HHÅ-kurser

INTERNATIONAL AFSÆTNINGSØKONOMI


I fagmodulet international afsætningsøkonomi præsenteres de studerende for en systematisk tilgang til virksomhedens planlægning, gennemførelse og ledelse af eksportaktiviteter. Som basis herfor gives først en indføring i den afsætningsøkonomiske grundteori. I modulet lægges der vægt på eksport af teknologiintensive produkter inden for fødevareindustrien, den farmaceutiske samt den kemiske industri.

INTERNATIONAL ERHVERVSØKONOMI

I international erhvervsøkonomi præsenteres teoridannelser af betydning for forståelsen af virksomhedens internationalisering i bred forstand, dvs. ud over eksportaktiviteter drejer det sig om etablering af udviklings-, produktions- og/eller salgsaktiviteter i andre lande.

INTERNATIONAL ERHVERVSRET


I faget international erhvervsret præsenteres de studerende for de specielle juridiske problemstillinger, der opstår i forbindelse med internationale aktiviteter. Specielt vil der blive lagt vægt immatrialret, herunder patentbeskyttelse. Som basis for dette kursus præsenteres de studerende for centrale dele af grundlæggende erhvervsret.

VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE


I fagmodulet virksomhedssamarbejde præsenteres de studerende for den problemstilling, at danske industrivirksomheder indgår i et mangeartet samarbejde med leverandører, kunder og konkurrenter. I fremtidens skærpede konkurrence er en vigtig konkurrenceparameter netværk.
Modulet vil derfor belyse, hvornår en virksomhed med fordel bør engagere sig i mere forpligtende netværk - strategiske alliancer - om f.eks. fælles forsknings- og udviklingsaktiviteter.

TEKNOLOGILEDELSE


I fagmodulet teknologiledelse gives de studerende en analytisk forståelse af den teknologiske forandringsproces, så de bliver i stand til at arbejde med teknologirelaterede virksomhedsproblemer på en fagligt kvalificeret måde. Nøgleord i modulet vil være

● teknologi, viden og innovation
● innovationssystemer
● teknologi- og innovationsstrategi
● produktudvikling
● projektledelse