Undervisningsformer

Undervisning

Kursustyper

Grundkurserne er en del af de faglige grundprogrammer og indgår som obligatoriske elementer i uddannelserne. Støttefagskurserne er også obligatoriske, og de støtter undervisningen i uddannelsens centrale fag. Tilvalgsfagene er opdelt i A, B og C-moduler. A-moduler er på 2-3 point (10-15 ECTS) og forudsætter kun, at de faglige grundprogrammer er gennemført. B-moduler er på 2-3 point (10-15 ECTS) og forudsætter normalt at et eller flere A-moduler er gennemført. B-moduler kan have adgangsbegrænsning. C-moduler er en meget variabel samling af mindre, 1-2 point (5-10 ECTS), kurser, som kan have forskellige adgangskrav og begrænsninger. Ph.D.-kurser er primært for P.h.D studerende men andre studerende kan deltage i det omfang der er plads. Derudover er der vidtgående muligheder for at inddrage relevante kurser, suppleringsuddannelser eller sidefag fra andre fagområder end biologi.

Undervisningsformer

Undervisningen i biologi tilbydes typisk i form af:

Forelæsninger (F): Foredrag, åbne for alle.

Laboratorieøvelser (LØ): Eksperimentelle øvelser i laboratoriet.

Teoretiske øvelser (TØ): Opgaveløsning.

Skærmøvelser (SØ): Øvelser ved computer

Kollokvier (K): Deltager-fremlægning og diskussion af videnskabeligt materiale.

Seminarer (S): Foredrag med efterfølgende diskussion.

Ekskursioner: Varer èn dag.

Feltkurser: Varer flere dage.

Projekt: Arbejde med selvvalgt opgave.


Bortset fra forelæsninger og teoretiske øvelser er en stor del af undervisningen obligatorisk, idet den giver færdigheder og kvalifikationer, som ikke afspejles ved eksamen.


Tilbudstimer

To timer om ugen arrangerer de studerende selv tilbudstimer. Et udvalg nedsat gennem Biologisk Fagudvalg planlægger gæsteforelæsninger, diskussioner, orienteringsmøder mm., med fagrelevante emner. Timerne søges skemalagt således, at samtlige studerende på grunddelen kan deltage. Tilbudstimerne annonceres ved opslag.


Orientering om tilvalgsfag

I forbindelse med fagtilmeldingen afholdes der hvert semester orientering om tilvalgsfag i en til to tilbudstimer. Studievejledningen orienterer om regler for sammensætning af tilvalgsfagene for både bachelor- og kandidatuddannelsen. Desuden orienteres om det følgende semesters A-moduler.


Undervisningsperioder og undervisningsfrie dage

Undervisningen ved universitetet foregår i efterårssemestret fra ca. 1. september til jul og i forårssemestret fra ca. 1. februar til midt i maj. Udenfor disse perioder er der en del
blokkurser, specielt er der mange feltkurser i juli-august.

Ud over de almindelige helligdage og andre fridage er følgende dage normalt undervisningsfrie:

I efterårssemesteret:

Mandag og tirsdag i uge 42

I forårssemesteret:

Onsdag før og tirsdag efter påske.
Tirsdag efter pinse.


Fagtilmelding

Der er tilmelding til det efterfølgende semesters undervisning i følgende perioder:

Til efterårssemesteret: 1. - 15. maj.

Til forårssemesteret: 1. - 15. november.

Tilmelding sker på tilmeldingsblanketter som hentes på nettet på adressen www.nat.au.dk. Desuden kan blanketten fås på Studiekontoret, Det Naturvidenskabeligt Fakultet, eller ved Studienævnets opslagstavler i bygning 135, Biologisk Institut.

På blanketten skal angives prioritering af fagene samt det samlede ønskede antal kursuspoint for semesteret. Den studerende er selv ansvarlig for at sikre, at de faglige forudsætninger for deltagelse i de valgte fag er opfyldt. Opfyldes kravene ikke vil deltagelse kunne afvises. 

Blanketten afleveres på Studiekontoret.

Undervisning på engelsk

Undervisning på engelsk afholdes efter følgende retningslinjer:

Grundkurserne gives på dansk. A-modulerne gives på dansk, men der kan laves individuelle arrangementer efter nærmere forhandling med faglærerne. B, C og Ph.D.-kurserne gives på engelsk, når der er behov for det.