Bachelor studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Statskundskab og Samfundsfag

Velkommen til
Aarhus BSS

Statskundskab og Samfundsfag


Velkommen til Statskundskab og Samfundsfag

Det første, du skal gøre som ny bachelor-studerende, efter du har modtaget optagelsesbrevet, er at bekræfte din studieplads – gælder ikke tilvalgsstuderende.
Her på siden finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart og rusuge. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt

 • Har du spørgsmål til rusugen og studiestart?
  Kontakt russekretærerne på rus@ps.au.dk
   
 • Har du spørgsmål til dit studie?
  Kontakt studievejledningen

Få en virtuel intro

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Velkommen til Aarhus BSS, Aarhus Universitet

Velkomsthilsen fra dekanen

Velkommen til Aarhus BSS – School of Business and Social Sciences

Aarhus BSS er ét af Aarhus Universitets fem fakulteter. Fakultetet samler de kernefaglige forskningsområder inden for erhverv og samfundsvidenskab og huser discipliner som f.eks. økonomi, erhvervsøkonomi, business technology, jura, statskundskab og psykologi.

Vores uddannelser er placeret blandt de absolut bedste ifølge de mest anerkendte internationale ranglister. Denne position kræver, at vi har høje standarder i vores forskning og undervisning, og at vi uddanner dygtige kandidater med stærke kompetencer til at varetage en bred vifte af funktioner på de nationale og globale arbejdsmarkeder.

Som studerende på Aarhus BSS kan I drage nytte af de mange muligheder, der følger med det at være en del af et stort, internationalt orienteret fakultet med mange forskningsområder. Vi lægger stor vægt på, at rammerne for vores uddannelser er et levende og inspirerende studiemiljø, og det gælder både i forhold til det sociale liv og det faglige udbytte af uddannelserne. I bliver en del af et internationalt miljø og undervist af forskere, der hører til blandt de førende i verden inden for deres specifikke forskningsfelt.

Derudover ser vi det som en af vores fornemste opgaver at pleje vores relationer til omverdenen, ikke mindst til virksomheder og organisationer i lokalområdet, så vi kan skabe gode muligheder for jer som studerende. Det er til gavn for jer, hvad enten I ønsker et projektorienteret forløb i en virksomhed eller organisation, eller på anden vis at komme i tættere kontakt med en kommende arbejdsgiver.

Jeg ønsker jer held og lykke i fremtiden, og jeg er overbevist om, at valget om at studere på Aarhus BSS vil ruste jer godt til fremtiden.

Med venlig hilsen
Thomas Pallesen, Dekan, Aarhus BSS

Studielederens velkomst

Kære nye studerende ved Institut for Statskundskab

Velkommen til Institut for Statskundskab. Vi glæder os til at tage imod en ny årgang af studerende i statskundskab og samfundsfag. I jeres første uge vil I opleve, hvordan et stort hold af engagerede ældre studerende har tilrettelagt en rusuge for jer. En uge, som vil introducere jer til universitetet, til det fag, I skal læse, svare på svære spørgsmål og ikke mindst til alle de andre studerende, som starter samtidig med jer.

En uddannelse kan ses som en rejse. Undervejs vil I støde på en række fag, som kan opleves som meget forskellige, men som tilsammen giver jer lige præcis den faglige indsigt og de kompetencer, som studerende med en baggrund i statskundskab og samfundsfag er kendt for. I vil høre om nationale og internationale politiske systemer, I vil stifte bekendtskab med den politiske sociologis teorier, og I vil blive velbevandrede i de metoder, der bruges, når man studerer statskundskab og samfundsfag.

En vigtig ting er, at rejsen ikke foretages alene. På Statskundskab lægger vi vægt på, at studiemiljøet er godt og livligt. Det gælder både på jeres hold, hvor I og jeres holdkammerater i fællesskab skal være med til at skabe en god studiekultur, hvor man arbejder med fagene, og hvor der også er plads til at stille dumme spørgsmål. Det gælder også bredere på instituttet, hvor der er et rigt og velfungerende studenterliv med fredagsbar, julefest og foreninger, der både tager sig af studenterpolitik, foredrag og sociale arrangementer.

