Vi siger fra

På AU lægger vi stor vægt på, at vi behandler hinanden med respekt og ordentlighed. Ikke desto mindre sker det alligevel af og til, at studerende bliver udsat for krænkende adfærd eller chikane. Hvis det er sket for dig, opfordrer universitetet dig til at søge hjælp og støtte. 

Her er tre ting, du skal vide:

Hvordan er jeg blevet krænket? 

  • Du skal ikke bekymre dig om definitioner. Du har mulighed for at tale fortroligt og uforpligtende med en studievejleder om din sag - uanset, hvad du er blevet udsat for, også selvom du er i tvivl.

Hvor kan jeg få hjælp?

  • Universitetet opfordrer dig først og fremmest til at søge hjælp hos din lokale studievejledning. Her kan du i fortrolighed dele din oplevelse med en erfaren vejleder, og I kan i fællesskab tale om den bedste vej videre. Du kan også henvende dig til Studenterrådets Retshjælp, Studenterlinjen eller studenterpræsterne (se længere nede på siden)

Hvad sker der, hvis jeg henvender mig til universitetet?

  • Det er mest af alt op til dig. Enhver henvendelse til studievejlederne er fortrolig, og måske kan I finde en løsning i fællesskab. Der kan også være sager, hvor det er mest hensigtsmæssigt at inddrage f.eks. en studieleder for at bringe sagen videre. Læs mere om studievejledere og tavshedspligt.
  • Husk også på, at du har mulighed for at tage en bisidder med til alle samtaler. Det kan være en ven eller en medarbejder fra Studenterrådets Retshjælp. 

Andre muligheder for hjælp og vejledning, som ikke er drevet af AU