Til mentees

Kom godt fra start!

Hvis du har du lyst til at lære mere om dig selv som studerende og samtidig har mod på at blive udfordret og coachet af en ældre studerende med viden og erfaring, så er et mentorforløb noget for dig.

Igennem et mentorforløb får du mulighed for at arbejde målrettet med dit studie, og du får dermed et godt afsæt for at udvikle dine studiekompetencer, opbygge et netværk og få en bedre forståelse for de krav, der stilles til dig igennem studiet.

Et tilbud til dig

I år tilbyder studievejledningen ved Aarhus BSS studerende på andet semester, at de kan få tilknyttet en mentor. En mentor er en bachelorstuderende eller kandidatstuderende, som gerne vil dele deres erfaring og viden med en ny studerende.

Tanken bag

Den grundlæggende tanke bag mentorordningen er, at ældre studerende (mentorer) frivilligt vejleder studerende på andet semester (mentees) om livet som studerende. Et mentorforløb kan handle om mange ting. Mentorerne skal således supplere tutorernes, instruktorernes og studievejledningens indsats med at sikre et godt studiemiljø.  Mentorordningen skal med andre ord ses som en del af den samlede vifte af initiativer for et godt studiemiljø og fastholdelse af studerende. 

Rammerne

Alle mentorer gennemgår en grundig uddannelse, så de er godt rustede til at sparre med dig.

Er du så heldig at få tildelt et mentorskab, starter processen i midten af februar og slutter i maj.

Du og din mentor mødes ca. 5 gange fra februar til maj/juni, og I fastlægger selv indholdet af jeres møder. Forud for jeres første møde, deltager I i et informations- og opstartsmøde, hvor I får flere informationer.

Hvordan får jeg en mentor?

Vi tildeler mentee pladserne efter 'først til mølle' princippet og lukker for ansøgnigsskemaet, når der ikke er flere ledige pladser. 

Det er desværre ikke længere muligt, at søge om at få en mentor. Alle pladserne er fordelt og vi har derfor lukket for ansøgninger til mentorprojektet i foråret 2019.

Når du har søgt, vil du få nærmere information i slutningen af januar eller starten af februar.