Jeg og de øvrige undervisere på instituttet glæder os til at møde jer både i undervisningen og til de mange arrangementer, der finder sted i løbet af året. I er også altid velkomne til at kigge forbi vores kontor, hvis I har spørgsmål til nogle af jeres fag eller til uddannelsen generelt.

De bedste hilsner
Lars Thorup Larsen,
Studieleder

Russekretærernes velkomst

Kære nye medstuderende                   

Hjerteligt tillykke med optagelsen på verdens bedste studie. Vi hedder Anders og Marius og er ansvarlige for rusugen på Institut for Statskundskab for både statskundskabs-, samfundsfags- og tilvalgsstuderende.

Vi glæder os helt utrolig meget til at byde dig velkommen på Institut for Statskundskab, også kaldet IFSK. Det er et institut, som er fyldt med alsidighed, respekt, faglig fordybelse samt et unikt traditionsrigt fællesskab. Det faglige niveau går hånd i hånd med det sociale, som tilsammen løfter lysten til at fordybe sig i sine studier.

Studiestarten er for mange den første kontakt med en tilstedeværelse som universitetsstuderende. Med dette følger nye udfordringer, bekendtskaber, omgivelser og spændende oplevelser. Det er derfor, vi har knoklet for at give netop dig den bedst tænkelige start på studielivet på IFSK. Vi har begge prøvet at stå i præcis samme situation som dig, og ved derfor, hvor vigtig den første tid er for at kunne føle sig velkommen på et nyt studie, og måske som ny århusianer.

Den 21. august står vi, sammen med 85 engagerede tutorer, klar til at byde jer velkommen. Rusugen indeholder både faglige og sociale arrangementer, som over seks intense dage vil introducere dig til studielivet. Dine tutorer vil følge dig hele din studietid, og vil altid være klar til at hjælpe dig. Vi håber derfor, at du vil møde op med et åbent sind og gåpåmod – så skal alt nok gå.

Vi anbefaler at synes godt om vores Facebookside “Institut for Statskundskab, AU – RUS 2022” samt vores Instagram “ifskrus”. Her vil vi kommunikere alt du har brug for at vide omkring din studiestart.

Vi glæder os helt vildt til at blive dine medstuderende og til at se dig søndag den 21. august i Aulaen.

Mange glædelige RUS-hilsner
Anders & Marius
RUSsekretærerne 2022

Til tilvalgsstuderende

Kære tilvalgsstuderende!

Tillykke med optagelsen på tilvalg. Du har formentlig allerede haft en rusuge på dit hovedfag, og måske tænker du, at det må være nok med én rusuge. I så fald kan vi kun være uenige – det er det ikke!

Vi håber meget, du vil være med til rusugen 2022 – på den måde bliver du nemlig endnu hurtigere en del af familien på Institut for Statskundskab. Rusugen indeholder både spændende faglige arrangementer, hygge og fede fester med de andre nye studerende. Som tilvalgsstuderende får du et særligt erfarent tutorhold med studerende fra både statskundskab og samfundsfag, så du kan støtte dig til folk, der kender til begge retninger og har gået på studiet flere år.

Vi – og dine tutorer – håber selvfølgelig, at du har lyst til at deltage, for rusugens aktiviteter er mindst ligeså givende for tilvalgsstuderende som for dem, der starter på universitetet for første gang.

Vi glæder os til at se dig søndag den 21. august i Aulaen.

De kærligste hilsner
RUSsekretærerne 2022

Alt om din rusuge og studiestart

Program for rusugen

Studiestarten indledes af en rusuge, hvor du får mulighed for at lære dine nye medstuderende at kende. Din rusuge starter søndag den 21. august 2022, kl. 9. Vi opfordrer alle til at deltage i rusugen og hytteturen, da det er en fantastisk måde at møde alle dine nye medstuderende på.

