Miljølære

Miljølære 1999/2000 - Tværfagligt kursustilbud

B-modul, Efterår, 6 point, 30 ECTS

Indhold

Miljølære er et tværfagligt kursus, som på grundlag af de enkelte fags teorier og metoder giver indsigt i forskellige aspekter af miljøspørgsmål. Ved at gennemgå basisviden fra naturvidenskab, sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora giver kurset deltagerne mulighed for at opnå en sammenhængende og kvalificeret helhedsforståelse af komplekse miljøproblemer og deres løsningsmuligheder. Der lægges stor vægt på problemorienteret arbejde i grupper på tværs af de traditionelle fagskel.

Form og omfang

Omfanget af kurset, der ligger i efterårssemestret er på ca. 375 timer. Undervisningen er en blanding af forelæsninger, øvelser, ekskursioner og institutionsbesøg.

I løbet af kurset arbejder tværfagligt, sammensatte grupper på en projektopgave, som afleveres og bedømmes i januar.

Kurset godskrives på de enkelte fag i henhold til de respektive studieordninger.

Bemærk: Miljølære er et fuldtidsstudium og udbydes på dansk i efterårs-semestret, og på engelsk i forårs-semestret.

Ansøgningsfrist: 1. juni 1999

Obligatorisk program

Et trofast fremmøde til alle fagdiscipliner er en væsentlig forudsætning for, at kursisterne får det overblik over fagdisciplinerne, som kræves for at den ønskede tværfaglighed opnås. Minimum 80% fremmøde.

Lærere

Der undervises fortrinsvis af faste lærere fra de 4 involverede fakulteter.

Antal deltagere

Maksimalt deltagerantal: 26.

Målgruppe

Miljølære er et tilbud til alle studerende på universiteterne og andre højere uddannelsesinstitutioner, der har afsluttet grunduddannelsen. Desuden er Miljølære et efteruddannelseskursus under Åben Uddannelse, hvorfor en del studiepladser er reserveret dette formål.

Eksamen

Som emne for projektopgaven kan enten vælges et alment miljøspørgsmål, som belyses ved udvalgte eksempler eller et specielt miljøproblem (f.eks. en miljøsag, en virksomhed, en egn, etc.).

Projektopgaven afleveres og bedømmes i januar måned og eksaminationen af projektopgaven foregår ved en mundtlig prøve, hvor hele gruppen er til stede. Kurset bedømmes bestået / ikke bestået. Der kan gives individuel karakter, hvor dette kræves af den enkelte studerendes studienævn.

Information

En detaljeret kursusbeskrivelse og ansøgningsskemaer findes på studiekontorerne på Aarhus Universitet og desuden på http://www.miljolare.au.dk og på Miljølære´s sekretariat:

Finlandsgade 12-14, 8200 Århus N

tlf.: 8942 4424

fax: 8942 4426

e-post: miljolare@au.dk