Programmering af store systemer

Programmering af store systemer (PaSS)

Programmering af store systemer (PaSS)

Målbeskrivelse:
Kurset omhandler softwareudvikling (software engineering) med henblik på konstruktion af store programmer. Der lægges vægt på en begrebsmæssigforståelse af programmeringssprogs rolle i modellering af aspekter af anvendelsesområdet, konstruktioner til strukturering af store programmer, samt værktøj tilprogramudvikling.

Indhold:
Begrebsmæssigt fundament for softwareudvikling: Begreber (intension, extension, designation), aristoteliske og prototypiske begreber, klassifikation ogkomposition, informationsprocesser.

Objekt-orienterede sproglige konstruktioner til understøttelse af konstruktion af store programmer, herunder virtuelle klasser og virtuelle procedurer samt klasseog procedure variable.

Arkitekturer af store software systemer, eksempelvis design mønstre, frameworks og komponenter.

Introduktion til og konstruktion af grafiske brugergrænseflader.

Værktøjer til håndtering og vedligehold af store systemer, herunder modularisering og fragmentering af kildetekster, samt værktøjer hertil (herunder CASEværktøjer, editorer, debugger GUI editorer og versions- og revisionssystemer).

Teknikker og værktøjer til dokumentation og test af software.

Teknikker og værktøjer til håndtering af store datamængder, herunder database systemer i form af relationelle og objekt-orienterede databasesystemer (SQL ogODMG).

Evaluering
Mundtlig eksamen, som bedømmes efter 13-skalaen. Ekstern censur.

Bemanding
Kasper Østerbye

Belastning
2 point / 10 ECTS