Se hele programmet

På Aarhus BSS er der en alkoholpolitik i forbindelse med alle former for rusaktiviteter for at sikre, at studiestarten foregår ansvarligt. Læs alkoholpolitikken her.

Søndag den 21. august

Kl. 9

Velkomst i Aulaen (kom gerne i lidt god tid)

FORMIDDAG

Intro på hold

MIDDAG

Frokost

EFTERMIDDAG

Faglig introduktion med sjove spil

AFTEN

Fællesspisning

Mandag den 22. august

MORGEN

Morgenmad

FORMIDDAG

Introforelæsning

MIDDAG

Frokost og køb af pensum

EFTERMIDDAG

Forberedelser til Det Legendariske Parkløb

AFTEN

Den Store Quizaften

Tirsdag den 23. august

MORGEN Morgenmad

FORMIDDAG

Intro til livet som studerende

MIDDAG

Frokost

EFTERMIDDAG

Tour De Aarhus

Her vil vi tage dig og dine nye medstuderende rundt i Aarhus, hvor I igennem forskellige poster og aktiviteter, lærer Aarhus og hinanden bedre at kende.

AFTEN

RUScafé i kantinen

Onsdag den 24. august

FORMIDDAG

Fagligt foredrag

MIDDAG

Frokost og sidste forberedelser til Parkløbet

AFTEN

Det Legendariske Parkløb!
I det traditionsrige Parkløb skal du dyste mod de andre rushold på forskellige poster som Slide n’ Flip ned af jurabakken og militærstafet bag unisøen. Parkløbet sparkes i gang med en introceremoni, hvor hvert rushold præsenterer deres tema med udklædning, sang, dans og kampråb for de andre hold.

Torsdag den 25. august

MORGEN

Morgenmad

FORMIDDAG

Oplæg: Hvad laver en statskundskaber?

MIDDAG

Frokost

EFTERMIDDAG

Afgang til hyttetur
Mere information om hytteturen følger i rusugen.

Fredag den 26. august
Hyttetur
Lørdag den 27. august
Hyttetur
Hjemkomst til Aarhus kl 14.00

Find vej første dag

Rusugen starter søndag den 21. august. Vi mødes ved Aulaen på Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 4 kl. 9.00.

Vi står klar til at tage imod dig! Du behøver ikke medbringe computer.


Pris for rusuge og studiestart

Den samlede pris for hele rusugen er 480 kr., og du får:  

Aktivitetspakken: 280 kr.

 • Adgang til alle rusugens aktiviteter
 • Aftensmad søndag og onsdag 
 • Morgenmad mandag, tirsdag og torsdag
 • Medlemskab i Politologisk Forening og Samfundsfaglig Fredagsbar, som blandt andet står for at holde fredagsbarer og fester for de studerende
 • Billet til rusfesten den 30. september

Hyttetur: 200 kr.
Det koster 200 kr. at deltage i hytteturen torsdag-lørdag, som dækker kost, logi og transport fra du stiger ind i bussen, og indtil hytteturen er ovre.

Øvrige udgifter
Derudover er der øvrige udgifter under din rusuge og på hytteturen, som det kan være en god idé at være opmærksom på, som bl.a.:

 • Måltider i rusugen: Her skal du både bruge penge på de lækre madpakker, du selv smører, og på et par fælles måltider med dine nye studiekammerater.
 • Drikkevarer i rusugen: Du kommer muligvis også til at bruge penge på lidt forskellige drikkevarer i løbet af ugen, som selvfølgelig afhænger af, hvor tørstig du er.
 • Pensum til første semester: Når man går på universitetet, står man selv for at købe bøger og adgang til de programmer, som man skal bruge i undervisningen. Dette skal du dog ikke bekymre dig om, før rusugen starter – det vil du få mulighed for i selve rusugen.

Køb af bøger

Det er ikke værd at bekymre sig om, hvordan du anskaffer dig pensum før rusugen starter. 

