Bachelor studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Aarhus Universitet

Velkommen til
Aarhus BSS

Aarhus Universitet


For dig, som skal læse på én af følgende uddannelsesretninger:

 • Erhvervsøkonomi, HA
 • BSc in Economics and Business Administration
 • Erhvervsøkonomi med tilvalg, BA soc.
 • eller dig, som har et andet hovedfag med tilvalg i erhvervsøkonomi

Det første du skal gøre som ny bachelorstuderende, efter du har modtaget dit optagelsesbrev, er at bekræfte din studieplads.
 • Vær opmærksom på, at der er forskellige introduktionsforløb for hhv. nye bachelorstuderende i erhvervsøkonomi og for studerende fra et andet hovedfag med tilvalgsfag i erhvervsøkonomi.

Kontakt

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Merit for en anden uddannelse

Er du uddannet Finansøkonom, Markedsføringsøkonom eller Financial controller, har du mulighed for at søge merit og blive indskrevet på vores HA meritforløb (top-up).

Hvis du ønsker dette, skal du hurtigst muligt søge merit for din erhvervsakademiuddannelse hos studienævnet. Du søger via mitstudie.au.dk.

Velkomstprogram for alle nye bachelorstuderende i Erhvervsøkonomi

Velkommen til rusugen

Først; et stort tillykke med din optagelse på Aarhus Universitet!
Vi er dette års ansvarlige for rusugen, og vi og vores 64 instruktorer glæder os til at tage imod dig på dit nye studie. Vi har planlagt et fedt program for at sikre, at du får en fantastisk start som ny studerende på Aarhus BSS.

Rusugen foregår fra mandag den 28. august til og med onsdag den 30. august. 
Rusugen vil være en blanding af faglige og sociale arrangementer, rundt omkring på campus Fuglesangs Allé. Du vil i disse dage stifte bekendtskab med det universitetsmiljø, som du i de næste mange år skal færdes i. Rusugen er for alle, og det vigtigste for os er, at alle nye studerende får en god og mindeværdig rusuge, hvilket er med til at danne grundlaget for det sociale fællesskab på studiet.

Rustur i efteråret
Udover rusugen har vi planlagt en rustur i weekenden i uge 39, hvor du skal af sted med dine medstuderende og instruktorer. Rusturen er en weekend fyldt med en masse sjove aktiviteter, og der vil være rig mulighed for at lære dine studiekammerater endnu bedre at kende.

Du er altid velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål til rusperioden. Du kan skrive til os på mailen rusugen@studenterlauget.dk.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

De bedste hilsner,
Casper Harbo & Frederikke Aagaard,
Ansvarlige for Rusugen 2023

Program for rusugen

Program for rusugen

Studiestarten indledes af en rusuge, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende. Din rusuge starter mandag den 28. august 2023 kl. 8.00 – sørg for at komme i god tid, så du er sikker på at være der fra start. Vi opfordrer alle til at deltage i rusugen, da det er en fantastisk måde at møde alle dine nye medstuderende på.


Der tages forbehold for ændringer i programmet. Hold dig opdateret her på siden.

Mandag den 28. august

8.00-8.30 Velkommen til Aarhus BSS
8.30-9.00 Introduktion til dine nye holdkammerater
9.00-17.00
 • Introduktion til Aarhus BSS
 • Frokost i klassen
 • Teambuilding
 • Præsentationer fra institutterne
 • Rundtur på campus
17.00-23.00 Sociale aktiviteter i Klubben


Tirsdag den 29. august

8.00-8.30 Godmorgen
8.30-9.00 Introduktion til Unihelper
9.00-9.45 Teambuilding
9.45-16.00
 • Forskellige præsentationer
 • Frokost i klassen
 • Casearbejde
16.00-17.30 Casepræsentationer
17.30-23.00 Sociale aktiviteter i Klubben


Onsdag den 30. august

9.00-9.30 Godmorgen
9.30-15.00
 • Introduktion til digitale platforme
 • Studieteknik
 • Evaluering af ugen
 • Frokost
 • Teambuilding
 • Oprydning i klassen
14.00-18.00 Aktiviteter i Botanisk Have
18.00-02.00 Fest i Klubben

På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.

Find vej første dag

Den første dag i rusugen mødes vi ved S-bygningen (2610) på Fuglesangs Allé 4, klokken 8.

Der står instruktorer over hele campus til at hjælpe dig.


