Bacheloruddannelsen

Uddannelsens opbygning

Bacheloruddannelsen er opbygget af det centrale fag (incl. eventuelle støttefag) samt af valgfri elementer.
Det centrale fag udgør mindst 120 ECTS og er opbygget af:

  • obligatoriske elementer (mindst 60 ECTS, herunder et bachelorprojekt min. 10 ECTS)
  • valgfri elementer 
  • støttefag (normalt max. 30 ECTS)

Valgfri elementer på maksimalt 60 ECTS bestående af

  • mindst èn fagpakke (30 ECTS)
  • evt. øvrige valgfri elementer (højst 30 ECTS)

Eventuel fagpakke vælges blandt en liste af på forhånd godkendte fagpakker for hver uddannelse. Listen over anbefalede og øvrige fagpakker til de enkelte bacheloruddannelser findes i kursuskataloget.
For en række uddannelser, nemlig matematik-økonomi, medicinalkemi, nanoteknologi, kemi og teknologi gælder, at den faglige profilering indgår i de obligatoriske elementer på uddannelsen, og der er derfor ikke krav om fagpakker.


Bachelorprojektet, som afslutter uddannelsen, har form af et mindre eksperimentelt eller teoretisk arbejde. Projektet er tidsmæssigt placeret i sidste del af 3. studieår og afsluttes med et skriftligt arbejde. De nærmere retningslinier herfor er for de enkelte fag fastsat i studieordningens faglige rammebeskrivelser.

Førsteårsprøven


Inden udgangen af første studieår på bacheloruddannelsen skal den studerende, for at kunne fortsætte uddannelsen, deltage i de prøver, der ifølge studieordningen er en del af førsteårsprøven.
Prøverne efter første studieår (førsteårsprøven) skal være bestået senest inden udgangen af andet studieår efter studiestart, for at den studerende kan fortsætte uddannelsen.