Vil du arbejde med Klima og bæredygtighed?

Sammen med DM og MA skaber vi rammen for at udforske hvordan du kan arbejde med klima og bæredygtighed med en humanistisk uddannelse.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 21. februar 2024,  kl. 16:15 - 17:45

Sted

Online

Som humanist har du en række kompetencer, som er nødvendige, hvis vi skal lykkes med at skabe et mere bæredygtigt og klimavenligt samfund. Men hvordan finder du ud af, hvor du kan passe ind på arbejdsmarkedet? Og hvordan får du solgt din kombination af kompetencer bedst muligt til din fremtidige arbejdsplads? Til dette arrangement dykker vi ned i arbejdet med klima og bæredygtighed, og hvordan du som humanist har forudsætningerne for at udfylde netop denne type arbejde.  

Vi starter arrangementet med et indblik i hvordan arbejdsmarkedet kan se ud for humanister. Herefter følger et oplæg om det at arbejde inden for klima og bæredygtighed. Vi har også inviteret et par oplægsholdere med humanistisk baggrund, som i dag arbejder med netop klima og bæredygtighed, til at fortælle om deres egne erfaringer. De vil fortælle om hvordan deres arbejdsdag ser ud, hvilke opgaver de sidder med og hvordan de bruger deres humanistiske baggrund. Og så vil de selvfølgelig svare på de spørgsmål, som du brænder inde med.

// OPLÆGSHOLDERE

Kirstine Hougaard har kandidat i retorik fra Aarhus Universitet og er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De seneste år har hun arbejdet målrettet på at knytte sin kommunikationsfaglighed og erfaring sammen med den vigtige grønne omstilling, vi står midt i. Kirstine er drevet af at hjælpe organisationer og mennesker med at blive klogere på regenerativ og bæredygtig udvikling, inspirere til handling og mobilisere viljen til at skabe reel forandring.

Marie Aarup er kandidat i europæisk etnologi fra Humboldt Universitetet i Berlin. Hun arbejder nu stilling er klimaetnolog og miljømedarbejder i Rudersdal Kommune, Klimasekretariatet. Hun har gennem hendes karriere brugt hendes etnologiske færdigheder både til grøn teknologiudvikling og lokalt engagement i den grønne omstilling i det private, offentlige og som selvstændig.