Velkomstprogram for studerende med et andet hovedfag og tilvalgsfag i erhvervsøkonomi

Velkommen til rusdagen for studerende med tilvalg i erhvervsøkonomi

Til dig, som har et andet hovedfag, men har tilvalgsfag i erhvervsøkonomi

Velkommen til studiestart på dit tilvalgsfag. Du kan allerede nu se dit skema online, og i løbet af august måned kan du også finde undervisningsmateriale på Brightspace.

I uge 35 er der en række rusarrangementer, og vi afholder rusdag for tilvalg i erhvervsøkonomi den 30. august – det er et heldagsarrangement fra 9.00 til 02.00, hvor vi dels vil orientere dig om ”det praktiske” og introducere dig til det sociale liv på studiet. Du vil få nærmere information om dagen i løbet af august, og vi vil løbende opdatere siden her med program, mødetid og sted for rusdagen – nedenfor.

Vi ser frem til at byde dig velkommen på erhvervsøkonomi. 

Venlig hilsen
Mogens Dilling-Hansen
Studieleder

Program for rusdagen

Rusdag holdes onsdag den 30. august og er for studerende med et andet hovedfag og tilvalg i erhvervsøkonomi.

Mødested: Fuglesangsallé 4, lokale U331 (U-bygningen - 2636)

__

 • 09.00: Velkommen til Aarhus BSS. Fuglesangsallé 4, foran S-bygningen (2610).

 • 09:15: SAF (Soc’ernes aktivitetsforening) holder oplæg og "teambuilding". Rundvisning på campus of frokost.

 • 13.00: Introduktion til tilvalgsstudierne og praktiske forhold ved studieleder Mogens Dilling-Hansen

 • 14.00: SAF holder oplæg og "teambuilding"

 • 14.20: Fælles aktiviteter med alle nye BA Soc-studerende. Et fælles og meget uformelt arrangement, som afholdes i Botanisk Have. Husk praktisk tøj.

 • 18.00: Rusfest for alle nye erhvervsøkonomistuderende i Klubben (både nye og tilvalgsstuderende) på Fuglesangs Alle 4.

 • 02.00: Godnat og tak for i dag.

__

Hvis du har spørgsmål til rusdagen er du meget velkommen til at skrive til SAF - foreningen som står for rusdagen – på safaktivitetsforening@gmail.com


Introduktion til vigtige systemer, vejledning, support og boghandel

Sådan får du vigtig information, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder al information via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner mv. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information, bl.a. om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere.

IT-supporten findes både på Fuglesangs Allé (bygn. 2628) og på Bartholins Allé (bygn. 1322).


Boghandel

Stakbogladen
Du kan købe dine bøger online på www.stakbogladen.dk. Stakbogladen Aarhus Universitets boghandel. Her finder du en bogliste med de bøger, som er obligatoriske til dit studie. Du kan naturligvis også købe dine bøger direkte i vores pop-up butik på Fuglesangs Allé 18, som er åben to gange om året ved semesterstart. Du kan få 10% studierabat.

Du er velkommen til at bestille bøgerne før studiestart, men har du spørgsmål til det, vil der også være lejlighed til at stille spørgsmål i løbet af introduktionsforløbet.


Bibliotekerne - AU Library

På bibliotekerne (AU Library) kan du bl.a.:

 • søge information og litteratur – online og fysisk
 • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
 • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS, finder du på:

Skema, fagbeskrivelser og eksamen

Skema
Du finder altid dit skema her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Skema. Tjek løbende dit skema, da der kan forekomme ændringer i det.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Eksamen (når den tid kommer)
Digital eksamen foregår via et system, der hedder WISEflow. Det er en god idé at sætte dig ind i, hvordan dette fungerer, før du skal til eksamen. Du kan læse mere om eksamen, inkl. digital eksamen, her på studieportalen under menupunktet Eksamen.

Forstå organisationen

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Virksomhedsledelse, Institut for Statskundskab, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Institut for Økonomi og Institut for Virksomhedsledelse er de to institutter, som holder til på Fuglesangs Allé, og som står for uddannelserne inden for erhvervsøkonomi.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Merit for en anden uddannelse

Er du uddannet Finansøkonom, Markedsføringsøkonom eller Financial controller, har du mulighed for at søge merit og blive indskrevet på vores HA meritforløb (top-up).

Hvis du ønsker dette, skal du hurtigst muligt søge merit for din erhvervsakademiuddannelse hos studienævnet. Du søger via mitstudie.au.dk.

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Kontakt