Eksperimentel systemudvikling

Eksperimentel systemudvikling (ES)

Eksperimentel systemudvikling (ES)


Målbeskrivelse:
Formålet med dette kursus er, at gøre de studerende i stand til at udføre, styre, og forstå systemudviklingsprocesser i situationer karakteriseret ved højusikkerhed. Kurset involverer udvikling af IT-løsning i samarbejde med en ekstern organisation, og der fokuseres på arbejdsformer som lægger vægt påeksperimenteren, iteration og samarbejde i projektgrupper og med brugere. Som følge heraf er det et væsentligt element i kurset at de studerende gennemføreret projektarbejde, som dokumenteres i en afsluttende rapport.



Indhold
Kurset dækker arbejdsformer der sætter de studerende i stand til at analysere brugssituationer, designe, implementere, og evaluere edb-systemer. Fra softwareengineering fokuseres på objektorienteret analyse og design,prototyping, brugersamarbejde samt organisering og planlægning afprojektforløb.

Fra menneske-maskine interaktions-området (HCI) fokuseres på design afbrugergrænseflader, evalueringsteknikker (f.eks heuristisk evaluering, højttænkningog observation) samt edb-støttet samarbejde. Kurset fokuserer på en række aspekter af de udviklede produkter såsom modellering af problemområde,organisatorisk indplacering, understøttelse af menneskeligt samarbejde, samspillet mellem menneske og maskine, og brugergrænsefladens opbygning. I forbindelse med forståelse af systemudviklingsprocesser beskæftiger kurset sig bl.a. med projektmodeller, procesparadigmer og produkt/proces-samspil.

Evaluering
Hjemmeopgave. Tilfredsstillende gennemførelse af det obligatoriske projektforløb er en forudsætning for at kunne indstille sig til eksamen.

Bemanding
Preben Mogensen

Belastning
2 point / 10 ECTS