Eksamen

Prøveformer

Der afholdes eksamen i forbindelse med afslutningen af undervisningsperioderne.

Kurser skal bestås hver for sig, medmindre det i studieordningen er fastsat, at de indgår i en eksamensmæssig enhed med andre kurser. Der gives èn karakter for hver eksamensmæssig enhed. Alle kurser skal afsluttes med en af følgende eksamensformer:

1. Skriftlig eksamen.
2. Mundtlig eksamen.
3. Hjemmeopgave(r)
4. Multiple Choice
5. Godkendelse af obligatoriske opgaver og/eller rapporter evt. efterfulgt af en samtale.
6. Aktiv deltagelse i kurset evt. efterfulgt af en samtale. F.eks. fremmøde til min. 80 % af obligatoriske timer, seminarindlæg, aflevering (og godkendelse) af obligatoriske opgaver etc.
7. Færdighedsprøve
8. Kombinationer af 1 – 7

Prøveformer kan være med eller uden hjælpemidler, have form af individuel - eller gruppeeksamen, med eller uden tidsfrister.
For prøveformer med afsluttende samtale (prøveformerne 5 og 6), hvor den afsluttende samtale ikke er forløbet tilfredsstillende, vil 2. eksamensforsøg kunne bestå af en intern mundtlig prøve.
Information om brug af hjælpemidler, herunder anvendelse af PC, forberedelse m.v., fremgår af de enkelte kursusbeskrivelser.
Universitetet kan tilbyde særlige prøvevilkår til studerende med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, til studerende med et andet modersmål end dansk og til studerende med tilsvarende vanskeligheder, når universitetet vurderer, at det er nødvendigt for at ligestille sådanne studerende med andre i prøvesituationen. Det er en forudsætning, at der med tilbuddet ikke sker en sænkning af prøvens niveau.
Anmodning om forlænget eksamenstid sendes til studienævnet senest 4 uger før starten på eksamen.
Der gives sædvanligvis 3 eksamensforsøg. Dispensation til 4. eksamensforsøg søges i det relevante studienævn.

Bedømmelse af projekter og speciale

Ved bedømmelse af projekter og specialer, der er affattet på dansk, skal der ud over det faglige indhold også lægges vægt på stave- og formuleringsevne.
På bachelor- og kandidatuddannelserne skal projekter og specialer forsynes med et resume på engelsk. Resumeet indgår i bedømmelsen af den studerendes formuleringsevne.