Studiebeskrivelse

Forord

Denne studie- og kursusbeskrivelse indeholder regler, information og vejledning for de studerende på bachelor- og kandidatuddannelsen i biologi, bacheloruddannelsen i matematik-biologi samt sidefag i biologi. Desuden er forskeruddannelsesprogrammerne i biologi og molekylær biologi beskrevet.

Studie- og kursusbeskrivelsen er en uddybning af Den faglige Rammebeskrivelse for Biologi, som er beskrevet i Studieordningen for Det Naturvidenskabelige Fakultet. Før semesterstart udgives en læseplan med oplysning om tider og steder m.v. for de enkelte kurser. Ved tilmelding til forårets kurser vil der blive informeret om nye C- og B-moduler og eventuelle ændringer i kursusudbudet.



NYT

Ændringer i kursusudbudet. Kurserne fra den gamle 1. del på biologi er nu hørt og alle de nye igangsat. På tilvalgsdelen har reduktionen af lærerstaben på Zoologisk afdeling efter fratrædelser og orlov medført mindre udbud indenfor terrestisk zoologi. Bl.a. er A-modulet Zoologisk-terrestisk økologi lukket ned, omend det nye B-modul "Jordbundens biodiversitet" kan kompensere for dele af det. På Marin Økologi er lærerstaben øget, og det ses også i form af nye kurser på dette område. På andre fagområder er der sket naturlig udskiftning og fornyelse af mange moduler, og sammenlagt er den faglige vifte blevet endnu bedere.

Nye lokaler. Med den længe ventede færdiggørelse af Biologiens Hus og frigørelse af flere undervisningslokaler i de øvrige bygninger skulle vi nu være ovre de værste lokaleproblemer.

Adgang til suppleringsuddannelser. Hvis man vil forfølge interesser udenfor biologien og give sin uddannelse en anden profil kan man nu tage en suppleringsuddannelse som en del af kandidatuddannelsen. Suppleringsuddannelser er færdige eller individuelt tilrettelagt 1-årige studieforløb på andre fagområder end biologi. Ligesom før kan man selvfølgelig også vælge de større sidefag med henblik på undervisning i gymnasieskolen.

Vurdering af stave- og formuleringsevne. Som noget nyt er det nu præciseret, at vurdering af stave- og formuleringsevne indgår i bedømmelsen af speciale- og projektrapporter, omend med beskeden vægtning.

Vel mødt til et nye studieår.



Lars Peter Nielsen

studieleder