Studenterforeninger

På Institut for Statskundskab (IFSK) er vi stolte af vore mange studenterforeninger. Der er noget for en hver smag, fra sport og fest til foreninger med mere akademisk formål. Læs mere om studenterforeningerne her, eller besøg deres Facebook-sider.  

Across the Universe (AtU)

er instituttets helt egen kulturforening. Vi introducerer de studerende for sociale kulturarrangementer i alle afskygninger. Med et medlemskab i AtU kan du opleve alt fra hestevæddeløb og ølsmagning til kanoture og koncerter. Vi står for 100% hygge, 100% kultur og 100% godt humør – så hold øje med vores arrangementer, og hiv dine studiekammerater med til dem!
Find os på: www.facebook.com/Kulturforening

Global Politik (GloPol)

er foreningen på IFSK, som søger at fremme debatten om international politik. Foreningen afholder hvert semester en række arrangementer, der belyser aktuelle internationale problemstillinger og bidrager med andre perspektiver, end dem du finder i undervisningen. Connie Hedegaard, Anders Samuelsen, Stine Bosse, Dominic Schroeder samt internationalt anerkendte forskere har bl.a. besøgt os. Vores arrangementer er muliggjort af engagerede frivillige på tværs af semestre, og der er altid plads til flere!
Find os på: www.facebook.com/glopoldk

IFSK Fodbold (Idrætsforeningen Statskundskab)

er instituttets fodboldforening (Est.1997) med omkring 170 medlemmer. Foråret 2020 stillede foreningens herrehold i både Jyllandsserien, S4, S5 og 7-mands samt damehold i S2 og 7-mands. Foreningen afholder mange sociale arrangementer med bl.a. to årlige Legendariske Pubcrawls og Tour de Fredagsbar. IFSK har årligt rivalopgøret ’Slaget om Fakultetet’ mod FC Jura med over 300 tilskuere. IFSK bidrager til et stærkt socialt sammenhold på instituttet på tværs af alder, køn og semester. IFSK: ”Altid større – aldrig for meget!”
Find os på: www.facebook.com/ifskfodbold

IFSK Håndbold

er instituttets nyopstartede håndboldklub, som indtil videre træner herre og dame sammen en gang om ugen, og vi satser på at spille seniorbold i efterårssæsonen. Så hvis du kan lide at kaste med bolde, og kan lide at hygge i 3. halvleg, så er IFSK håndbold lige noget for dig! Man kan få 2 prøvetræninger gratis, så find dine gamle håndboldsko frem fra loftet, og kom til træning! //IFSK Håndbold – kan modstå alt, undtagen harpiks.
Find os på: www.facebook.com/groups/532925647267766

JUL på IFSK

Studiets hyggeligste forening, arrangerer årets vildeste dag: Juledagen! Her aflyses undervisningen til fordel for forsker- og underviserkåringer samt masser af barer. Barerne har forskellige temaer og bestyres af instituttets foreninger og fag (underviserne inklusiv). Stemningen intensiveres ved den legendariske Julerevy! Revyen har været en tradition i 36 år, så hvis du vil være med i en forening med tradition, fornyelse og vanvittige jokes, er JUL PÅ IFSK oplagt. Dagen kulminerer med julefesten – en fantastisk afslutning på Juledagen!
Find os på: www.facebook.com/JULpaaIFSK

Kandestøberen

er lige dig, hvis du interesserer dig for alt, hvad der rører sig i verden og på uni, samt holder af et godt fællesskab med plads til sjov og ballade. ’Kanden’ er IFSK’s studenterblad for studerende og ansatte og udkommer en gang om måneden. Bladet indeholder både en faglig og en humoristisk del, så der er noget for alle. Der er fri adgang til vores ugentlige redaktionsmøde, hvor vi garanterer kaffe og hyggeligt samvær. Vi glæder os til at se dig!
Find og læs Kanden på www.facebook.com/Kandestoeberen

Kandidatforeningen på Statskundskab

er foreningen for kandidatstuderende. Vores mål er at skabe et bedre studiemiljø for kandidatstuderende, både socialt og fagligt. Vi arrangerer spændende faglige og sociale arrangementer for kandidatstuderende. Besøg Kandidatforeningen på Facebook   

