Kollokvier i Vegetationsøkolgi

Kollokvier i vegetationsøkolgi

C-modul, Forår, 1 point, 5 ECTS

Målsætning
Kurset vil gennemgå teorier og metoder i moderne vegetationsøkologi og hvordan vegetations-forskning og naturforvaltning kan integreres.

Indhold
Vegetationsøkologi er en gammel videnskab, der har udviklet sig meget de sidste år, i takt med fremkomsten af en ny teori, bedre metoder og stærkere computere. Kurset vil give et overblik over såvel klassiske som moderne metoder, og over de særlige nordiske traditioner på området. Desuden vil eksempler på dansk og udenlandsk vegetationsforskning blive gennemgået. Kurset, der supplerer A-modulet "Vegetationsøkologi", består af seminarer, praktiske øvelser/demonstrationer samt kollokvier.

Form og omfang
3 timers kollokvier og demonstrationsøvelser ugentligt i 11 uger.

Obligatorisk program
Kollokvier og øvelser.

Forudsætninger
Bestået Vegetationsøkologi. Kurset henvender sig til studerende med speciel interesse for vegetationsøkologisk teori og avanceret statistisk dataanalyse.

Eksamen
Bestået/ikke bestået på grundlag af tilfredsstillende deltagelse i kollokvier og godkendelse (ved intern bedømmelse) af skriftlig afløsningsopgave.

Lærebøger
Lawesson, J. E. et al. 2000. A concept for vegetation studies and monitoring in the Nordic countries. TemaNord 2000: 517. Nordisk Ministerråd. København.
Noter, originallitteratur m.v.

Lærer
Jonas E. Lawesson samt gæsteforelæsere.

Antal deltagere
Maksimalt 12 deltagere.