Der er nemlig afsat tid til indkøb og afhentning af alt pensum i løbet af rusugen – hvor dine tutorer hjælper dig med at købe og afhente dit pensum. Således vil du have det klar, inden din undervisning begynder.

Politologisk Bogformidlings udbyder en ruspakke, der indeholder alt pensum, som du skal bruge på dit første semester. Herunder bøgerne:

 • Comparative Politics
 • Det demokratiske system
 • Metoder i Statskundskab
 • Videnskabsteorien i grundrids – for samfundsvidenskaberne
 • Stata: A Practical Introduction

Et par gode råd før rusugen

Det kan være en god idé at have forberedt nogle praktiske ting inden rusugen starter, da der er fuldt program i rusugen.

 • Det er bl.a. en god idé at få søgt din SU, hæve lidt kontanter til ugen og få købt lidt ind, så du har lidt mad i huset.
 • Derudover vil det være en fordel for dig at følge din rusuge på SoMe, hvor vi løbende opdaterer med praktiske, sociale og sjove oplysninger. Find links dertil under nyttige links her på siden.

Introduktion til vigtige systemer, vejledning og support

Sådan holder du dig orienteret, når du er studerende

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte.

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder al information via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø, dine timeplaner mv. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information – fx om vigtige deadlines.

Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, som du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.

IT-supporten findes både på Bartholins Allé (bygn. 1322) og på Fuglesangs Allé (bygn. 2628).


Boghandel

Hos Politologisk Bogformidling kan alt pensum til statskundskab og samfundsfag købes.

Politologisk Bogformidling udbyder en ruspakke, der indeholder alt pensum, som du skal bruge på dit første semester. Herunder bøgerne:

 • Comparative Politics
 • Det demokratiske system
 • Metoder i Statskundskab
 • Philosophy of Social Science
 • Stata: A Practical Introduction

Derudover indeholder ruspakken også kompendier til alle tre fag: Videnskabsteori, Metode I og Politologisk Introduktionskursus. Disse er materialesamlinger, der kun udbydes af Politologisk Bogformidling.

Læs mere på Politologisk Bogformidlings hjemmeside

Ved studiestart vil dine tutorer hjælpe dig med at afhente dit pensum hos Politologisk Bogformidling, der ligger i Universitetsparken. Således vil du have det klar, inden din undervisning begynder.


Bibliotekerne - AU Library

På bibliotekerne (AU Library) kan du bl.a.:

 • søge information og litteratur – online og fysisk
 • finde læsepladser og gruppearbejdspladser
 • få hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

__

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:

Skema og beskrivelser af fag

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå organisationen

________

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser seks institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct og Ytringsfrihed

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

_______

Aarhus Universitet værner om ytringsfrihed og den enkeltes mulighed for at udfolde sit potentiale. Den frie dialog og tolerance over for forskellige synspunkter er selve grundlaget for universitetets virke.

Kort om dit nye studie

Undervisningen

I løbet af din studietid kommer du til at stifte bekendtskab med forskellige undervisningsformer. Her er et kort overblik over, hvordan disse forløber, og hvordan den faglige uge ser ud.

Pensum: Den faglige uge starter med, at man læser pensum. Der vil som udgangspunkt være tre fag pr. semester, hvor der er stor variation i omfanget af læsemængde i hvert fag. 

Forelæsning: Forelæsninger er en af de undervisningsformer, som du møder igennem dit nye liv som studerende. En forelæsning kan på sin vis sammenlignes med et foredrag, hvor en af fagets undervisere gennemgår ugens pensum. Forelæsningen er primært envejskommunikation, hvor du lytter og tager noter. 