Kritisk Profil

giver et kritisk og alternativt blik på politologiske emner. Tidligere har vi bl.a. haft oplæg om biologiens rolle i statskundskab, populisme samt legalisering af cannabis. I foreningen kan du selv være med til at vælge emner og foredragsholdere, og det er meget let at få indflydelse.
Hvis det lyder som noget for dig, finder du os på www.facebook.com/KritiskProfil

Minopol

Minopol er et socialt og kulturelt samlingspunkt, der sætter fokus på minoriteter på universitetet. Formålet med foreningen er at samle så mange studerende som muligt gennem en masse festlige, sociale og oplysende arrangementer, der alle tager udgangspunkt i emner/temaer, der vedrører forskellige minoriteter. Vi forsøger at favne så mange minoriteter som muligt, og er derfor altid åbne for idéer til nye arrangementer.

Vi vil først og fremmest gerne skabe et rum og et fællesskab for minoriteter, men alle er velkomne til vores arrangementer, der udover hyggeligt selskab indebærer alt fra Pride Week studieture til arabiske aftener med rytmer fra varmere himmelstrøg!

Find os på vores facebookside og følg med i vores begivenheder https://www.facebook.com/minopolAU

Kontakt os på:
au.minopol@gmail.com

Politologisk Bogformidling

(i folkemunde blot kaldt ’PB’) er IFSKs non-profit virksomhed og forening, som sælger pensum billigst muligt til alle semestre samt mange forskellige papirvarer. PB er drevet af 30 frivillige og to ansatte og er også et socialt frirum med plads til alle studerende på IFSK. Her kan du slappe af med en kop gratis DJØF-kaffe, få en hyggesnak med dine medstuderende eller spille et brætspil med din læsegruppe. PB har åbent alle hverdage mellem kl. 12 og 13.
Find os på: www.facebook.com/PolitologiskBogformidling   

Politologisk Forening

(i folkemunde blot kaldt ‘PF’) er instituttets faglige, festlige og sociale forening. PF drives af 13 bestyrelsesmedlemmer, der arrangerer både faglige oplæg, sociale arrangementer og andre aktiviteter for medlemmerne. PF arrangerer desuden 8 fester om året (bla. RUSfesten) og afholder sammen med Jura og Psykologi de ugentlige fredagsbarer i ”Samfundsfaglig Fredagsbar”. På hvert semester arrangeres en studietur, der tidligere blandt andet har gået til Bulgarien og Indien. PF repræsenterer statskundskab og samfundsfag til den årlige Kapsejlads, nordens største studenterbegivenhed.
Find os på: www.facebook.com/politologiskforening

Politologisk Perspektiv

Politologisk Perspektiv – PoPe er en faglig forening på Institut for Statskundskab. Foreningens formål er at engagere de studerende i den samfundsfaglige debat og politologisk forskning. Foreningen afholder forskellige typer arrangementer med såvel danske som internationale profiler, f.eks. oplæg med nogle af de dygtigste forskere og politiske profiler. Oplæggene tager form af klassiske oplæg med tilknyttet Q&A såvel som mere afslappede og sociale arrangementer.

StatsRådet

StatsRådet er det lokale fagråd på institut for statskundskab, Aarhus Universitet. Vi er en studenterpolitisk forening, der arbejder uafhængigt af partipolitiske, økonomiske og ideologiske interesser. Sagt på en anden måde, så er StatsRådet en forening, der arbejder for at gøre studietiden så god som muligt for de studerende på IFSK – ligesom en interesseorganisation ville gøre det. StatsRådet holder regelmæssigt møder, hvor vi diskuterer diverse studierelevante problemstillinger, herunder eksamensformer, pensumlister, læsepladser mv. Men StatsRådet er ikke kun lange møder om studielivet på IFSK. Foruden ovenstående er vi en social forening, der ofte afholder interne sociale arrangementer og mødes over en kold øl eller kop kaffe på vores kontor, der ligger på foreningsgangen. Lejlighedsvis arrangerer vi også faglige og sociale arrangementer, hvor du som studerende kan blive klogere og få en pause fra læsningen.
Visit Statsrådet on Facebook