Blomsterplanternes Reproduktionsøkologi

Blomsterplanternes Reproduktionsøkologi

B-modul, Forår, 2 point, 10 ECTS

Målsætning

At give et indgående kendskab til blomsterplanternes reproduktionsøkologi, med hovedvægt på bestøvning, spredning og etablering og på indføring i praktiske færdigheder i forbindelser med efterprøvning af hypoteser og teknikker, der anvendes i den reproduktionsøkologiske forskning.

Indhold

I kursets teoretiske del gennemgås de højere planters bestøvnings- og spredningssystemer. Herunder vil bestøvning, befrugtning, kompatibilitet, spredning, spiring og etablering blive behandlet. Hver kursus-deltager afholder een - to forelæsninger over et givet emne med udgangspunkt i en originalafhandling.

I kursets eksperimentelle del gennemgås grundlæggende reproduktionsøkologiske metoder. Herefter skal deltagerne planlægge, gennemføre og afrapportere et mindre projekt over et givet emne. Projektet kan evt. gennemføres som gruppearbejde med deltagelse af 2 deltagere på hvert projekt. Projektet afrapporteres såvel skriftligt som mundtlig.

Form og omfang

3F/K/uge i 12 uger

4 Lab. Øvelser i 12 uger

Obl. program

Laboratorieøvelser og udarbejdelse af projektrapport.

Lærebøger

Proctor, M., P. Yeo & A. Lack 1996. The Natural History of Pollination. - N.N. HarperCollins, Noter og originalafhandlinger.

Lærer

Esbern Warncke

Eksamen

Mundtlig individuel eksamination. Der gives en samlet karakter som bedømmes efter 13-skalaen under medvirken af ekstern censor.

Antal deltagere

Max 12

Bemærkning

Kurset udbydes som et B-modul i forårssemestret.