Kandidat studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Statskundskab og Samfundsfag

Velkommen til
Aarhus BSS

Statskundskab og Samfundsfag


Velkommen til Statskundskab og Samfundsfag


Her på siden finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart på kandidatstudiet. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Velkommen til Aarhus BSS, Aarhus Universitet

Introprogram og studiestart

Program for kandidatRUS

Kandidat SommerRUS den 2.-4. september

SommerRUS er den perfekte intro til det kommende semester og til livet som kandidatstuderende på statskundskab og samfundsfag. Både "nye" og "gamle" studerende er velkommen.

Vi starter fredag den 2. september kl. 16.00. Hold dig orienteret her på siden og på vores facebookevent, hvor du også kan tilmelde dig!

__

Overordnet program for dagene:
 

Fredag (Mødested: Auditorium A1, bygning 1333, Bartholins Allé)
Kl. 16.00: Velkommen ved studieleder Lars Thorup Larsen
Kl. 16.30: Indslag fra studievejledningen
Kl. 17.00: Hygge – og grill fra kl. 18.

Lørdag
Kl. 10.00: Vi mødes i Juragården ved bygning 1330.
Kl. 10.30: Vi kører på tur til Hadsund med overnatning.
Kl. 12.00: Ankomst i Hadsund, hvorefter der er hygge, spil, fællesspisning og fest

Søndag
Kl. 09.00: Morgenmad
Kl. 10.00: Oprydning og pakke
Kl. 12.00: Vi lander i Aarhus omkring middagstid.

Studiestart

Undervisningen starter normalt i henholdsvis den første uge af september og første uge af februar. Husk dog altid at tjekke dine timeplaner her på studieportalen for de nøjagtige datoer, da undervisningen i enkelte fag kan starte tidligere. 

Introduktion til vigtige systemer, vejledning og support

Sådan holder du dig orienteret, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder al information via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner mv. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information – fx om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, som du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.

IT-supporten findes både på Bartholins Allé (bygn. 1322) og på Fuglesangs Allé (bygn. 2628).


Boghandel

Hos Politologisk Bogformidling kan alt pensum til statskundskab og samfundsfag købes.

Læs mere på Politologisk Bogformidlings hjemmeside


Bibliotekerne - AU Library

På bibliotekerne (AU Library) kan du bl.a.:

 • søge information og litteratur – online og fysisk
 • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
 • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

__

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:

Skema og beskrivelser af fag

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå organisationen

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Livet på campus

En rundtur på Institut for Statskundskab

Bygninger og lokationer, der er gode at kende

 • Aulaen (bygning 1412)
  Aulaen ligger øverst i Universitetsparken, og flere af universitetets officielle arrangementer holdes her.
 • Aarhus BSS kantine (bygning 1320)
  Udover at fungere som livgivende udbyder af kaffe og god mad anvendes kantinen bl.a. også til fredagsbarer og festerne på statskundskab.
 • Juragården (gården mellem bygning 1330 og 1351)
  Under rusugen er denne gård (med mange navne) ofte mødestedet for dig og dine tutorer.
 • Forhistorisk (bygning 1322)
  Beboet af studerende fra jura, psykologi og statskundskab fungerer Forhistorisk til gruppearbejde i hverdagene eller som festlokale kombineret med kantinen.
 • Læsesale (Findes i bygningerne omkring Juragården)
  Her er godt at læse, særligt hvis du bliver distraheret i hjemmet.
 • AU Library (bygning 1351)
  Et bibliotek, som også er populært til gruppearbejde.
 • Instruktorkontorerne (bygning 1325, 1. sal)
  Her har instruktorerne, som består af ældre studerende, et kontor for hvert fag, hvor der ydes akademisk førstehjælp.
 • Foreningsgangen (bygning 1332)
  Her findes alle foreninger på statskundskab.

