Kandidatuddannelsen i kemi

5.6 Kandidatuddannelsen i kemi

Kandidatuddannelsen er et individuelt tilrettelagt program med et omfang på 24 points. Sammen med den forudgående bacheloruddannelse udgør kandidatuddannelsen den 5-årige cand.scient.-uddannelse.

Kandidatuddannelsen i kemi bygger videre på en bacheloruddannelse i kemi. Ud over tre af kemimodulerne Kemi 22, Ak.2, Ak.3, Ak.6, Bk.21 og Bk.22 skal der i studieprogrammet indgå øvrige A-moduler i kemi med et omfang på mindst 4 point; dog mindst 6 point, hvis kandidatuddannelsen ikke har sidefag i et andet fag.

Programmet sammensættes under hensyn til videregående studier, idèt kursusmoduler i omfang svarende til 6 studiepoint skal være aftalt med vejlederen for specialestudiet eller forskeruddannelsen. Kandidatuddannelsen skal i øvrigt være sammensat under hensyn til studieordningens generelle regler for afslutning af de på 1.delen påbegyndte faglige grundprogrammer.

Hvad angår studiet i materialefysik-kemi henvises til beskrivelsen i afsnit 3.5 under fysik.

Den afsluttende del af kandidatuddannelsen, specialet, er normeret til 6-12 studiepoint. Det normale omfang af specialet i kemi er 12 point.

Specialet tilrettelægges som et individuelt program under vejledning af en eller flere af Kemisk Instituts lærere.

Kandidatstudiet afsluttes med aflevering af en skriftlig rapport (specialet) og en individuel mundtlig prøve i tilknytning til specialet og eventuelle kursusaktiviteter inden for 0-6 point. Der gives èn samlet karakter efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor. Den mundtlige prøve finder sted senest 6 uger efter afleveringen af specialet.

Programmet godkendes af studienævnet.

For kemi skal den studerende ved afslutningen af kandidatuddannelsen have opnået mindst 36 studiepoint inden for hovedfaget kemi.

For kemi-biologi og medicinalkemiuddannelsen sammensættes kandidatuddannelsen som anført i 5.6.1 og 5.6.2.


5.6.1 Kandidatuddannelsen i kemi-biologi

Kandidatuddannelsen i kemi-biologi består af 24 studiepoint og bygger på en bacheloruddannelse i kemi-biologi. Der indgår følgende fag i kandidatuddannelsen:

Kemi A6
Systemøkologi
Populationsøkologi
Plantefysiologi
Zoofysiologi
Videnskabsfilosofi
Kemiske undervisningsforsøg
3 point valgfri kemikurser, heraf èt A-kursus
Normalt speciale i kemi


5.6.2 Kandidatuddannelsen i medicinalkemi

Kandidatuddannelsen i medicinalkemi består af 24 studiepoint og bygger på en bacheloruddannelse i medicinalkemi. Der indgår følgende fag i kandidatuddannelsen:

Kemi A6 og A10
Statistik
4 point valgfri kurser
Farmakologi (Det Odontologiske Studienævn)
Mikrobiologi og immunologi (Det Odontologiske Studienævn)
Normalt speciale i kemi