Udveksling og praktik i udlandet

GRIB VERDEN. REJS UD!

Som studerende på Aarhus Universitet står du med mange muligheder på hånden,

som det bare handler om at gribe.

Rejs ud!

Drømmer du om at arbejde uden for Danmarks grænser? Eller har du altid været fascineret af andre kulturer? Et studieophold i udlandet vil uden tvivl kunne give dig en masse både på det personlige og akademiske plan. Her er fem gode grunde til, hvorfor du skal rejse ud:

• Du får et indgående kendskab til andre lande og kulturer. Dette gælder både dit værtsland men også alle de andre internationale studerende, du vil komme til at møde på din vej.
  • Du får international erfaring og forståelse som vil blive værdsat af din kommende arbejdsgiver. Studerende står i dag over for et internationalt jobmarked. Derfor vil det være en fordel at kunne bevise, at man har en international forståelse og interkulturelle færdigheder.
  • Du udvider din akademiske horisont. Du får muligheden for at tage kurser, der ikke udbydes på AU. Dette kan give dig inspiration til dine fremtidige studieplaner og åbne dørene til nye faglige opdagelser.
  • Du opnår en større selvstændighed og et større kendskab til dig selv. Et ophold i udlandet vil være med til at forme din personlighed, og omsætte dine erfaringer til kvalifikationer, som efterspørges på arbejdsmarkedet – nationalt som internationalt.
  • Du opbygger et internationalt netværk. Sidst men ikke mindst vil et udlandsophold være en uforglemmelig oplevelse, med spændende rejsemuligheder og nye venner og bekendtskaber fra hele verden.

Læs mere om gode grunde til at rejse ud og lad dig inspirere til dit udlandsophold i menuen til venstre!

Vigtige deadlines

• 15. september: Kun til pladser i foråret 2021
  • 1. december: For det akademiske år 2021-22

Nyt ansøgningssystem fra august

Moveon, vores nye ansøgningssystem, tages i brug fra august. I starten af august, vil der komme mere information om, hvordan du søger i MoveON. AU GO vil lukke, men der vil indtil videre fortsat være adgang til at læse om AUs partneruniversiteter i evalueringerne.