Mammale Cellers Molekylære Biologi

Mammale Cellers Molekylære Biologi

B-modul, Efterår, 2 point, 10 ECTS

Målsætning

At opnå forståelse af og indsigt i mammale cellers molekylære biologi med udgangspunkt i signaltransduktion, herunder transskriptionskontrol, samt onkogener og tumorsuppressor-gener.

Indhold

Under den teoretiske undervisning behandles elementer i signaltransduktion ved gennemgang af bl.a. receptorer og kinaser samt effektorer som interferon og insulin. Ved gennemgang af elementer i transskriptionskontrol i mammale celler berøres cis-elementer (DNA), RNA-polymerase og transskriptionsfaktorer. Endelig behandles under overskriften cancer onkogener og tumorsuppressorgener grupperet efter deres "normale" funktion.

Ved laboratorieøvelserne er emnerne: Dyrkning af cellelinier; transfektion af cellekulturer med reporter- og ekspressionsplasmider; behandling af transformerede kulturer med effektorer som interferon og dexamethason; reportergenanalyser, western blots, PCR og gel mobility shifts. Desuden indgår computerøvelser.

Form og omfang

4 F/K pr. uge i 6 uger, evaluering 8 timer på en dag, samt 5 x 6 LØ pr. Uge i 2 uger.

Obl. Program

Alt

Forudsætninger

Molekylær Biologi A

Lærebøger

Udleverede artikler; øvelsesvejledning.

Lærere

Just Justesen og Poul Jørgensen

Eksamen

Take-home opgave samt ca. 15 minutters mundtlig fremlæggelse som evalueres med ekstern censor. Karakter efter 13-skalaen.

Antal deltagere

Max. 18