Studenterforeninger

På Institut for Statskundskab finder du et rigt foreningsliv blandt studerende, som er med til at berige studielivet for mange studerende med forskellige muligheder og arrangementer i løbet af studieåret. Ved at være en del af foreningslivet kan du bidrage til at udvikle spændende arrangementer – faglige som sociale, og du får desuden et bredt netværk på tværs af årgange og studieretninger. Her på din studieportal finder du information om de forskellige foreninger.

Store begivenheder, du kan se frem til

Vi har her samlet et udsnit af begivenheder, du ikke har lyst til at gå glip af på campus!


Efterår

 • Faglig Dag
  Til september afholdes årets faglige højdepunkt på Aarhus Universitet og Institut for Statskundskab. Faglig Dag er en konference, hvor 500-600 statskundskabsstuderende tager en dag ud af deres kalender for at se, hvordan verden er uden for universitetets gule mure. Er du til spændende debatter og inspirerende taler holdt af store kanoner, så er denne dag lige dig. Det er gratis (og mega fedt) at deltage.
 • Danmarks største fredagsbar og idrætsdag
  Som navnet indikerer, er denne dag en kæmpe dagsfest for de studerende på Aarhus Universitet. Første del af dagen har idræt på programmet, hvor tilmeldte hold dyster i forskellige discipliner. Efterhånden som dagen skrider frem skiftes idrætssko ud med dansesko, og Universitetsparken danner rammerne for en kæmpe fest med livemusik, de uofficielle danmarksmesterskaber i ølbowling, beer-pong, flip-cup og meget mere.
 • Slaget om fakultetet
  Dette er årets største sportsbegivenhed på instituttet. Her kæmper statskundskabs fodboldklub, IFSK, mod juras fodboldklub, FC Jura, om æren og håneretten i to hæsblæsende fodboldkampe. Både herrerne og damerne kommer på banen. Sidste forår tog statskundskab sejren (5-0!!), og vi satser stærkt på at gøre det igen. Om du går op i fodbold eller ej, så kom og støt dit studie – der er garanti for tifo-lignende tilstande med skrål og romerlys!
 • Juledag og julerevyen
  Juledagen er et af årets helt store højdepunkter. Det er en dag i hyggens og festens tegn, hvor alle instituttets foreninger og semestrenes fag stabler hver sin temabar på benene for at fejre semestrets afslutning og læseferiens begyndelse. Dagen slutter med et brag af en fest i Aarhus BSS Kantine. Dagen før, og på selve Juledagen, kan du også se den årlige Julerevy, hvor der tages pis på alt og alle. Julerevyen er din garanti for lårklaskende grin, når instituttets personligheder parodieres. Det er helt sikkert en dag, du sent vil glemme! 

Forår

 • IFSK skitur
  Traditionen tro bliver alle statskundskabsstuderende inviteret med på årets fedeste skitur! Hvert år har vi vores egne uddannede skiinstruktører med, som underviser alt fra begyndere til garvede skiløbere. Så uanset om du ligner James Bond i sneen, eller mere minder om Bambi, så skal du helt sikkert med! Det er nemlig for dyrt at blive hjemme. I 2020 tog over 230 studerende afsted til Saint Sorlin d’Arves. Hvor mon vinden blæser os hen i 2022? Følg med på IFSK SKI-facebooksiden.
 • Kapsejladsen
  Kapsejladsen – Kampen om Det Gyldne Bækken er årets højdepunkt på Aarhus Universitet. Her kæmper tolv udvalgte festforeninger om at blive dette års konger af Universitetsparken. Det er en dag fuld af hygge og fest med 30.000 andre studerende. Det er officielt den største universitetsbegivenhed i hele Nordeuropa. Det er PF (Politologisk Forening), der repræsenterer Institut for Statskundskab ved Kapsejladsen, og de træner intenst fra slutningen af februar og frem til PF’s udtagelse, hvor bestyrelsesmedlemmerne kæmper mod hinanden. En dag, hvor der grilles i parken, nydes en øl og støttes op om holdet, der skal kæmpe om vores ære.

Få en virtuel intro mobil

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Kontakt