Kandidat studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Aarhus Universitet

Velkommen til
Aarhus BSS

Aarhus Universitet


Velkommen på Erhvervsøkonomi


Skal du læse cand.merc., cand.merc.aud., cand.soc. i erhvervsøkonomi eller i business psychology, eller har du tilvalgsfag i erhvervsøkonomi, er du landet det rigtige sted.

Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv. Du vil også modtage information om studiestarten på din AU-mail.

_____________

  • Vær opmærksom på, at der er forskelligt introprogram, alt afhængig af, om du starter på en kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi eller om du har et andet hovedfag med tilvalgsfag i erhvervsøkonomi!

Kontakt

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Velkomstprogram for kandidatstuderende i erhvervsøkonomi

Velkommen til Introdagene

Velkommen til Aarhus BSS!

Vi er ansvarlige for dette års Master Introduction Week, og vi og vores Master Instructors glæder os til at tage imod alle nye kandidatstuderende den 1.-2. september. Vi har planlagt et fedt program for introdagene for at sikre, at du får den bedste start som ny kandidatstuderende. Derfor anbefaler vi, at du sætter et stort kryds i kalenderen i disse dage! Se programmet nedenfor – under Introdage.

På denne side finder du al relevant information for din studiestart, så vi anbefaler, at du læser den grundigt igennem for at være bedst muligt forberedt til introdagene. Derudover vil alle nye studerende også få tilsendt yderligere information via deres AU e-mail, når vi nærmer os september. Har du spørgsmål relateret til din studiestart, er du mere end velkommen til at kontakte os på masterintro@studenterlauget.dk.

Vi glæder os til at se dig til Master Introduction Week 2022!

De bedste hilsner,
Charlotte Sandberg Jensen & Rasmus Bundgaard,
Coordinators for Master Introduction Week 2022

Program for introdagene

Studiestarten på kandidaten indledes af nogle introdage den 1.-2. september 2022, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende, samtidig med at du vil blive fagligt udfordret i Master Case Challenge.

Er du helt ny på Aarhus BSS, inviterer vi dig også til en kort introduktionsdag onsdag den 31. august, hvor du vil få en kort introduktion til IT-systemerne og livet på Aarhus BSS.

Se hele programmet

Onsdag den 31. august

Nytilkomne studerende på Aarhus BSS og internationale studerende

09.00 Først er der velkomst for de internationale studerende
09.20 Præsentation fra BSS Career & Alumni
09.40 Præsentation fra Studievejledningen
10.15 Præsentation fra the Buddy Programme
11.15 Frokost
11.45 Nye studerende på Aarhus BSS kan komme
12.00 Introduktion til IT og diverse platforme
13.00 Præsentation af studievejledningen
13.15 Tak for i dag

Torsdag den 1. september

OBS: Du bedes medbringe din egen computer torsdag.
Det vil være muligt at købe mad i løbet af dagen, men du er mere end velkommen til i stedet at medbringe din egen.

08.00 Velkommen til alle nye kandidatstuderende
09.30 Linjekoordinatorerne byder velkommen
11.00 Frokost
12.00 Master Case Præsentationer
13.00 Caseløsning
15.00 Pause og teambuilding
15.30 Caseløsning
17.00 Middag og hygge
23.00 Tak for i aften

Fredag den 2. september

08.00 "Morning surprise" for alle studielinjer
10.00 Præsentation fra BSS Career & Alumni
10.15 Secret Speaker
11.30 Frokost
12.15 Livet som kandidatstuderende
13.15 Teambuilding
15.00 Master Case Ceremoni
16.30 Teambuilding / Tapas og Networking
17.00 Middag og hygge
02.00 Tak for i dag

På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.

Find vej første dag

Den første dag står vi og vores Master Instructors klar ved Campus til at guide dig mod S-bygningen (bygning 2610) på Fuglesangs Allé 4. Her vil du sammen med dine medstuderende blive vist hen til det lokale, du skal være i.

Vi står klar til at tage imod dig!

Se kort

Praktisk information til introdagene

Du bedes medbringe din egen computer torsdag.

