Bachelor studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Jura

Velkommen til
Aarhus BSS

Jura


OBS: Siderne opdateres først i juni!

Velkommen til jurastudiet


Det første, du skal gøre efter du har modtaget dit optagelsesbrev, er at bekræfte din studieplads!




Her nedenfor finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart og rusuge. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Velkomsthilsen og -information

Velkommen til dit studie

Det er med stor glæde, at jeg kan byde jer ca. 420 nye jurastuderende hjertelig velkommen på jurastudiet. Foran jer har I fem års spændende studier.

Jeg er sikker på, at I bliver glade for jeres uddannelsesvalg. På jurastudiet kommer man nemlig helt ind i kernen af samfundet og får viden om, hvordan love og regler bliver skabt, og hvordan de skal anvendes ude i det samfund, som vi alle er en del af. At være studerende kan være både spændende og sjovt, men ind imellem også både udfordrende og hårdt.

Studietiden består selvsagt af både undervisning, gruppearbejde, læsning og forberedelse. Men derudover bliver I også en del af et fantastisk socialt fællesskab på jurastudiet. Vi har et af de mest levende og varierede studiemiljøer på Aarhus Universitet, så en klar opfordring herfra til at bruge det og deltage i de mange forskellige sociale arrangementer. Studielivet bliver meget sjovere, når man lever det sammen med andre.

Alle sejl er sat til for at give jer en god studiestart, hvor I bliver introduceret til det faglige såvel som det sociale på studiet. På Juridisk Institut vil vi gøre alt, hvad vi kan for at skabe så gode rammer for jer som overhovedet muligt.

Vi glæder os rigtig meget til at byde jer velkommen som studerende!

Malene Kerzel 
Studieleder 

Velkommen til din rusuge

Kære nye medstuderende

Vi er årets russekretærer ved Juridisk Institut og er selv jurastuderende. Det er os, der planlægger rusugen, hvor du bliver introduceret til livet som jurastuderende og de muligheder, uddannelsen åbner for dig.

Det sociale liv på studiet er, i vores optik, mindst lige så vigtigt som det faglige. Derfor kan vi kun opfordre til, at du deltager i rusugen så vidt muligt. Rusugen sætter nemlig de bedste rammer for at skabe relationer på dit studie. Dine tutorer har, i fællesskab med os, forberedt en fed rusuge, hvor du kan lære dine nye medstuderende at kende.

Vi sørger for, at du i løbet af rusugen bliver introduceret til de relevante IT-systemer, får mulighed for at købe bøger og generelt får den information, der er nødvendig for at komme godt fra start på studiet.

Du er meget velkommen til at følge vores Instagram om studiestarten på jura på @rusjuraau samt melde dig ind i din årgangsgruppe “Jura AU årgang 2023” på Facebook.

Har du derudover spørgsmål inden studiestarten, er du velkommen til at kontakte os på russek@jura.au.dk.

Vi glæder os til at tage imod dig og ser frem til en begivenhedsrig uge.

De bedste hilsner fra Russekretærerne

Ditte og Louise

Alt om din rusuge og studiestart

Program for rusugen

Studiestarten indledes af en rusuge, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende. Din rusuge starter tirsdag den 22 august 2023 kl. 09.00. Vi opfordrer alle til at deltage i rusugen, da det er en fantstisk måde at møde alle dine nye medstuderende på.

På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.

__________

Tirsdag den 22. august

09.00

Velkomst ved studieleder Malene Kerzel, Borgmesteren, højesteretsdommer Jens Peter Christensen, russekretærerne og tutorer Aulaen, bygning 1412
11.00 Holdtimer med tutorer, fotografering af holdene samt frokost
16.00 RUSbar i samarbejde med Juridisk Selskab Aarhus BSS Kantine
18.00 Fællesspisning
21.00 Efterfest i byen

Onsdag den 23. august

09.00 Holdtimer med tutorer
10.00 Oplæg af Jens Evald om juridisk metode Aulaen, bygning 1412
11.30 Frokost
12.30 Oplæg i Aula Aulaen, bygning 1412
14.00 Paragraf-løb i Uniparken Universitetsparken
18.00 Hygge med søsterhold
21.00 Efterfest i byen

Torsdag den 24. august

09.00 Rundvisning + holdtimer m. bogkøb
11.30 Frokost Aarhus BSS kantine
13.00 Oplæg fra erhvervslivet Aulaen, bygning 1412
16.00 Hygge med søsterhold
17.30 Fællesspisning Aarhus BSS Kantine
20.00 Rusfest i samarbejde med Jurdisk Selskab Aarhus BSS Kantine
01.00 Efterfest i byen

Fredag den 25. august

09.00 Rundvisning + holdtimer m. bogkøb
11.30 Frokost Aarhus BSS Kantine
13.00 IT-oplæg samt oplæg fra studieteknik, studievejledning og studietrivsel Per Kirkeby, auditorium 1250-304
15.00 Afslutning på holdet

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Find vej første dag

Den første dag mødes vi foran Aulaen, bygning 1412, kl. 09.00, hvor du vil blive tildelt dit hold, og dine tutorer vil stå klar til at vise dig til det rette lokale. Adressen er Nordre Ringgade 4, 8000 Aarhus C.

