Indblik i IT-branchen

Har du også hørt at it-virksomhederne har brug for humanister? Kom med til arrangement med DM og MA og få afmystificeret it-branchen og bliv klogere på, hvad it-branchen egentlig er, hvordan du som humanist kan bidrage til it-branchen og hvordan du kan få foden indenfor. 

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 2. november 2022,  kl. 10:15 - 12:00

Sted

Zoom

It-branchen er i massiv vækst og der er brug for forskelligartede fagligheder og kompetencer. I dag handler it handler ikke blot om at skrive god kode, det handler også om, hvordan mennesker interagerer med og omkring it. Og det er netop mennesket, som humanisten qua sin uddannelse kan hjælpe virksomhederne med at stille skarpt på.   

Vi starter arrangementet med et indblik i hvad it-branchen er og hvordan den ser ud i dag. Vi dykker ned i hvilke kompetencer der efterspørges i de forskellige dele af branchen, hvordan de forskellige typer af it-organisationer ser ud og hvordan du som humanist kan bidrage ind i netop de organisationer. Og så kommer du til at møde to humanister, som i dag arbejder it- branchen. 

OPLÆGSHOLDERE

Freja Graf, cand.mag i Sprogpsykologi, har været i tech-branchen i snart 6 år og er i dag projektleder hos softwareudviklingshuset Mjølner Informatics. Har tidligere holdt oplæg om humanister i tech i samarbejde med DM på SDU, AU, medvirket i artikel om samme emne, og været mentor for en humanist som ønskede at komme ind i it-branchen, der i dag er UX-researcher hos en international scale-up.

Line Knoop-Henriksen, cand.mag i dansk sprog og kommunikation, har arbejdet i it-branchen i 3,5 år og sidder i dag som partnerskabskonsulent hos Edtech-virksomheden, Clio, tidligere kundeansvarlig hos IT Minds, med ansvar for finans, forsikring og pension. Har desuden hjulpet en Data warehouse-virksomhed med deres go-to-market-strategi og præsentationsteknik. Har tidligere holdt oplæg om humanister i tech i samarbejde med DM på AU.

// ARRANGEMENTET ER FOR...

- alle med en interesse i it.

Oplægget er målrettet humanister, der er nysgerrige på en karrierevej inden for it.