Programmering 2

Programmering af store systemer (PaSS)

Målbeskrivelse:

Kurset omhandler softwareudvikling (software engineering) med henblik på konstruktion af store programmer. Der lægges vægt på en begrebsmæssig

forståelse af programmeringssprogs rolle i modellering af aspekter af anvendelsesområdet,konstruktioner til strukturering af store

programmer, samt værktøj til programudvikling.

Indhold:

Begrebsmæssigt fundament for softwareudvikling: Begreber (intension, extension, designation), aristoteliske og prototypiske begreber, klassifikation og komposition, informationsprocesser.

Objekt-orienterede sprogelige konstruktioner til understøttelse af konstruktion af store programmer, herunder virtuelle klasser og virtuelle procedurer samt klasser og procedure variable.

Arkitekturer af store software systember, eksempelvis design mønstre, frameworks og komponenter.

Introduktion til konstruktion af grafiske brugergrænseflader.

Værktøjer til håndtering og vedligehold af store systemer, herunder modularisering og fragmentering af kildetekster, samt værktøjer hertil (herunder CASE værktøjer, editorer, debugger GUI editorer og versions- og revisionssystemer).


Teknikker og værktøjer til dokumentation og test af software.


Teknikker og værktøjer til håndtering af store datamængder, herunder database systember i form af relationelle og objekt-orienterede databasesystemer (SQL og ODMG).

Forudsætninger:

Undervisningsform:

Evaluering:

Bemanding:

Belastning: