Laboratoriekursus

A L A B O R A T O R I E K U R S U S

2 point

Målsætning

At give en indføring i elementære analysemetoder inden for pedologi og hydrokemi. Endvidere at give deltagerne indsigt i laboratorieteknik og sikkerhed. Kurset henvender sig til interesserede 2. dels studerende.

Indhold

Pedologiske/sedimentologiske analysemetoder (d.v.s. fysiske analyser som partikelstørrelsesfordeling, massefylde, glødetab m.v. og kemiske, som f.eks. pH, ekstraktion af jern og aluminium, adsorptionskapacitet, organisk kulstof og kvælstof). Vandkemiske analyser/målemetoder (ionspecifikke elektroder, chromatografi, spektrofotometri etc.). Laboratoriesikkerhed. laboratorieteknik (usikkerhedsfaktorer).Håndtering og konservering af prøver. Standardmetoder (tabel og opslagsværker).



Undervisningsform og omfangOmfanget svarer til 1 f og 5 ø i 14 uger, men i praksis afholdes kurset inden for 7 uger, med 1 ugentlig forelæsning à 2 timer og 2 ugentlige øvelsesdage á 5 t. Undervises i efterårssemesteret. I kurset indgår 1 ekskursionsdag til prøveindsamling.

Forudsætninger

1. del

Eksamensform

I forbindelse med kurset udarbejdes en rapport over de udførte analyser. Omfanget af rapporten er ca. 20 A4-sider, og bedømmelsen sker under medvirken af censor. Der anvendes bestået/ikke bestået.