Til mentees

Kom godt fra start!

Igen i år tilbyder studievejledningen ved Aarhus BSS studerende, som er på deres 2. semester, muligheden for at få tilknyttet en mentor. En mentor er en bachelorstuderende eller kandidatstuderende, som gerne vil dele sine erfaringer og viden med en anden studerende.

Hvis du har du lyst til at lære mere om dig selv og samtidig har mod på at blive udfordret og hjulpet godt på vej af en ældre studerende med viden og studieerfaring, så er mentorordningen noget for dig.

Igennem vores mentorordning får du mulighed for at suge til dig og lære af de erfaringer, som din mentor har gjort sig igennem sin studietid. På denne måde får du et godt afsæt for at udvikle dine studiekompetencer, opbygge et netværk og få en bedre forståelse for de krav, der stilles til dig igennem studietiden.  

Tanken bag

Den grundlæggende tanke bag mentorordningen er, at en ældre studerende (mentor) frivilligt hjælper og, stiller sine værdifulde erfaringer til rådighed for en studerende på 2. semester (mentee). Et mentorforløb kan således handle om mange forskellige ting. Mentorerne er et supplement til tutorernes, instruktorernes og studievejledningens indsats med at sikre et godt studiemiljø. Mentorordningen skal med andre ord ses som en del af den samlede vifte af initiativer for et godt studiemiljø og fastholdelse af studerende. 

Rammerne

Alle mentorer gennemgår en grundig uddannelse, så de er godt rustede til at sparre med dig.

Vi starter forløbet op i slutningen af februar 2023 med et informations- og opstartsmøde, hvor du møder din mentor for første gang.

Hvor og hvornår I mødes er op til jer, men oplagte steder kunne være i en AU kantine, til en gåtur i uni-parken eller på en café  

Hvordan får jeg en mentor?

Du tilmelder dig mentorordningen i foråret 2023 ved at udfylde tilmeldingsblanketten her.

Vi bestræber os på at tildele dig en mentor med samme uddannelsesbaggrund som dig selv. I de tilfælde, hvor det ikke er muligt, vil du blive tildelt en mentor fra en beslægtet uddannelse - fx hvis du læser samfundsfag, kan du tildeles i mentor fra Statskundskab. 

Hvis vi, mod forventning, ikke kan tilbyde dig en plads i mentorordnigen, kontakter vi dig og tilbyder en snak om, hvilke muligheder der så kan være.

Vi skal modtage din tilmelding senest d. 5. februar 2023. Du vil modtage svar, om vi kan tildele dig en mentor senest den 8. februar.

Behandling af personoplysninger

Når du deltager, som mentor eller mentee, i Aarhus BSS mentorordning 2023, bliver dine personlysninger behandlet. Formålet er at vurdere mentorordningens effekt på fastholdelse af studerende. Du kan læse mere om Aarhus Universitets behandling af dine personoplysninger her.