Historisk Geologi og Stratigrafi

HISTORISK GEOLOGI OG STRATIGRAFI

2 point

Målsætning

At give den studerende kendskab til og forståelse for de grundlæggende stratigrafiske metoder samt hovedtræk af Jordens historie og den palæogeografiske udvikling. Kurset henvender sig til alle interesserede 2. dels studerende.

Indhold

1. Stratigrafiske metoder og principper omfatter en gennemgang af de grundlæggende stratigrafiske enheder, korrelationsmetoder, biostratigrafi og radiometriske metoder.

I Historisk geologi gives en systematisk gennemgang af hovedtræk af Jordens historie og den palæogeografiske udvikling. I tilknytning hertil afholdes en række øvelser (seminarer), der er en introduktion til efterfølgende obligatorisk ekskursion af ca. l uges varighed. Der lægges vægt på, at den studerende ved hjælp af fossiler og sedimenter skal kunne vurdere alder og aflejringsmiljø for en bjergart, og at vedkommende skal kunne udlæse stratigrafisk information af geologiske kort.

Undervisningsform og omfang

1. Stratigrafiske metoder og principper:

2 f/uge i 1/2 semester (efterår).

2. Historisk geologi:

2 f/uge i et semester (efterår), 2 ø/uge i 1 semester (efterår) og ekskursion ca. 1 uge (efterår el. forår). Obl. program: øvelser og ekskursion.

Forudsætninger

1. del

Eksamensform

En skriftlig 4-timers prøve. Bedømmelse efter 13-skalaen under medvirken af censor.