Fysik 201

Fysik 201

Formål
At sætte den studerende i stand til at forstå og forklare grundliggende fysiske fænomener inden for elektrodynamikken, herunder kredsløbsteori.

Indhold
Kurset omhandler klassisk elektrodynamik og indeholder såvel en teoretisk som en eksperimentel del. Specifikt behandles elektriske og magnetiske felter såvel tidsuafhængigt (statiskt) som tidsafhængigt (dynamiskt). Maxwells ligninger indføres på differentiel form. Udbredelse af elektromagnetiske bølger i vacuum, i stof generelt og i bølgeledere gennemgås. Endelig behandles AC opførsel af RCL-kredsløb.

Lærebog
Introduction to Electrodynamics, D.J. Griffiths, Prentice Hall.

Undervisningsform
Den teoretiske del omfatter 2 timers forelæsning og 2 timers teoretiske øvelser om ugen, mens den eksperimentelle del omfatter 3 timers laboratorieøvelser om ugen.

Evaluering
Der afholdes en 4-timers skriftlig eksamen i teoristoffet med ekstern censur og bedømmelse efter 13-skalaen. Studenter, der på baggrund af den skriftlige eksamen opnår karakteren 5 vil blive tilbudt en uddybende faglig samtale over eksamensstoffet på baggrund af hvilken karakteren evt forhøjes til 6, men ikke højere. Aktiv deltagelse i laboratoriearbejdet er en betingelse for deltagelse i eksamen. Aktiv deltagelse indebærer fremmøde ved laboratorieøvelserne og efterfølgende aflevering og godkendelse af øvelsesrapporter.

Bemanding
Bjørk Hammer (teoridel) og Erik Horsdal Pedersen (eksperimentel del)

Belastning
2 point/10 ECTS.

Semester
Efterår.