Emil turde skille sig ud og landede jobbet

Nyudklækket cand. mag. i Oplevelsesøkonomi tog springet – og landede sit første job efter kun en måned som færdiguddannet. En e-bog på LinkedIn blev indgangsvinklen til jobmarkedet.


For omkring en måned siden stod Emil Fogh Barslev midt i specialeskrivningen – snart færdiguddannet og jobsøgende. Han gik i gang med jobsøgningen, dog ikke på traditionel vis:

”Jeg tror ikke på den klassiske jobansøgning. Som nyuddannet handler det om, at du skal fremhæve dine menneskelige kvaliteter. Du er bagud på CV-point – fremhæv din styrke, din personlighed. Jeg skrev en bog. Om mig selv. Den blev min indgangsvinkel til jobmarkedet,” fortæller Emil Fogh Barslev.

Irritation blev til inspiration
En morgen med tømmermænd til op over begge ører smækkede Emil Fogh Barslev benene op på sofaen og gav sig til at scrolle sit feed igennem på LinkedIn.

E-bøger, e-bøger og e-bøger var det eneste, der fangede den snart færdiguddannede kandidats øjne. Og helt ærligt, så var han, med sine egne ord, dødtræt af e-bøger.

Irritationen blev kilden til inspiration. Emil Fogh Barslev skrev en bog om sig selv. En bog om alt det, man normalt ikke skriver i en jobansøgning. En bog han kalder ”Sådan scorer du Emil”. En bog der blev vejen direkte til jobmarkedet. 

Personligheden er afgørende
Som reaktion på overfloden af e-bøger på LinkedIn valgte Emil Fogh Barslev også at dele sin med sit netværk online.

Før han havde set sig om, var der flere hundrede ”Synes godt om”-tilkendegivelser og en hel masse, der ønskede at få fingrene i bogen. Om ham.

”Alt fra store og velkendte virksomheder til nysgerrige studerende og folk fra mit netværk ville have min bog tilsendt,” forklarer Emil Fogh Barslev, der stadig virker en smule overrasket over, hvor mange mennesker han har ramt med sin e-bog.

Selvom han finder det overvældende med alt opmærksomheden, er han ikke i tvivl om, hvad der tiltrækker den. Personligheden. Som nyuddannet er Emil Fogh Barslev helt sikker på, at det i højere grad er personligheden og modet til at skille sig ud, der fører til job. Fagligheden forventes man jo at have, når man nu har tilegnet sig en kandidatgrad. Netop derfor tog han springet og viste sin personlighed frem.

Sådan scorede Pravda Emil
Der gik ikke længe før score-Emil blev scoret. Kontrakten er underskrevet og denne uge er den første som fuldtidsansat hos Pravda.

Emil Fogh Barslev så allerede stillingsopslaget hos Pravda, mens hans skrev speciale. Da han blev færdiguddannet, var stillingen endnu ikke besat. Han sendte sin e-bog som teaser, mens han scorede sig tid til at skrive ansøgningen. Men det blev ikke nødvendigt. Pravda svarede tilbage på teaserne inden for en times tid:

”Teaser modtaget. Tak. Kaffe. Også ja tak. Hvornår?”

Dagen efter sad Emil Fogh Barslev til første jobsamtale.

Læs "Sådan scorer du Emil" her.