Eksperimentel populationsbiologi

Eksperimentel populationsbiologi

B-modul, Forår, 2 point, 10 ECTS

Målsætning

At give deltagerne fortrolighed med nogle populationsbiologiske metodikker og tankegange gennem selvstændigt planlagte og gennemførte eksperimenter med Drosophila som modelorganismen.

Indhold

Kurset starter med en introduktion til Drosophila som forsøgsorganisme, hvor de nødvendige basale færdigheder med henblik på eksperimentel anvendelse vil blive indøvet. Herefter vil der frit kunne vælges imellem forskellige eksperimentelle emner, introduceret af kursets lærere, som også vil fungere som daglige vejledere i forbindelse med de enkelte projekter. De fleste eksperimenter vil kræve, at deltagerne går sammen to og to om et eksperiment, idét deltagerne selv passer eksperimenterne gennem hele forløbet. Afhængig af planlægningen kan det forventes, at en del af arbejdet vil finde sted uden for normal arbejdstid (aftener, weekender). Ved kollokvierne vil den nødvendige baggrundslitteratur blive fremlagt af deltagerne til diskussion, ligesom forsøgsplaner og resultater vil blive diskuteret. Kurset afsluttes med en skriftlig rapport over de gennemførte forsøg og en mundtlig fremlæggelse.

Form og omfang

2 timers kollokvier ugentligt med integrerede forelæsninger/-diskussioner og fremlæggelse af forsøgsplaner og resultater. Selvstændig varetagelse af eksperimenter i ca. 12 uger under vejledning (arbejdsomfang 50-60 timer, afhængig af valg af opgave, talent og organisering).

Obl. program

Deltagelse i kollokvier, varetagelse af eksperimenter samt aflevering og fremlæggelse af rapport.

Eksamen

Bestået/ikke bestået på baggrund af deltagelse i kollokvier og godkendelse af rapport ved intern bedømmelse.

Antal deltagere

maks. 12.

Forudsætninger

Prioritering af ansøgere: Kommende speciale- og Ph.D.-studerende ved Afdeling for Genetik og Økologi har fortrinsret, herefter prioriteres ansøgerne efter gennemførelse af faget Populationsbiologi på 2. del.

Litteratur

Udleverede artikler og noter.

Lærere

Jørgen Bundgaard, Volker Loeschcke og Timothy Prout, m.fl.