi, datalogi, fysik, geologi, kemi, matematik og molekylærbiologi skal den studerende, i forening med den forudgående bacheloruddannelse, have opnået mindst 180 point inden for det centrale fag. For de øvrige kandidatuddannelser fastlægges kravene til indhold i de faglige rammer.

De nærmere krav til kandidatuddannelsens sammensætning, prøver i forbindelse med de enkelte studieenheder og samlet eksamensmæssig afslutning fastsættes for det enkelte fag i studieordningens faglige rammebeskrivelser.

§ 15 Optagelse til kandidatuddannelsen

Optagelse sker på grundlag af ansøgning fra den studerende.

Optagelse til kandidatuddannelsen forudsætter, at den studerende har gennemført en bacheloruddannelse, og at denne opfylder de adgangsbetingelser mht. fag og niveau, som er fastsat i de faglige rammebeskrivelser.

Påbegyndelse af studieaktiviteter på kandidatuddannelsen forudsætter normalt, at der højst resterer 20 point af bacheloruddannelsen, og der må højst inden bacheloruddannelsens afslutning gennemføres studieaktiviteter svarende til 20 point på kandidatuddannelsen.