Danmarks Studiemiljøundersøgelse er et vigtigt redskab til at sikre et godt studie- og læringsmiljø på Aarhus Universitet og bruges i universitetets løbende arbejde med at vedligeholde og forbedre studie- og undervisningsmiljøet på de enkelte uddannelser. I undersøgelsen bliver du spurgt ind til din faglige og sociale trivsel, dit udbytte af undervisningen, oplevelse af stress og ensomhed, sexisme og meget andet.
Resultaterne fra Danmarks Studiemiljøundersøgelse 2023 danner desuden grundlag for den undervisningsmiljøvurdering, som AU gennemfører hvert 3. år (senest i 2020). Her gennemgås Aarhus Universitetets psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø – og der laves handleplaner på de enkelte fakulteter og uddannelser.
Herunder kan du læse de seneste handleplaner fra 2021:
Resultaterne fra Danmarks Studieundersøgelse bruges desuden i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen arbejde med hhv:
Danmarks Studieundersøgelse er Uddannelses- og Forskningsstyrelsens samlede betegnelse for de studenterundersøgelser, som de bl.a. anvender til:
Danmarks Studieundersøgelse gennemførtes første gang i 2020 - igen i 2021 og fra nu af hvert 2. år (næste gang i 2023). Hvert 3. år (sidste gang i 2020) danner data fra undersøgelsen grundlag for AU’s egen undervisningsmiljøvurdering, som gennemgår universitetets psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø. Spørgeskemaets omfang varierer derfor fra gang til gang og afhænger af, hvad AU bruger resultaterne til.
Siden indførelsen af undervisningsmiljøloven i 2004 har alle danske universiteter været forpligtet til at undersøge studiemiljøet.
Fra 2007 til 2017 gennemførte AU hvert 3. år sin egen studiemiljøundersøgelse. I efteråret 2020 var AU’s egen undersøgelse for første gang integreret i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens nationale undersøgelse Danmarks Studieundersøgelse. Denne undersøgelse blev ekstraordinært gennemført igen allerede i 2021, men vil herefter blive gennemført hvert 2. år – næste gang i 2023.