Det vil være muligt at købe mad i løbet af dagen, men du er mere end velkommen til i stedet at medbringe din egen.

Velkomstprogram for studerende med et andet hovedfag og tilvalgsfag i erhvervsøkonomi

Velkomsthilsen til studerende med andet hovedfag og tilvalg i erhvervsøkonomi

Til dig, som har et andet hovedfag, men har tilvalgsfag i erhvervsøkonomi

Velkommen til studiestart på dit tilvalgsfag. Du kan allerede nu se dit skema online, og i løbet af august måned kan du også finde undervisningsmateriale på Brightspace.

Der afholdes ikke et særskilt introprogram for kandidatstuderende med tilvalg i erhvervsøkonomi, men du er meget velkommen til at deltage i rusdagen den 31. august, hvor bachelorstuderende med tilvalg i erhvervsøkonomi også deltager. Her vil der være introduktion til de praktiske ting på studiet samt det sociale liv på erhvervsøkonomi. Se programmet for dagen nedenfor under "Introdage og studiestart".

Vi ser frem til at byde dig velkommen på erhvervsøkonomi. 

Venlig hilsen
Mogens Dilling-Hansen
Studieleder

RUS-dag for studerende med tilvalgsfag i erhvervsøkonomi

Der afholdes ikke et særskilt introduktionsarrangement for kandidatstuderende med tilvalgsfag i erhvervsøkonomi.
Men du er meget velkommen til at deltage i dette dagsprogram for at høre om de praktiske og sociale ting på studiet.

Rusdag holdes onsdag den 31. august og er for studerende med et andet hovedfag og tilvalg i erhvervsøkonomi.

Sted: Fuglesangs Allé 4, bygning 2636, lokale U331 

__

  • 12.30: Ankomst til lokale U331, U-bygningen (2636)
  • 12.30: SAF (Soc’ernes aktivitetsforening) holder oplæg og "teambuilding" 
  • 13.00: Introduktion til tilvalgsstudierne og praktiske forhold ved studieleder Mogens Dilling-Hansen
  • 14.00: SAF holder oplæg og "teambuilding"
  • 14.20: Fælles aktiviteter med alle nye BA Soc-studerende. Der er tale om et fælles og meget uformelt arrangement, som afholdes i Botanisk Have. Husk praktisk tøj. Der sluttes af med en rusfest for alle nye erhvervsøkonomistuderende på Fuglesangs Alle 4.

Introduktion til vigtige systemer, vejledning, support og boghandel

Sådan får du vigtig information, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder al information via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner mv. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information, bl.a. om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, som du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.

IT-supporten findes både på Fuglesangs Allé (bygn. 2628) og på Bartholins Allé (bygn. 1322).


Boghandel

Du kan købe dine bøger online på www.bssbooks.dk. BSS Books er en del af Stakbogladen, som er de studerendes boghandel på Aarhus Universitet. Her finder du en bogliste med de bøger, som er obligatoriske til dit studie. Du kan naturligvis også købe dine bøger direkte i vores pop-up butik på Fuglesangs Allé 4, som er åben to gange om året ved semesterstart. Du får altid 10% studierabat.

Du er velkommen til at bestille bøgerne før studiestart, men har du spørgsmål til det, vil der også være lejlighed til at stille spørgsmål i løbet af introduktionsforløbet.


Bibliotekerne - AU Library

På bibliotekerne (AU Library) kan du bl.a.:

  • søge information og litteratur – online og fysisk
  • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
  • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS, finder du på:

Skema, fagbeskrivelser og eksamen

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Eksamen
Digital eksamen foregår via WISEflow, så det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i hvordan dette fungerer, før du skal til eksamen. Du kan læse mere om eksamen, inkl. digital eksamen, her på studieportalen under menupunktet Eksamen.

Forstå organisationen

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Virksomhedsledelse, Institut for Statskundskab, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Institut for Økonomi og Institut for Virksomhedsledelse er de to institutter, som holder til på Fuglesangs Allé, og som står for uddannelserne inden for erhvervsøkonomi.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Kontakt


Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.