Du kan downloade appen AU Find, som kan hjælpe dig med at finde rundt på campus.


Praktisk information til rusugen

Hvad skal du medbringe?
De første dage skal du blot medbringe penge og tøj til forskelligt vejr, da nogle aktiviteter er udendørs. Til frokost kan du selv medbringe mad eller købe det i universitetets kantiner.

  • Fredag skal du medbringe computer, da der vil være et oplæg om IT-systemerne på Aarhus Universitet og opsætning af internetforbindelse og andre programmer, der er nødvendige for din studietid.

__________

Udgifter

  • Udgifter til bøger: På universitetet skal du selv anskaffe dit undervisningsmateriale. Der vil i usugen være bogindkøb, hvor du sammen med dine tutorer får indkøbt de bøger, som er nødvendige for din studiestart. Udgifter til bøger på første semester vil udgøre ca. 1.600 kr.
  • Udgifter til rusugen: Der vil som udgangspunkt være egenbetaling for eventuel mad og drikke i rusugen, både i forbindelse med frokosten og eventuel aftensmad. Derudover koster indgang til Rus-festen 120 kr.
    De udgifter, der er forbundet med studiestart, kan som oftest betales kontant eller med MobilePay. Ingen udgifter i forbindelse med Rus-ugen er obligatoriske.

Hyttetur

I oktober er der tradition for at tage på en fælles hyttetur. Turen finansieres ved egenbetaling. På hytteturen vil holdene lave aktiviteter sammen, lave mad og lære hinanden bedre at kende.

Hytteturen vil foregå den 6.-8. oktober. oktober 2023 ved Vigsø Feriecenter. Der er bustransport fra universitetet fredag den 6. oktober og retur søndag.

Der vil være yderligere information om hytteturen i rusugen.

Få en virtuel intro mobilvisning

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Vigtigt at vide som ny studerende

Sådan får du vigtig information, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personligt overblik over din undervisning, meddelelser og arrangementer. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder al officiel information om dit studie her – blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dit skema osv.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information – bl.a. om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.

IT, boghandel og biblioteker

IT-support

IT bliver en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten, som kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk og meget mere.

IT-supporten findes både på Bartholins Allé (bygn. 1322) og på Fuglesangs Allé (bygn. 2628)


Boghandel

I Juridisk Bogformidling kan du købe alle dine studiebøger og du får 10 % studierabat på bøger. Der vil i forbindelse med semesterstarten være mulighed for at købe bøger i boghandlen.

Juridisk Bogformidling ejes af Jurrådets Fond, der er en selvejende institution. Fonden udlodder en del af sit eventuelle overskud til diverse studentersociale arrangementer på jura. Juridisk Bogformidling er med andre ord til for de studerende på jura.

Der er også en Boglistegaranti, hvilket betyder, at køber du dine bøger hos bogformidlingen i en bestemt tidsperiode, hvor de er oplyst som pensum på deres hjemmeside, kan du komme ind og få ombyttet bøgerne i tilfælde af ændringer i pensum eller nye udgaver.


Bibliotekerne – AU Library

På bibliotekerne (AU Library) kan du bl.a.:

  • søge information og litteratur – online og fysisk
  • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
  • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:

Forstå organisationen

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske fag. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS har seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Lidt om dit studie

Skema, fag og pensum

Skema
Du finder altid dit skema her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Skema. Tjek dit skema løbende, da der kan forekomme ændringer.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under menupunktet Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Pensum
Du kan se en pensumoversigtvia Juridisk Bogformidling. (Husk, at der er afsat tid til køb af bøger i rusugen.)

Læsegrupper

Unihelper
I forbindelse med din studiestart vil du få tildelt en studiegruppe ved hjælp af Unihelper. Du vil i denne forbindelse skulle besvare en række spørgsmål, herunder om ambitioner og arbejdsmåder, og igennem Unihelper få en studiegruppe, som komplimenterer dette.

Studenterforeninger på Jura

Studenterforeningerne danner grundlag for mange af de sociale og faglige aktiviteter på studiet og er en fantastisk måde for de studerende at mødes på tværs af årgange, baggrunde og interesser. Foreningerne står for at arrangere ture, virksomhedsbesøg, faglige arrangementer og sociale aktiviteter.

Udover at udgøre en stor del af de sociale aktiviteter på studiet arbejder foreningerne ligeledes med studenterpolitik, hvor de bidrager til at gøre studiemiljøet og omgivelserne bedre for de studerende. Det foregår gennem et årligt valg, hvor kandidater vælges ind som repræsentanter i Studienævnet, Jurrådet mv., hvor de kan komme med forslag til forbedringer og ændringer af uddannelsen og studiemiljøet.

Kontakt mobilvisning