Læsegruppemøder: Efter forelæsningen er det tid til, at du begynder at arbejde aktivt med ugens pensum. Dette foregår igennem det, vi kalder ugesedler, der er relevante i forhold til pensum. Arbejdet med ugesedlerne foregår sammen med din læsegruppe, hvor I hjælpes ad og bidrager til, at ugesedlen bliver gennemarbejdet så fyldestgørende som muligt. Udover, at læsegrupperne naturligvis er et godt fagligt redskab, hvor man får mulighed for at sparre, vil dem i læsegruppen formentlig ende ud med at blive nogle af dine bedste kammerater i løbet af din studietid.

Holdtimer: På holdtimen gennemgås ugens pensum med udgangspunkt i spørgsmålene på ugesedlen. Holdtimen fungerer som almindelig klasseundervisning og styres af en instruktor, som er en ældre studerende, der er ansat til at undervise. Der vil altid være mulighed for at stille spørgsmål til pensum på holdtimerne – og der findes ingen dumme spørgsmål. 

Dine fag på første semester

Politologisk introduktionskursus

Formålet med faget er bl.a. at give en indføring i politologiske begreber og teorier og indsigt i det danske politiske system. Grundlæggende handler faget om at lære at tænke statskundskab/samfundsfag. Om at kunne præsentere sine politologiske indsigter mundtligt i oplæg. Og om at lære at skrive en god statskundskabsopgave.

Semesteret slutter med opgaveskrivningsdelen. Her bestemmer man selv, hvem man vil skrive opgave sammen med, og man vælger selv sit emne og problemstilling, og så får man tilknyttet en underviser som vejleder.

Metode I

Metode I er faget, som introducerer jer til statskundskabens værktøjskasse. I kommer til at lære et sæt af fremgangsmåder til at indsamle og behandle informationer (data) med henblik på at teste påstande om virkeligheden. Metode I-fagets hovedelementer er, at I kommer til at lære om videnskabelig viden, om hvordan man opstiller gode problemformuleringer og undersøgelsesdesigns, samt kvantitativ og kvalitativ metode.

Videnskabsteori

I faget videnskabsteori reflekterer vi over samfundet og rejser spørgsmål som: Hvad er videnskab om samfundet? Et grundlæggende spørgsmål er, om der er noget særligt ved samfundsvidenskaben, der adskiller den fra andre videnskaber. For jeres videre studie er det særligt interessante ved faget at se, hvordan forskellige videnskabsteoretiske valg har betydning for den konkrete forskning. I vil således lære at gennemskue, hvilket videnskabsteoretisk grundlag der ligger bag den forskning, I møder på statskundskab.

Livet på campus

Studenterforeninger

På Institut for Statskundskab finder du et rigt foreningsliv blandt studerende, som er med til at berige studielivet for mange studerende med forskellige muligheder og arrangementer i løbet af studieåret. Ved at være en del af foreningslivet kan du bidrage til at udvikle spændende arrangementer – faglige som sociale, og du får desuden et bredt netværk på tværs af årgange og studieretninger. Her på din studieportal finder du information om de forskellige foreninger.

En rundtur på Institut for Statskundskab

Bygninger og lokationer, der er gode at kende

 • Aulaen (bygning 1412)
  Aulaen ligger øverst i Universitetsparken, og flere af universitetets officielle arrangementer holdes her.
 • Aarhus BSS kantine (bygning 1320)
  Udover at fungere som livgivende udbyder af kaffe og god mad anvendes kantinen bl.a. også til fredagsbarer og festerne på statskundskab.
 • Juragården (gården mellem bygning 1330 og 1351)
  Under rusugen er denne gård (med mange navne) ofte mødestedet for dig og dine tutorer.
 • Forhistorisk (bygning 1322)
  Beboet af studerende fra jura, psykologi og statskundskab fungerer Forhistorisk til gruppearbejde i hverdagene eller som festlokale kombineret med kantinen.
 • Læsesale (Findes i bygningerne omkring Juragården)
  Her er godt at læse, særligt hvis du bliver distraheret i hjemmet.
 • AU Library (bygning 1351)
  Et bibliotek, som også er populært til gruppearbejde.
 • Instruktorkontorerne (bygning 1325, 1. sal)
  Her har instruktorerne, som består af ældre studerende, et kontor for hvert fag, hvor der ydes akademisk førstehjælp.
 • Foreningsgangen (bygning 1332)
  Her findes alle foreninger på statskundskab.

Hvem er dine medstuderende

Kønsfordeling
På IFSK er der stort set en 50/50 fordeling af drenge og piger på årgangene – dog med et lille flertal af piger. Altså kan vi roligt bekræfte, at der ikke er lige så mange piger som på psykologistudiet – eller lige så mange drenge som på økonomi. På IFSK er der altså rigeligt med muligheder for at møde både samme og modsatte køn på dansegulvet.

Gennemsnitsalder
Gennemsnitsalderen blandt nye studerende er omkring 20 år, hvor studerende på samfundsfag ofte er en lille smule ældre end studerende på statskundskab. Flertallet af dine medstuderende kommer til at være i alderen 19-22 år.

Antal sabbatår
Generelt har studerende på samfundsfag oftest haft to år mellem en afsluttet ungdomsuddannelse og deres start på universitetet. Flertallet af studerende på IFSK har kun haft et enkelt sabbatår. Det betyder altså, at lige meget om du følte dig skoletræt efter gymnasiet og tog en pause, eller om du slet ikke kunne vente med at komme i gang, efter huen kom på i sommers, vil du møde masser af nye studerende, der har haft det på samme måde.

Store begivenheder, du kan se frem til


Efterår

 • RUSfest
  Efter den første studieuge er det tid til RUSfesten, som er startskuddet på det nye semester, hvor både nye og gamle studerende fester sammen og starter studieåret med manér.
 • Faglig Dag
  Til september afholdes årets faglige højdepunkt. Faglig Dag er en konference, hvor 500-600 statskundskabsstuderende tager en dag ud af deres kalender for at se, hvordan verden er uden for universitetets gule mure.
 • Danmarks største fredagsbar og idrætsdag
  Som navnet indikerer, er denne dag en kæmpe dagsfest for de studerende på Aarhus Universitet, som byder på både idræt og konkurrencer samt fest og livemusik.
 • Slaget om fakultetet
  Her kæmper statskundskabs fodboldklub, IFSK, mod juras fodboldklub, FC Jura, om æren og håneretten i to hæsblæsende fodboldkampe.
 • Juledag og julerevyen
  Juledagen er et af årets helt store højdepunkter. Alle instituttets foreninger og semestrenes fag stabler hver sin temabar på benene for at fejre semestrets afslutning og læseferiens begyndelse. Samtidig sikrer den årlige Julerevy mange gode grin.

Forår

 • IFSK skitur
  Traditionen tro bliver alle statskundskabsstuderende inviteret med på årets fedeste skitur! Hvert år har vi vores egne uddannede skiinstruktører med, som underviser alt fra begyndere til garvede skiløbere.
 • Kapsejladsen
  Kapsejladsen – Kampen om Det Gyldne Bækken er årets højdepunkt på Aarhus Universitet. Her kæmper tolv udvalgte festforeninger om at blive dette års konger af Universitetsparken. Det er en dag fuld af hygge og fest med 30.000 andre studerende. Det er officielt den største universitetsbegivenhed i hele Nordeuropa.

Få en virtuel intro mobil

Forbered dig på studiestarten gennem AU’s online studiestartsforløb: Study@AU, som giver dig svar på en række praktiske spørgsmål. Du vil bl.a. blive introduceret til digitale platforme, vejledning og support samt få indblik i studiet og studielivet.

Forløbet er delt op i moduler, som kan tages enkeltvist. Det samlede forløb tager ca. 2 timer at gennemføre.

Du kan tilgå forløbet i Brightspace fra midten af august – under “Mine kurser”.

Kontakt

 • Har du spørgsmål til rusugen og studiestart?
  Kontakt russekretærerne på rus@ps.au.dk
   
 • Har du spørgsmål til dit studie?
  Kontakt studievejledningen